logo
kunst & design

Eerdere activiteiten bij Galerie van Slagmaat

Onderstaand een overzicht van activiteiten die plaatsvonden in de galerie of met galeriehoudster Mariëtte van Slagmaat.

Wo 30 augustus 2023 – Galerie

Beeldend kunstenares Conny Kruithof verzorgt van 13-16 uur een workshop Tekenen met je ogen! Ervaring is nietnodig. De workshop kost € 35 p.p. inclusief materiaal, koffie, thee en lekkers. Aanmelden kan tm dinsdag 29 augustus 12 uur. Klik hier voor meer informatie.
Vr 28 augustus tm za 2 september 2023 - Expositieruimte

Expositie van Jeannette van Giesen-Vos. Deze juf werd door haar collega’s vanwege haar 25-jarig jubileum in het onderwijs verrast met deze expositie. Naast haar (mooie!) werk zie je ook dat van leerlingen van basisschool De Achtsprong uit Woerden, die ze met haar Crea Kaarten inspireerde. Een juf naar mijn hart!
Vr 7 tm za 22 juli 2023 – Galerie & Expositieruimte van de Galerie

Gesloten vanwege vakantie
Vr 2 tm za 1 juli 2023 - Expositieruimte van de Galerie

VROEGER EN NU – De Dakpannenfabriek WODAST

De Woerdense documentaire fotograaf Aart Sliedrecht fotografeerde vorig jaar het buurtje Pannebakkerijen dat tegen de laatste Woerdense dakpannenfabriek aan ligt. Nu kreeg hij toegang tot deze fabriek en dat resulteert in de expositie ‘VROEGER EN NU – De Dakpannenfabriek WODAST’. Hij bracht het 24-uursproces in beeld en brengt een hommage aan de werkers in deze industrie.

Vroeger telde Woerden achttien steen- en dakpannenfabrieken. Vele Woerdenaren werkten er, deden er vakantiewerk of kenden wel iemand die er werkte. Nu is er nog eentje over, die inmiddels in Franse handen is, BMI Monier, beter bekend als de WODAST (WOerdenseDAkpannen en STeenfabriek). Op dit moment werkt de Woerdense historicus Jan van Es aan een boek over de steen- en dakpannenfabrieken, waarin ook de foto’s van Aart een plekje vinden. Het boek komt dit najaar uit en er kan nu alvast op ingetekend worden.
(klik om te vergroten)
Vr 26 mei tm za 1 juli 2023 – Galerie

Dorien Plaat (1960 Kumasi, Ghana; autodidact) exposeert met haar schilderijen in de galerie. Grote portretten - 1.60 x 1.00 meter, op ééntje na van dieren - en een paar kleintjes. Vlot geschilderd, het onderwerp staat centraal, geen gedoe met achtergronden.

Maar nu komt het. Er zit wat ongemak in sommige werken. Niet heel erg, een piepklein puntje, maar je herkent het en denkt ‘Ach toch…’. Vooral bij de mensen. Een beetje onbeholpen zijn ze. Zo aandoenlijk.

Je bent van harte welkom bij de officiële opening van de expositie op zaterdag 27 mei 2023 om 15.30 uur. Dorien en ik heffen graag op ongedwongen wijze het glas met je op haar virtuoze schilderijen met ietwat onbeholpen creaties!
Vr 5 tm za 27 mei 2023 – Expositieruimte van de galerie

‘KIND IN INDIË’ op reis
De expositie laat 25 werken van Herma van Bolhuis zien die zij schilderde voor het boek ‘Kind in Indië – opgroeien in de kloof tussen kolonialisme en onafhankelijkheid’. Michelle van den Berg schreef het boek, waarvoor zij acht personen interviewde over de herinneringen aan hun kindertijd in Indië, waaronder haar eigen oma.

Veel werd weggestopt, vaak werd niet gesproken over nare ervaringen van de kinderen en hun ouders. Dat was toen de tijdgeest, maar soms was het ook te pijnlijk om alles weer op te rakelen. Zelfs nu maken de herinneringen emoties los, door Michelle met zorg opgetekend in haar boek.

Za 20 mei 2023 vanaf 14 uur – Expositieruimte van de galerie Indische middag
Georganiseerd rond het boek ‘Kind in Indië’ door Michelle van den Berg en kunstschilder Herma van Bolhuis. Entree gratis!

Het boek is te koop voor € 27,50 en kan deze middag gesigneerd worden door Michelle.
(klik om te vergroten)
Do 29 mrt tm za 8 apr 2023 – Expositieruimte van de Galerie

Eindexamenexpositie van havo- en vwo-leerlingen van het Minkema College in Woerden. Van iedere leerling is minstens één kunstwerk te zien, en vaak ook hun ‘dummy’, een wart cahier waarin het proces over de totstandkoming van het kunstwerk is vastgelegd in woord en beeld.

De expositie is op donderdag 29 maart 2023 onder grote belangstelling officieel geopend door de wethouder van cultuur van Woerden, zelf oud-leerling van het Minkema, de heer Jelmer Vierstra en leerling Inez Kallenfels.
(klik om te vergroten)
Vr 14 tm za 29 april 2023 – Expositieruimte van de Galerie

Jubileum-overzichtsexpositie van Gonny van der Bij-de Kruijf (beelden) en Roel van der Bij (schilderijen), vanwege hun beider 75-jarig bestaan! Hun kunst wordt omlijst oor gedichten van Marijke Abbink, Petra Bakker, John Blok, Marco van der Bij, Erik Thuis en Willem Jacobs.

De officiële opening van de expositie was zaterdag 15 april 2023 om 16.30 uur en werd verricht door de dichters.
(klik om te vergroten)
Vr 14 april tm za 20 mei 2023 – Galerie

JONG TALENT & VERFRISSENDE KUNST
Jonge oud-leerlingen van het Minkema College exposeren met professionele kunstenaars die jong van hart zijn. Kijk op HOME voor meer informatie!
(klik om te vergroten)
Vr 5 mei 2023 – Kerkplein Woerden

Vrijdag 5 mei organiseert Stichting 4&5 mei Woerden van 15-19 uur een Bevrijdingsfeest op het Kerkplein in Woerden.

De presentatie is in handen van uw galeriehoudster – whoop whoop! We hebben een geweldige, gevarieerde line up!

