kunst & design

Nicoline Heemskerk
bij Galerie van Slagmaat

Het is een feest om tussen de schilderijen van Nicoline Heemskerk (1967 Sassenheim; Wackers Academie) te mogen werken!

Vakvrouw als ze is, schildert ze op vaardige wijze naar de realiteit, of het nu een koe, mens of bloem is. Voor deze expositie focusten we op dat laatste.

Het is uniek dat Nicoline met regelmaat opdrachten van kwekers krijgt om hun bloemen op doek te vereeuwigen. Dat geeft blijk van haar scherpe oog en adequate doch vlotte stijl. Voor haar vrije werk mag ze de kleur graag een tikje aanzetten, zodat een kleurrijk boeket nóg beter uit de verf komt.

In 2014 tipte Annet me over het werk van Nicoline: ze liet me een schitterend dubbelportret zien. Ze was ook enthousiast over koeien, bloemen én pin ups van Nicoline. WAUW! Het is bijzonder dat een kunstenaar op zoveel fronten uit de voeten kan.

In het echt bleek het werk gewoonweg heerlijk in elkaar te steken. Alles begint bij Nicoline met een schets of tekening en daarna leeft ze zich uit in verf. Het leidde tot een eerste expositie van Nicoline in Woerden in 2015, met scenes in fifties style en een paar beschilderde benzinetanks. Het aanstekelijke werk sloeg goed aan, met name de ongelofelijk leuke vrouwen die over een koe sprongen ;-) Op die wijze portretteerde ze zelfs Linda de Mol bij Sterren op het Doek!

Nicoline’s werk is opgenomen in collecties in Europa, Amerika en Canada. Ze exposeert regelmatig in Amsterdam, Haarlem, Brussel, Rijnsburg, Keukenhof Lisse, Antwerpen en Parijs en in Sturgis USA.

De expositie was te zien van vrijdag 16 juni tot en met zaterdag 19 augustus 2017. Hier kunt u de tekst van de vorige expositie lezen.


Nicoline
Nicoline Heemskerk


Nicoline
Nicoline Heemskerk


Nicoline
Nicoline Heemskerk