logo
kunst & design
SchilderijenObjectenSieradenSchilderijenObjecten TassenBoek & Foto

Schilderijen bij Galerie van Slagmaat

Dat Francisca Kalmijn (1960 Amersfoort; Hogeschool voor de Kunst Utrecht) als kunstschilder technisch begaafd is, heb ik bij haar vorige expositie al bezongen. Ze maakt die uitspraak nog steeds meer dan waar.

Die kennis geeft haar de vrijheid om volkomen op gevoel te schilderen. Of beter gezegd: een gevoel te schilderen, dat de toeschouwer niet onberoerd laat. Het zijn rake observaties teder weergegeven, momentopnames van geluk of misschien zelfs spirituele droombeelden – noem het wat je wilt. Kijk naar een schilderij van Francisca en je pikt zó haar positieve ‘vibe’ op!

De nadruk ligt in deze expositie ‘De Magie van Water’ op het bijna abstracte werk, dat reflecties van zonlicht op het water verbeeld in fantastische kleuren. Ook zijn er een aantal romantische landschapschilderijen aanwezig waarbij water een rol speelt. Je ziet daarin dezelfde reflecties in een bijrol.

De expositie van Francisca is elke vrij- en zaterdag van 10-17 uur en op afspraak (via tel 06 4872 9544) te zien tot en met zaterdag 23 februari 2019. In de galerie zijn meer schilderijen van Francisca te zien dan op deze website staan. Heeft u interesse in een schilderij? Neem dan vrijblijvend contact op voor meer informatie!

Francisca Kalmijn Francisca Kalmijn

Flower reflections - acryl op doek, 70 x 100 cm / Starry Night - acryl op doek, 100 x 120 cm

Francisca Kalmijn Francisca Kalmijn

Peace - acryl op doek, 100 x 120 cm / Dancing Lights - acryl op doek, 90 x 90 cm

Lisette Durinck (1972 Dordrecht, AKV/St. Joost Breda) exposeerde twee keer solo in de galerie. Haar grote werk is ogenschijnlijk lief maar heeft bij nadere beschouwing een verdraaid venijnig randje. Het is ge-wel-dig!

In de galerie zijn drie schattige kleine werkjes te koop. Gewoon echt lief.

Lisette Durinck Lisette Durinck

Lisette Durinck - Petit 02 en Petit 03 (acryl en papier op hout, 7,5x15cm)