Klik op het programma (zie rechts) voor een vergroting. See you!
(klik om te vergroten)
Vr 9 tm za 17 december 2022 - Expositieruimte van Galerie Van Slagmaat

Kunstkring Woerden, Wintersalon ‘Topstukken van de afgelopen 15 jaar’
Vr 4 november tm za 17 december 2022 – Galerie

Justyna Pennards-Sycz (1969 Polen; HKU) exposeert met de nieuwste schilderijen uit haar kleurrijke collectie "What do landscapes dream of?". Heel verfrissend om het eens om te draaien: Wat heeft een landschap (of schilderij) eigenlijk nodig om écht goed uit de verf te komen? Misschien wel jouw woonkamer of kantoor? Vat ‘landschap’ overigens een beetje ruim op; het draait meer om sfeer dan exacte weergave en ook ‘Flying islands’ vallen daar onder.
Za 3 december 2022 – Galerie en Expositieruimte van Galerie Van Slagmaat

De achtste editie van DECEMBER DARLINGS! Extra veel mooie, leuke en kunstzinnige items van meer dan tien aanbieders, voor elke portemonnee, in een co-productie met Silvia Veldkamp!

KLIK OP DE AFBEELDING RECHTS VOOR MEER INFORMATIE

Vr 18 tm za 26 november 2022 - Expositieruimte van Galerie Van Slagmaat

Woerdenaar Kees Mackenbach aquarelleert landschappen die ontspruiten aan zijn fantasie. Toch zit er altijd wat herkenbaars in want hij is goed in sfeer vangen. HOT NEWS: met een verse aanvulling met stadsgezichten ook nog te zien op 2 en 3 december 2022!
Za 15 oktober 2022 – Expositieruimte van Galerie Van Slagmaat

Van 14-17 uur is Beatrijs Wind aanwezig bij de expositie. Zij leidt je hoogstpersoonlijk door het labyrint!
Do 13 oktober 2022 – Galerie Van Slagmaat

Regenbooglezing ‘Rainbow art: over kunst, mensen en liefde’ door Hoo-Man Chan, MA.

Aanvang 20 uur, deur open 19.30 uur. Entree € 7,50 inclusief 1 consumptie; vooraf aanmelden op lezing@galerievanslagmaat.nl of in de galerie.
Enkele gratis kaarten beschikbaar; bel Mariëtte op 06 4872 9544

De lezing "Rainbow Art" laat je bekende, minder bekende en soms zeer uitgesproken kunstafbeeldingen van de LHBTI-community zien. Welk verhaal vertelt de moderne kunst over het leven, de liefde en de zelfwaardering van mensen die buiten het heteronormatieve leven? Meer info hier

De lezing “Rainbow Art” is georganiseerd door de Woerdense galeriehoudster Mariëtte van Slagmaat vanwege de Regenboogweek Woerden 2022. Zij nodigt jaarlijks deskundigen uit om te spreken over LHBTI en kunst.
Za 8 tm za 22 oktober 2022 – Expositieruimte van Galerie Van Slagmaat

De regenboogexpositie LABYRINT is een kunstzinnige ontdekkingstocht naar jezelf. Met fine photo art van Geert Lemmers en de interactieve installatie ‘A Moving Cathedral’ van Beatrijs Wind.

Je bent van harte welkom bij de officiële opening zaterdag 8 oktober 2022 15.30 uur in aanwezigheid van Geert Lemmers, Beatrijs Wind en een delegatie van Coming Out Woerden, organisator van Regenboogweek Woerden. Meer info hier. De expositie is gratis te bezoeken op vr en za 10-17 uur.

De expositie LABYRINT is samengesteld door de Woerdense galeriehoudster Mariëtte van Slagmaat vanwege de Regenboogweek Woerden 2022. Het is een kunstzinnig verantwoorde expositie die uitnodigt tot ontdekken. Het leven is voor iedereen een zoektocht maar het kan ingewikkelder zijn voor regenboogmensen omdat sekse- en gendervariaties en -combinaties niet bij iedereen bekend zijn.
vr 2 sepember tm za 29 oktober 2022 – Galerie

Expositie Leen Loef, zie Objecten
za 1 en zo 2 oktober 2022 – Galerie en Expositieruimte van Galerie Van Slagmaat

Open van 10-17 uur vanwege Atelierroute Groot Woerden.
vr 23 september tm zo 2 oktober 2022 – Expositieruimte van Galerie Van Slagmaat

Overzichtsexpositie van de deelnemers aan Atelierroute Woerden. Van elke deelnemer is één kunstwerk te zien, als voorproefje voor hun expositie in het weekend van 1 en 2 oktober. Boekjes met een handig overzicht van de deelnemers en plattegronden zijn verkrijgbaar voor € 2.
Vr 9 tm za 17 september 2022 – Expositieruimte

De Woerdense vormgever en stand designer René Vaillant exposeert met portretten, fotografie (van Woerden!), digitale schilderijen en tekeningen.
Sneak preview zaterdag 3 september 2022 vanaf 15.30 uur!
Vr 9 september 2022 – Galerie en Expositieruimte

Klassendag georganiseerd door KUVO! Ruim 100 leerlingen uit groep 7 en 8 bezoeken onder leiding van een gids o.a. de voormalige wasserij ‘Johanna’ en maken kennis met een stukje Woerdense geschiedenis.
Za 10 september 2022 – Galerie en Expositieruimte

Monumentendag met een mini-expositie in de galerie.

Om 14 en 15 uur een gratis optreden van zangeres Isabella Kooij en pianist Puck Willemse, Talenten XL bij Het Klooster.
Za 3 september 2022 15.30 uur – Galerie

Officiële opening van de vierde solo-expositie in Woerden van Leen Loef met medewerking van veelzijdig kunstenaar Dirk den Hoed uit Schipluiden.

Je bent van harte welkom om met ons het glas te heffen op deze gave expositie!
vr 15 juli tm za 27 aug 2022 – Galerie

Gevarieerde expositie met keramiek van Willeke Dokter (1961 Amsterdam: SBB Gouda) en schilderijen en tekeningen in gemengde techniek van Conny Kruithof (1960 Zoetermeer; KABK, Den Haag). Hun kunst wordt geflankeerd door de tere en tegelijkertijd stoere papieren wandbloemen van Imre van Buuren (1969; KABK Den Haag) en door de houten panelen en tegels met droogbloemen in een modern jasje van Jeetje Design.
vrijdag 19 en zaterdag 20 augustus 2022 11 en 15 uur – Galerie en Expositieruimte

LEUKE VAKANTIE ACTIVITEIT:
Mariëtte van Slagmaat en Fred Teepe naar nodigen je van harte uit voor een gratis rondleiding door de galerie en de Expositieruimte op vrijdag 19 en zaterdag 20 augustus a.s. om 11 uur en 15 uur. Geschikt voor jong en oud. We schenken na afloop een kopje thee of drankje. Graag vooraf aanmelden op tel. 06-4872 9544.
Vr 5 tm za 20 augustus 2022 - Expositieruimte

Fotograaf Fred Teepe exposeert met figuratieve en non-figuratieve beelden van het Hollands landschap.
Zo 28 augustus 2022 – Westdampark, Woerden

Kunstpark van 13-17 uur en Akoestival (aan de andere kant van het bruggetje) van 12-19 uur.
Leukste zondag van het hele jaar! Gratis entree.

