logo
kunst & design

Schilderijen bij Galerie van Slagmaat

Iris Duchateau zei ‘Weet je wat ik mooi zou vinden: Een expositie alsof je in een bos wandelt.’ Dat is gelukt!

Heel erg moeilijk was dat niet want Iris schildert met verve de natuur, want daar houdt ze ontzettend van. Met vlotte toets zet ze het landschappelijke neer, het verlangen naar het voorjaar is voelbaar.

Soms is daar die leuke vrouw weer, aan het werk in de tuin. Ben jij dat? Zou zo maar kunnen!

Wandelen Wandelen

De meeste werken in de expositie geven iets van de Nederlandse natuur prijs, maar er zijn ook enkele heuvel- en berglandschapjes. Ter gelegenheid van de opening is op zaterdag 11 maart een speciale aanbieding: schilderijtjes van 20 x 20 cm van € 125 voor € 99!

Droogbloemen in een nieuw jasje: op hout of op een (oud) tegeltje met een vette laag giethars er overheen! Jeetje Design prepareert de droogbloemen met extra pigment zodat ze oneindig lang mooi blijven. In de galerie is nog een kleine mix uit de collectie verkrijgbaar, vanaf € 12,50 ("magneetje van Jeetje" met een klavertje vier, brengt geluk!)

Boeket op hout XL in giethars – Jeetje Design

Boeket op hout XL in giethars – Jeetje Design

Debby van Zon (1965; Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten) exposeerde begin 2020 met haar levendige stillevens in de galerie: stillevens met modern serviesgoed en een parmantig rondstappende vogel! De handbeschilderde stammetjes met vogels zijn nog steeds verkrijgbaar in de galerie.

Boomstammetjes