logo
kunst & design

Schilderijen bij Galerie van Slagmaat

Bekend van de Regenboogexpo 2020: Roberto Helder (1980 Haarlem; AHK) Raakte tijdens zijn opleiding in de ban van prentkunst -het afdrukken van werk in oplage- en dat heeft hem niet meer losgelaten.

Roberto heeft zelfs een specialiteit op dat gebied: de mini Ukiyo-E. Gebaseerd op de klassieke Japanse houtsnedes, snijdt hij voor iedere kleur een blok. Door het afdrukken van alle blokken vormt zich de afbeelding. Roberto gebruikt zijn eigen modelschetsen (die zijn trouwens awesome! check zijn Insta) als basis.

Roberto snijdt zijn mini Ukiyo-E uit HEMA-gummetjes van 5 x 7 cm (!) met een zelfgemaakte mini-guts. Het is een priegelwerkje, dat wonderschone kunstwerkjes oplevert!

Helder Helder

Ingelijst zijn ze 10 x 15 cm, inclusief passepartout (want mini), € 75 per stuk

NIEUW Ariadne Leefoge (Kunstacademie Haarlem Leiden), maakte aquarellen van dahlia’s in inkt, drie geaquarelleerde concertina books en prachtige tekeningen in inkt. In haar werk laat zij zich inspireren door de natuur, maar haar uitingen zijn zeer divers. Van botanische tekening tot grote kleurrijke doeken die sterk geabstraheerd zijn. Niet zo verwonderlijk, met een atelier in een bosrijke omgeving, met tjilpende vogeltjes op de achtergrond. In de galerie is een selectie van Ariadnes werk te zien; het geeft een goede indruk van haar kunnen.

Leefoge

Aquarel Dahlia

Leefoge Leefoge

VERKOCHT Concertina Book (12 cm hoog), gevouwen en dubbelzijdig beschilderd

Debby van Zon (1965; Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten) exposeerde begin 2020 met haar levendige stillevens in de galerie: stillevens met modern serviesgoed en een parmantig rondstappende vogel! De handbeschilderde stammetjes met vogels zijn nog steeds verkrijgbaar in de galerie.

Boomstammetjes