Op het Kunstpark is een hele grote kunst- en creamarkt, je kunt zelf kunst maken én je kunt naar de Cultuur Uitleen. Dat is, zegmaar, de zondagmiddagversie van een Cultuurcafé.

Bij de Cultuur Uitleen kun je voor 10 minuten gratis een Woerdense cultuurmaker lenen en samen een rondje door het park wandelen terwijl de cultuurmaker vertelt. Na afloop graag onbeschadigd weer bij de balie inleveren! Mariëtte is organisator en van één de baliemedewerkers.
vr 15 tm za 30 juli 2022 – Expositieruimte

De Klarenbeekse kunstenares en docent Ariadne Leefoge exposeert met schilderijen in olieverf op doek en acryl op paneel en blokjes hout. Het is de tweede keer dat zij in Woerden exposeert, deze keer met de focus op landschappen en mensen. Ariadne ontvangt u graag tijdens de expositie!
vr 29 april tm za 18 juni 2022 – Galerie

Expositie met tekeningen en olieverf-op-was schilderijen van beeldend kunstenares Conny Kruithof uit Benthuizen.
Het transparante karakter van de techniek en de gelaagdheid waarmee ze werkt passen goed bij haar favoriete onderwerp: de mens.
Officiële opening zaterdag 30 april 15.30 uur: zorg dat je erbij bent!
do 16 tm za 18 juni 2022 – Galerie en Expositieruimte

DECEMBER DARLINGS – Zomer Editie
In samenwerking met mijn voormalige overbuuf Silvia Veldkamp (#wapperlappie, #uitjekunstconceptstore) organiseer ik de zevende editie van dit makersfeestje!

Op donderdag 16, vrijdag 17 en zaterdag 18 juni 2022 tonen we in de Expositieruimte en galerie van 10-17 uur van 20 makers kunstwerken en producten. Naast oude bekenden ook negen nieuwe deelnemers (o.a. lasersnijwerk en bijzondere ansichten uit Woerden, zijden kimono’s, tegels met droogbloemen in epoxy).

Klik om te vergroten
Vr 27 mei tm za 4 juni – Expositieruimte

Veelzijdeg Collectief ‘Hernieuwd & Vogels’
Vr 13 tm za 21 mei – Expositieruimte

Kunstscilder Hans Butzelaar (Amsterdam, 1945) en keramist Willeke Dokter (Amsterdam, 1961) exposeren voor de derde maal samen. Hun werk is te zien op 13, 14, 20 en 21 mei 2022 in de Expositieruimte van Galerie Van Slagmaat te Woerden.
Landschap
Plataan
Vr 23 april tm za 7 mei – Expositieruimte

Expositie ‘De Pannebakkerijen – onze buurt’ door Aart Sliedrecht

De Woerdense fotograaf Aart Sliedrecht maakte een documentaire fotoreportage over het Woerdense buurtje Pannebakkerijen en haar bewoners. Uw galeriehoudster was curator van deze expositie die haar na aan het hart ligt omdat ze houdt van buurtjes en het sfeertje dat daar hangt en ook omdat de Leidsestraatweg vroeger Pannebakkerijen heette.

De expositie en Aart zijn te zien op vrij- en zaterdag van 10-17 uur (22, 23, 29 en 30 april en 6 en 7 mei) en op Koningsdag woensdag 27 april van 14-17 uur.
Tm za 27 april 2022 – Galerie

Imre van Buuren (1969; Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten), Jan Willem van Swigchem (1956 Den Haag; autodidact) en Hanke Wiegand (1971 Bussum; St. Joost Breda, KABK Den Haag).


Vr 18 tm za 26 maart 2022 – Expositieruimte

Oud-Woerdenaar Remko Smallenbroek exposeert met zijn kleurrijke schilderijen onder de titel ‘De verbinding tussen het aardse en het kosmische’.
Za 26 maart 2022 15.30 uur – Galerie

Meet the artist:
Papierkunstenaar Imre van Buuren (1969; Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten) maakt al jaren prachtige boeken in doos. Haar nieuwste passie is 3D papierkunst voor aan de muur. Denk aan koraal-bloem-achtige vormen die in een zelf gekozen formatie opgehangen kunnen worden. Meer weten? Kom langs!
Vr 1 tm za 9 april 2022 – Expositieruimte

Eindexamenleerlingen van havo en vwo van het Minkema College tonen hun werkstukken. Zij hebben de expositie van A tot Z geregeld, van de PR tot de inrichting en ook ontvangen ze zelf bezoekers!
Vr 8 april 2022 15.30 uur – Galerie

Meet the artist:
De mathematische papierreliëfs van Jan Willem van Swigchem (1956 Den Haag; autodidact) zijn handgesneden en gevouwen uit papier. Ondanks het hoge technische gehalte van deze kunstwerken, hebben ze een verbluffend luchtig effect.
Meer weten? Kom langs!
Za 9 april 2022 15.30 uur – Galerie

Meet the artist:
Hanke Wiegand (1971 Bussum; St. Joost Breda, KABK Den Haag) is een beeldend kunstenaar wiens werk meandert tussen vrolijke onbezorgdheid en bespiegelde dromerigheid.
Vr 26 nov 2021 tm eind februari 2022 – Galerie

John Konijn (1979 Purmerend; HKU, HvK Amsterdam) exposeert met olieverfschilderijen. Portretten en landschappen, allebei met beweging.
Weergaloos!
Zo 12 dec 2021

14 jaar Galerie Van Slagmaat!
Klik om te vergroten
Vr 10 tm za 18 december 2021 – Expositieruimte

Kunstkring Woerden

Maar liefst 22 leden van Kunstkring Woerden exposeren in de Wintersalon met het thema ‘Vergezichten’. Landschappen op de westmuur en portretten op de oostmuur zijn te zien in salonopstelling. Aan de raamzijde vormen foto’s en objecten een verbindende factor. Op de achterwand worden de kunstwerken ‘verbonden’ door een enorm abstract schilderij van Koos van den Nieuwendijk.
Klik om te vergroten
Za 27 nov 2021 15.30 - 16.30 uur - Galerie

Feestelijke opening expositie. Meet & Greet met John Konijn!

Draag een mondkapje en houd minstens 1,5 meter afstand. Als je iets drinkt of eet dan zit je. Volg in de galerie en de Expositieruimte de vaste looproute. Wil je morgen zeker zijn van een plekje bij de Meet & Greet met John, reserveer dan via tel. 06 4872 9544.
Do 2 tm zo 5 december 2021 – Galerie en Expositieruimte

December Darlings

OPEN: Do 2, vr 3 en za 4 december van 10-17 uur en zo 5 december van 11-16 uur.

In samenwerking met oud-overbuuf Silvia Veldkamp (v/h Uit je Kunst Conceptstore) komt de zesde editie van DECEMBER DARLINGS eraan! Je kunt weer bijzondere kunstwerkjes en handgemaakte kadootjes inslaan van meer dan 20 kunstenaars en makers.

Zaterdag is Blanco Jewelry met theelepelringen in de Expositieruimte. Ze neemt ook opdrachten aan om een ring te maken van je eigen theelepel of taartvorkje. In de galerie verluchtigt John Blok zaterdag de sfeer. Blok is wereldberoemd in Woerden en de rest van Nederland sinds zijn boek ‘Rijmpjes’ dat uiteraard te koop is. Hij brengt ook zijn (N)(R)are kaarten aan de man/vrouw/x. En de houten auto’s van Zeer William. Doet ie goed.
Op zaterdag (13-17 uur) en zondag (12-16 uur) kun je een te gekke Pas’Pop’Foto laten maken door Margo de Wijk. Als je wil kan dat op afspraak, klik dan hier om een afspraak in de agenda te zetten.

Klik op de afbeelding om te vergroten!
Vr 19 tm za 27 november 2021 – Expositieruimte

Russian Art
Vr 1 oktober tm za 20 november 2021 – Galerie Van Slagmaat
Expositie fine photo art van beeldend kunstenaar GEERT LEMMERS (Beneden Leeuwen 1948)

Volgens Geert is je visuele omgeving van invloed op je geluk. Daar zit wat in. Van kunstkopers hoor ik met regelmaat terug hoe blij ze zijn met een art print van Geert. Dat komt vast en zeker omdat zijn werk veel gelukshormonen losmaakt!
Do 14 oktober tm za 13 november 2021 – Expositieruimte

Kings & Queens in Woerden
Het fotoproject ‘Kings & Queens’ van Léon Hendrickx en Snorella WC/Micha Schneijderberg vult dit jaar de muren van de Expositieruimte. Het is enerzijds een fotografisch hoogstandje - drag queens in een innige omhelzing met hun mannelijke zelf – en anderzijds een ontroerende ontmoeting van twee varianten van dezelfde persoon, die allebei levensecht zijn.

Illustrator Hilde Atalanta is non binair en de viering van diversiteit in leeftijd, huidskleur, geslacht en seksualiteit loopt als een rode draad door diens werk. In de expositie zijn items te koop van ‘The Vulva Gallery’ zoals het boek, een kwartetspel en kerstkaarten. Van de ‘You’re Welcome Club’, die staat voor diversiteit en inclusiviteit, zijn pins, een kleurboek en ansichtkaarten te koop.

LP Hout van de Woerdense Lex Polman zorgt voor een testosteronbommetje met sensuele streelbeelden van hout. Doe je ogen dicht en voel!

Veerle Berk laat haar indrukwekkend eindexamenwerkstuk ‘PROTEST’ zien. Ga er even bij zitten, lees én kom zelf in actie tegen onrecht.
Za 16 oktober 2021 15.30 uur – Expositieruimte van Galerie Van Slagmaat

De officiële opening van de expositie was een feestje met Snorella WC, Lex Polman, hele leuke gasten, hoge hakken, Snorellabier en borrelnootjes. Silvia zorgde voor een natje, droogje en deze fantastische foto ⇒
Za 13 nov 15.30 uur – Expositieruimte

Feestelijk afsluiting van de expositie.

Gratis entree (altijd!) frisje en een hapje.

Speciaal maar niet exclusief voor jongeren tot en met 23 jaar. Breng gerust je vrienden mee!
Vr 20 aug tm zo 26 sept 2021 – Galerie

Expositie van transfers in bewerkte kluisladen van Welmoed Reitsma (1959 Leeuwarden). Bijzonder om te zien, intrigerend om te bekijken!

Vrijdag 17 september 2021 van 15-17 uur is Welmoed in de galerie om je te ontmoeten! Je kunt binnen lopen zonder afspraak voor een praatje of een goed gesprek over haar werk.
Vr 3 tm za 18 sept 2021 – Expositieruimte

HIER…EN DAAR… van www.damesmeisjes.com
en
N U... E N S T R A K S... van www.noravanklingeren.nl

Hier … en daar… Gaan… en blijven…
Een expositie over reizen in de wereld, reizen dichtbij huis, reizen in je hoofd. Over geborgenheid in jezelf en bij elkaar. Over het zijn in de natuur.
Een inkijkje in 5 jaar leven van de Damesmeisjes, Angeline Donk en Marie-Louise Meuris. Uitgedacht in hun persoonlijke broedplaats. Schrijvend en beeldend weergegeven in video, multimedia, borduur- en schilderwerk, vloppen.
De Damesmeisjes zijn op 3 en 4 september aanwezig.

N U... E N S T R A K S...
We hebben anderhalf jaar pandemie gehad. De wereld opent weer een beetje. Moet het weer zijn zoals het was? Of wordt het tijd verder te denken over wezenlijke vragen van de wereld waarin wij leven?
Werken in textiel en korte verhalen over de ruimte en tijd van Nora van Klingeren.
Vr 24 september tm za 9 oktober 2021 – Expositieruimte
Zo 26 september 2021 – Galerie Van Slagmaat

Popronde
YEEHAA! Popronde Woerden gaat door! In de galerie zondagmiddag twee optredens: Diogo Carriço en Melle. Meer info over deze onwijs gave artiesten vindt je hier Tickets à € 5 kun je aan de rechterzijkant op diezelfde pagina boeken. Het aantal plaatsen is beperkt dus boek snel!
Vr 20 tm 28 augustus 2021 – Expositieruimte

EXPOSITIE Bijen Kunst
Gonny van der Bij-de Kruyf en Roel van der Bij exposeren nieuwe kunstwerken. Sinds het begin van de lock down hebben zij nieuw werk gemaakt, zowel beelden in steen als keramiek en schilderijen in verschillende technieken.

Er is veel te zien op deze expositie, want er exposeren ook familieleden mee, met keramiek, foto's, mala's en gedichten. Gonny en Roel zijn zelf aanwezig.
Vr 4 tm za 19 juni 2020 – Expositieruimte

Beeldend kunstenares Sylwia Schóngart (Kunstacademie voor Toegepaste Kunst, Poznań (PL) en Master-Glass in Tilburg) over haar werk: ‘Je kunt het oppervlak van glas interessanter en fascinerender maken door toepassing van een breed scala aan technieken en door vormgeving. De expositie laat zien wat allemaal kan met glas.’ Ze nodigt je uit om de wereld van haar fascinatie te betreden
Milort
Do 6, vr 7 en za 8 mei 2021,10-17 uur – Galerie en Expositieruimte

Galerie Van Slagmaat organiseert voor de vijfde keer samen met oud-overbuurvrouw Silvia Veldkamp van Conceptstore Uit je Kunst een hele bijzondere DECEMBER DARLINGS, nl. de Moederdag Editie. Ook geschikt voor niet-moeders!

Ruim 20 makers en kunstenaars hebben een selectie gemaakt uit hun aanbod en fotograaf/beeldmaker Margo de Wijk maakt ter plekke hilarische portretfoto’s! Wil je bij haar op de foto, boek dan NU alvast je bezoek en zet een vinkje bij Margo.

Kom op donderdag 6, vrijdag 7 of zaterdag 8 mei 2021 van 10-17 uur naar de galerie en de Expositieruimte van de galerie. Entree gratis. Boek nu al een afspraak via BOEK EEN BEZOEK zodat je niet hoeft te wachten.

Klik hier voor alle deelnemers.
Vr 23 april tm za 1 mei en vr 14 mei tm za 29 mei 2021 – Expositieruimte

Een oude bekende keert terug in Woerden: Bram van Baalen exposeerde in 2012 met schilderijen in de galerie. Inmiddels is hij 9 jaar schilderen verder waarin zijn toets wat losser is geworden en kleur een prominentere rol heeft gekregen. Naast schilderen op doek, beschildert en modelleert Bram vazen én hij heeft zich bekwaamd in het maken van beelden in was, die vervolgens in brons gegoten worden. Zijn atelier zit sinds een aantal jaren in zijn eigen galerie in Spijkenisse.
Za 3 april 2021 16 uur – Bij jou thuis!

De expositie wordt zaterdag 3 april 2021 om 16 uur officieel geopend door Arjan van der Wart, directeur Onderwijs van het Minkema College. De opening is niet live maar uitsluitend online te zien op de Facebookpagina van de Expositieruimte: klik hier.
Za 3 tm za 17 april 2021 – Expositieruimte

De kunstklassen HAVO en VWO van het Minkema College tonen een selectie uit hun eindexamenwerkstukken. Met 50 deelnemers belooft het een veelzijdige expositie te worden, met 2D, 3D én digitaal werk, diverse technieken en genres. Bezoekers worden ontvangen door leerlingen! Maak een afspraak via BOEK EEN BEZOEK
Wo 23 december 2020 tm za 19 januari 2021 – (Expositieruimte van) Galerie Van Slagmaat

Gesloten!

Maar:

De verkoop gaat door!

Zie je iets van je gading op de website, Facebook of al glurend door de ramen van de galerie, aarzel dan niet en bel of app naar Mariëtte op 06 4872 9544 want zij helpt je graag verder!
Do 19 november tm za 5 december 2020 – Expositieruimte van Galerie Van Slagmaat

Grote kleurrijke schilderijen op doek, maar ook kleiner werk op paneel, spannende composities in pastel, verfijnde pentekeningen: Ariadne Leefoge (1961; Kunstacademie Haarlem-Leiden) legt haar hele wezen in vele werkvormen. Haar schilderwerk is een spel met verf, beweging en gelaagdheid. Het ontstaat door observatie van en verwondering over de wereld om haar heen.
Vr 4 en za 5 december 2020 – Galerie Van Slagmaat

YEEHAA: DECEMBER DARLINGS gaat voor de vierde keer AAN!

Silvia Veldkamp, mijn ‘oude’ overbuuf van Uit je Kunst – Conceptstore en ik organiseren voor de vierde keer een bijzondere koopavond in december. Dit jaar is het extra bijzonder want we organiseren he-le-maal geen koopavond maar zelfs TWEE HELE DAGEN met veel extra kunstwerken en andere handmade items en natuurlijk hebben we makers over de vloer.

Programma volgt snel!
Vr 4 tot en met za 31 oktober 2020 – Galerie Van Slagmaat

Expositie met schilderijen van de Woerdense kunstenaar Jan Vermaat (1939 Naaldwijk; Academie voor Beeldende Kunsten Utrecht).

Foto rechts: De kunstenaar en galeriehoudster hebben er lol in! Let op de match: allebei in spijkerstof.

De expositie van Jan is tot en met 31 oktober 2020 elke vrij- en zaterdag te zien van 10-17 uur, op 5 september tot 14 uur. Je kunt ook een afspraak maken voor een private viewing op een ander moment. Klik HIER en maak een keuze uit de beschikbare dagen en tijdstippen (ca 1 week vooruit; tot 4 uur van te voren te boeken) of bel Mariëtte op tel. 06 4872 9544.
Jan en Mariëtte
Vr 9 oktober tm za 9 november 2020 – Expositieruimte van Galerie Van Slagmaat

Ik zie je!

Expositie met hedendaagse kunst van diverse kunstenaars (in alle opzichten ;-) vanwege de derde Regenboogweek in Woerden. Die is nog steeds nodig om de zichtbaarheid en acceptatie te bevorderen van LHBTI-ers in Woerden. En in de rest van de wereld, natuurlijk.

Coming Out Woerden koos dit jaar ‘De Ontmoeting’ als thema, iets dat door Covid-19 voor niemand meer zo vanzelfsprekend is als een jaar geleden. Voor LHBTI-ers kan (elkaar) ontmoeten een graadje ingewikkelder zijn dan voor de hetero medemens. Wat laat je van jezelf zien? Kun je veilig voor je geaardheid uitkomen? Waar vindt je gelijkgestemden? Het programma van de Regenboogweek is ingekort, maar er staan nog steeds hele leuke (online) activiteiten op het programma.

De expositie ‘Ik zie je!’ toont kunstwerken die gaan over ontmoetingen. Over het geluk, als je elkaar eindelijk weer ziet. Over missen, als je elkaar niet mag zien. Over verdriet, als je jezelf niet kunt laten zien zoals je bent. Over elkaar écht zien, zonder vooroordeel.

Puurheid, schoonheid, rauwe randjes, aardse zaken en een wand vol met 84 Woerdense mannen. Klik op de foto's voor meer details
Regenboogweek
Regenboogweek
Woensdag 14 oktober 2020 aanvang 20.00 uur

Online lezing ‘De mannen van Michelangelo’ door kunsthistoricus Krzysztof Dobrowolski-Onclin

ONLINE LEZING
Ook dit jaar kun je in de Regenbookweek een toepasselijke kunstlezing verwachten. Vanwege de aangescherpte coronamaatregelen niet in Galerie Van Slagmaat, maar thuis op de bank!
Volg de lezing thuis op je computer of tablet en zie de afbeeldingen die je anders in de galerie zou zien. Je hoort de spreker live en kan hem als je wilt ook zien. En je kunt vragen stellen!

‘De mannen van Michelangelo’ door drs. Krzysztof Dobrowolski-Onclin
Michelangelo Buonarroti (1475-1564) liet de wereld een immense hoeveelheid kunstschatten na, die een half millennium na hun ontstaan nog steeds versteld doen staan zoals het beeld van David, de fresco’s in de Sixtijnse Kapel en het gebouw van de Sint Pieter. Michelangelo was schilder, beeldhouwer, dichter en architect. Een typische homo universalis van de Renaissance. En homo.

Hoe kon Michelangelo enerzijds toespelingen op homoliefde maken en anderzijds opdrachtnemer van meerdere pausen zijn? Kunsthistoricus Krzysztof laat op aanstekelijke wijze en met humor zien hoe daar destijds tegenaan gekeken werd en in welke context Michelangelo zijn meesterwerken schiep.

Wanneer: Woensdag 14 oktober 2020, 20 uur; duur incl. pauze (haal zelf iets lekkers in huis ;-) ca 2 uur Aanmelden: tot en met 12 oktober 2020 via lezing@galerievanslagmaat.nl Tickets: € 5 p.p. Na aanmelding ontvang je een betaalverzoek en na ontvangst van de betaling een link. Donaties zijn welkom, want we missen de inkomsten uit drankjes die nodig zijn om de kosten te dekken. Thx!
De mannen van Michelangelo
Vr 11 tot en met za 3 oktober 2020 – Expositieruimte van Galerie Van Slagmaat

Connie Fransen (1963 Ens) heeft een bijzonder mooie expositie ingericht met de titel ‘Evenwicht en balans’.
Schilderijen in acryl op doek, werken met een door haar zelf ontwikkelde techniek op papier en tekeningen in potlood sieren de muren. Niet alleen inhoudelijk maar ook wat betreft inrichting is de expositie evenwichtig en uitgebalanceerd. Kom genieten!
Connie Fransen
Vrijdag 11 september 2020 – Galerie Van Slagmaat

Klassendag! 175 leerlingen uit groep 7 en 8 bezoeken monumenten in de buurt. De galerie -een gemeentelijk en industrieel monument- werkt al jaren met veel plezier mee aan deze activiteit van KUVO en OMD Woerden. Lokale geschiedenis maar dan leuk ;-)
Klassendag
Zaterdag 12 september 2020 – Galerie Van Slagmaat & Expositieruimte

Open Monumentendag: op 22 locaties in Woerden, Harmelen en Kamerik is dit jaar iets te beleven in een monument. Ook daar werk ik weer aan mee, deze keer met assistentie van mijn zus Charlotte.

Het thema is dit jaar ‘Leermo(nu)ment’ dus ik heb een leuke educatieve speurtocht in de buurt van de galerie gemaakt. Geschikt voor jong & oud, deelname gratis. Startpunt is in de galerie, waar je trouwens ook nog het één en ander over het gebouw kunt ontdekken.
Connie Fransen
Vr 28 sep tm ma 7 september 2020 – Expositieruimte van Galerie Van Slagmaat

Lock down | Open up met divers werk van leden van Kunstkring Woerden. Jan Vermaat was één van de oprichters hiervan!

Omdat vanwege Covid-19 meerdere exposities van de Kunstkring niet doorgingen, organiseerden zij een digitale expositie. Maar liefst 38 leden stuurden foto’s van hun kunstwerken in, in verschillende disciplines, klik HIER om de digitale expo te bekijken.
24 van hen tonen dit werk nu in het echt. Oud werk dat is voltooid en nieuw werk dat ontstond tijdens de lock down. N.B. Maandag 7 september op afspraak te bezoeken; zie HOME, Boek een Bezoek.
Lock down</td>
  <td>Open up
Vr 3 juli tm za 29 augustus 2020 – Galerie Van Slagmaat

Schilderijen van Joke Rijneveen (1950; Academie voor Beeldende Vorming, Amersfoort).
Geschreven bij haar solo-expositie in 2018: “Joke is een gedreven kunstschilder met oog voor detail en een prachtig kleurpalet. Ze schildert verfijnd maar pakt voor de landschappen graag het paletmes, om er soms een schitterend detail aan toe te voegen.
Dat lijkt een tegenstelling met de onderwerpen die ze kiest: afgelegen en verlaten landschappen, soms met lege circustenten. De sfeer heeft iets mysterieus, is soms zelfs een tikje melancholisch. Toch is het werk innemend. Waarschijnlijk omdat het met veel tederheid geschilderd is.”

Klopt nog steeds als een bus!
Of, nou ja: geen circustenten maar wel foodtrucks. Dat zijn ook een soort van bussen. Dus. Bus.
Pfieuw!

detail
Zaterdag 4 juli 2020 15.30 - 17.00 uur

Feestelijke opening van de expositie van Joke Rijneveen, m.m.v. dichter Marja Hanko en charmante assistentie van Coronyfeeën Rianne en Anke.

Het aantal gasten was beperkt maar och, wát een leuk gezelschap! Het bleek de eerste coronaproof expositieopening in de wijde omgeving te zijn.

V.l.n.r. Marja Hanko, Joke Rijneveen, Ivo de Wijs en Mariëtte van Slagmaat
Za 1 tm za 26 augustus – Expositieruimte van Galerie Van Slagmaat

Foto-expositie van JC Foto (Jan Cor van Manen) en Z en W Fotografie (Marjan Versluijs) uit Vianen.
Na 5 jaar zijn ze terug in Woerden met een mix van landschap, natuur, industrieel, waarbij het experiment niet geschuwd wordt. Elke vrij- en zaterdag zijn ze van 10-17 uur zelf aanwezig om je te ontmoeten.
Je kunt ook een afspraak maken voor een ander moment. Klik HIER en maak een keuze uit de beschikbare dagen en tijdstippen (ca 1 week vooruit; tot 4 uur van te voren te boeken) of bel Mariëtte op tel. 06 4872 9544.
VERLENGD vr 3 tm vr 30 juli 2020 - Expositieruimte van Galerie Van Slagmaat
Vr 28 februari tm za zaterdag 27 juni 2020. – Galerie Van Slagmaat

Expositie schilderijen van Anneke Peereboom.
De galerie heeft he-le-maal geen last van de grauwe luchten met regen en ook niet van de stormen. Het kleurrijke werk van Anneke verlicht de hele tent! Kom er ook van genieten!

Update: Inmiddels schijnt de zon weer -ok: af en toe valt er een flinke plens regen- maar toch hebben de schilderijen van Anneke je nodig. Want wat ben je waard als niemand je ziet?
Kom coronaproof haar werk bekijken; misschien val je er wel voor. Haar eeuwige optimisme straalt van het doek.
Al maakt je hart daardoor maar één piepklein sprongetje, dan is je dag toch een beetje mooier!
Vr 6 tm za 14 maart 2020 – Expositieruimte van Galerie Van Slagmaat

‘Models Incorporated’, de eerste solo-expositie van de Woerdense Astrid Custers. Wie met deze titel glitter en glamour verwacht komt bekocht uit. Al jaren is Astrid geïntrigeerd door de typische houdingen van modellen in reclamefolders of tijdschriften. Afgelopen maanden ging ze op zoek naar (haar) verhalen achter die modellen. Ze zijn aanwezig in haar werk, maar toch ook niet.
Zondag 8 maart 2020 – 14.00 uur Theater het Klooster € 5 p.p.

VROUWEN VAN WOERDEN – Editie 5. Waargebeurde levensverhalen van vrouwen die wonen in Woerden, afgewisseld met live muziek. Vrijwilligersinitiatief, georganiseerd door Mieneke van Varik en Mariëtte van Slagmaat.

VROUWEN VAN WOERDEN biedt vrouwen afkomstig uit alle windstreken die nu in Woerden wonen letterlijk een podium om hun levensverhaal te laten vertellen. Echte verhalen van vrouwen die bij jou in de buurt wonen. Het concept staat als een huis: Acht verhalen van acht duo’s. Eén van hen vertelt het verhaal van de ander. Tussendoor live muziek en na afloop gelegenheid om elkaar te ontmoeten onder het genot van (gratis) lekkere hapjes uit verschillende werelddelen.

VROUWEN VAN WOERDEN zijn jong en oud, staan op verschillende treden van de maatschappelijke ladder, wonen om verschillende redenen in Woerden. Hun verhalen geven een beeld van de sociale, culturele en economische geschiedenis van de afgelopen 90 jaar. Het zijn verhalen van krachtige vrouwen, die raakvlakken met elkaar en met de toehoorders hebben.

VROUWEN VAN WOERDEN staat voor eenheid, met de wetenschap dat er diversiteit is en mag zijn. Samen maken ze Woerden tot de stad die het is.
Zaterdag 7 maart 2020 15.30 uur – Galerie Van Slagmaat

Feestelijke opening expositie Anneke Peereboom. Kom gerust een kijkje nemen, dat vinden we hartstikke leuk!

Je kunt de expositie bekijken, brandende vragen aan Anneke stellen (of niet), je eigen verhaal verzinnen bij een schilderij van Anneke, luisteren naar de speech over het werk van Anneke, glaasje drinken, hapje eten, en dat allemaal voor nop!
Vr 27 december 2019 tot en met zaterdag 4 januari 2020 GESLOTEN.
Vrijdag 10 januari 2020 is de galerie weer open!

Klik om te vergroten
Do 7 november 2019 tm za 11 januari 2020

Voor de derde keer exposeert kunstschilder Nicoline Heemskerk (1967 Sassenheim; Wackers Academie), deze keer voornamelijk met heerlijke schilderijen van vrouwen & drank!
De feestelijke opening van de exposite was zaterdag 9 november 2019 om 15.30 uur.
Kijk hier voor de leuke foto’s die Hans Pieters maakte!
Wo 11 december 19.00-22.00 uur - DECEMBER DARLINGS Koopavond gericht op vrouwen in samenwerking met overbuur Uit je Kunst.

Bezoek de derde editie van deze bijzondere, gezellige avond op Leidsestraatweg 35 en 36 in Woerden. We hebben de volgende gasten met verstand van zaken voor je uitgenodigd:
  • Lievelingsgoudsmid van de galerie Roos Arends brengt extra items mee en je kunt een afspraak maken voor een adviesgesprek
  • Corien van Vliet van Dutch Creek Bags brengt nóg meer mooie, handgemaakte lederen tassen mee, misschien zelf de prijswinnende tas in de wedstrijd van Hester van Eeghen!
  • Linda Koers laat haar mooie, zachte beeldhouwwerk zien
  • Janny en Wil Molenaar van Natuurlijk Anders laten unieke sieraden van verrassende natuurlijke materialen zien, gemaakt door twee schoonzussen
  • Smaak van Puglia brengt wijn en delicatessen mee uit de hak van Italië om te proeven en te kopen
  • Weesjes houden sieradenspreekuur: up cycle je oude en incomplete sieraadjes
  • Beeldmaker/fotograaf Margo de Wijk van Portretkunst portretteert je ter plekke ‘voor niet te duur’
  • Ter verhoging van de feestvreugde serveren Silvia van Uit je Kunst – Concept Store en ik een gratis hapje en drankje!

Kom woensdagavond heerlijk shoppen bij dit aantrekkelijk gezelschap!

Tot dan,

Silvia & Mariëtte

 
Klik op de poster om deze groter te maken
Zondag 1 december 2019 13.30-16.30 uur

Kunstschilder Nicoline Heemskerk verzorgt een workshop Hip Boeket Schilderen in de galerie. Ze brengt verse bloemen mee uit de Bollenstreek, die je in acryl gaat schilderen op een doek van 40 x 40 cm. Prijs € 45 p.p. inclusief materiaal, koffie, thee en lekkers. Aanmelden kan tot en met vrijdag 29 november 2019 in de galerie of via workshop@galerievanslagmaat.nl o.v.v. datum en aantal personen.

P.S. Hiernaast het resultaat van de workshop! (klik om te vergroten)
vr 15 november tm za 7 december 2019 – Expositieruimte van Galerie Van Slagmaat

Groene Hartenwens 2
Expositie van moderne Russische kunst rond dit thema, georganiseerd door Russian Art Guide. 90 schilderijen, van klassiek tot modern. Zie ook www.russianart.guide
Wo 9 oktober tm za 9 november 2019 – Expositieruimte van Galerie Van Slagmaat

True colors are beautiful

Expositie met hedendaagse kunst ter gelegenheid van de tweede Regenboogweek in Woerden.

Deze expositie geeft een beeld van LHBTI door de ogen van LHBTI en hetero kunstenaars. Het wordt een expositie met boeiende, prikkelende en herkenbare elementen. Een expositie met hoogwaardige en gevarieerde kunst, die voor het grootste deel ‘gewoon’ uit Woerden komt. Gewoon, bij ons om de hoek. Niets bijzonders.

Zou je denken?

LHBTI is niet voor iedereen gewoon.

Als dat het geval was dan hoefde Coming Out Woerden geen Regenboogweek te initiëren, om LHBTI meer zichtbaar en bespreekbaar maken. Als dat geval was, dan hoefde ik geen tweede laag aan te brengen in deze expositie: In de expositieruimte staan twee panelen waarop LHBTI-ers een hartverwarmende ervaring en een hartverscheurende ervaring kunnen delen.

Mede mogelijk gemaakt door COC Midden-Nederland, Cultuur Platform Woerden en de Gemeente Woerden. Klik hier voor het programma van de Regenboogweek in Woerden.

Klik om te vergroten
Donderdag 7 november aanvang 20.00 uur, deur open 19.30 uur

Cultuurcafé van Cultuur Platform Woerden in de galerie, voor cultuurmakers en cultuurgenieters. Gepresenteerd door uw geliefde galeriehoudster. Gevarieerd programma van een uur over culturele activiteiten in Woerden, kijk voor het programma hier. Daarna is er gelegenheid tot napraten en netwerken.
Za 2 november 2019 15.30 uur

‘De kunstenaar vertelt’ met Henrique van Putten en Pepijn van den Nieuwendijk. Gratis entree en thee met een koekje maar graag vooraf aanmelden in de galerie of via info@galerievanslagmaat.nl

Foto: Grietine van Putten
Za 26 oktober 2019 – Expositieruimte van Galerie Van Slagmaat

Midisage om 15.30 uur met alle kunstenaars die meewerken aan de expositie True colors are beautiful. Wees welkom!
Wo 9 oktober 2019 – Expositieruimte van & Galerie Van Slagmaat

Lezing/performance door kunstenaar/acteur/theatermaker Fred Rosenhart.
Fred laat vanuit historisch perspectief zijn licht schijnen over de expositie ‘True colors are beautiful’. Hij is ervaringsdeskundige en zet zich in de regio Kennemerland in voor de acceptatie van LHBTI.

Aanvang 20.00 uur, duur circa 2 uur incl. pauze. Galerie open 19.30 uur.
Een kaartje kost €5 en is vooraf te koop in de galerie of te bestellen via lezing@galerievanslagmaat.nl.

LET OP: vanwege het beperkt aantal plaatsen max. 2 kaartjes per persoon!

Het was een geweldig leuke avond!
Vr 27 september 2019 – Expositieruimte van Galerie Van Slagmaat

Overzichtstentoonstelling waarin de 56 deelnemers aan Atelierroute Groot Woerden 2019 ieder één werk exposeren.

Za 5 en zo 6 oktober – o.a. Expositieruimte en Galerie Van Slagmaat
Open van 10-17 uur vanwege Atelierroute Groot Woerden, de overige 33 locaties zijn open van 10-18 uur.

Boekjes met info over en adressen van deelnemers zijn nu al verkrijgbaar à € 2
Vr 20 september tm zaterdag 2 november 2019 – Galerie Van Slagmaat

Henrique van Putten (1977 Nijkerkerveen; Hogeschool voor de Kunsten Constantijn Huygens) maakt al 20 jaar wonderlijke dieren en fantasiecreaties van textiel en andere materialen. Ontdek in deze solo de oogst van de laatste twee jaar.
Vr 6 tm za 21 september 2019 – Expositieruimte van Galerie Van Slagmaat

Organic Shapes
Houten beelden van Lex Polman. Deze bijzondere beelden worden gemaakt uit laagjes hout en multiplex die hij zelf verlijmd. Dat alleen al is vakwerk vanwege alle kronkels die in zijn ontwerpen zitten. Vervolgens worden de vormen zorgvuldig afgewerkt waardoor ze boterzacht aaibaar zijn. Want je mag kijken en voelen aan Lex’ werk!
Zie ook www.lphout.nl
Za 14 september 2019 – o.a. Galerie Van Slagmaat

Open Monumentendag

Maar liefst 30 locaties in de gemeente Woerden zijn geopend en gratis te bezoeken, waaronder de galerie. Klik hier voor het complete programma.

Het thema is dit jaar ‘Plekken van Plezier’, dat past heel goed bij de galerie!
Je kunt een mini-expositie zien met historische items uit Wasserij Johanna, er draait permanent een slideshow met foto’s over de geschiedenis van het pand én foto’s van plezierige bijeenkomsten die ik er organiseerde.
Zowel de galerie als Expositieruimte zijn te bezoeken. Ik vertel je er graag over!

Om 14.30, 15.30 en 16.30 uur gratis concertjes in de galerie: bariton Ben Pernot zingt aria’s van o.a. Mozart en Verdi met pianist Paul de Boer. Mogelijk gemaakt door Van Vliet Muziek, Cultuur Platform Woerden en gemeente Woerden.
Vr 9 augustus tm za 14 september 2019 - Galerie Van Slagmaat

Foto-expositie Into the Woods van Mariëlle de Valk-Langeslag
Eerste solo van deze oud-Woerdense die tegenwoordig in Gorinchem woont.

Za 17 augustus 15.30 uur officiële opening
Dat is bij Van Slagmaat geen plechtige bedoening! Je kunt op je gemak de kunst bekijken en de kunstenaar ontmoeten. We heffen het glas op de mooie foto’s van Mariëlle en zij vertelt over haar werk. Je bent van harte welkom!
Vr 13 september 2019 – Galerie Van Slagmaat

Open Monumenten Klassendag
132 leerlingen uit groep 7 en 8 bezoeken de galerie, gevestigd in een gemeentelijk en industrieel monument. Al vele jaren gids ik hen door de geschiedenis van het pand waarin Wasserij Johanna gevestigd was. Ik haak met mijn verhaal in op het jaarthema, laat foto’s zien en richt een mini-expositie in. Het is harstikke leuk!
Zo 8 september 2019 – Westdampark

Kunstpark 13-17 uur
O.a. Kramenmarkt - Kijkdozen XL - Mobiele verhalenverteller –Schrijversmarkt – ‘Polderdepressie’ in het Museumlaantje door Theo van Meerendonk – Theater - Cultuurbiechten - & met mij: 15.30-16.30 uur Cultuurcafé op de Zeepkist
Akoestival 12-19 uur
Aan de andere kant van het bruggetje geweldige live acts op het podium van 12-19 uur en in een bootje van 13.30-16.45 uur
Vr 23 tm za 31 augustus 2019 – Expositieruimte van Galerie Van Slagmaat

Groene Hartenwens
Expositie van moderne Russische kunst rond dit thema, georganiseerd door Russian Art Guide. 80 schilderijen, van klassiek tot modern. Zie ook www.russianart.guide