logo
kunst & design

Schilderijen bij Galerie van Slagmaat

Nicoline Heemskerk (1967 Sassenheim; Wackers Academie) exposeert voor de vierde keer in de galerie. Haar werk is vlot maar met aandacht voor detail geschilderd. Ze is een veelzijdige kunstenares die ons al trakteerde op schilderijen van vrouwen en van drank, hippe bloemstillevens en nostalgisch werk . Naast haar vrije werk illustreert ze en ze is gespecialiseerd in live schilderen, bijvoorbeeld op bruiloften, dat is écht onwijs leuk! Verder geeft ze met veel plezier al jaren teken- en schilderles.

Rode tulpen Strandtent

Rode tulpen en Strandtent (Verkocht) – Nicoline Heemskerk

Zomerbloemen

Zomerbloemen – Nicoline Heemskerk, 60 x 120 cm olie op linnen

Iris Duchateau (1969; Artez, Codarts) is inmiddels een vaste exposant in de galerie. Ze exposeerde succesvol solo begin dit jaar , in 2021 en in 2019.

Iris is een goed observator: ze schildert ráák! Haar tempo is hoog en mede daardoor is haar prijsstelling aantrekkelijk. In deze expositie zijn veel kleine schilderijtjes te koop – landschapjes, zonnige strandtafereeltjes - maar ook het geweldige doek ‘Smeltend ijs’ van 150 x 100cm en een paar formaten daartussen.

Op 8 en 9 september 2023 speciale aanbieding van Iris: schilderijtjes 20 x 20 cm van € 125 voor € 99!

Het blauwe vaasje

Het blauwe vaasje (verkocht) – Iris Duchateau, 40 x 30 cm olieverf op doek

Miniatuur

Miniatuur – Iris Duchateau, 20 x 20 cm olieverf op doek

Smeltend ijs

Smeltend ijs – Iris Duchateau, 150 x 100 cm olieverf op doek

De kunstwerken van Conny Kruithof (1960 Zoetermeer; KABK, Den Haag) ademen een vleugje nostalgie. Ook haar werk heeft een permanent plekje verworven in de galerie. In de zomerexpositie is borduurwerk van haar hand te zien, maar ook krachtige tekeningen en aquarelen op vliegerpapier. De geborduurde collage van opengewerkte en geborduurde, ragfijne zakdoekjes van Conny’s tante en het vrije borduurwerk in wit tillen borduren naar een hoger niveau. De bijna woest getekende mannen op rood en in zwart openen je hart.

Conny geeft teken- en schilderles, ze houdt ervan om de ogen van haar leerlingen letterlijk te openen: kunst begint bij goed kijken. Woensdag 30 augustus geeft ze in de galerie een workshop Tekenen met je ogen!, klik hier voor meer informatie of aanmelden. Een aanrader!

Smeltend ijs

Man op rood – Conny Kruithof

Lisette Durinck (1972 Dordrecht, AKV/St. Joost Breda) had twee solo-expositie in de galerie, waarbij een doek van 200 x 120 cm niet ongebruikelijk was. Nu te zien: vier kleinere werken, portretten in perspex. Na al die tijd nog steeds even indrukwekkend!

‘The Mask I’ en ‘The Mask II’- Lisette Durinck, olieverf op mdf tussen perspex

Droogbloemen in een nieuw jasje: op hout of op een (oud) tegeltje met een vette laag giethars er overheen! Jeetje Design prepareert de droogbloemen met extra pigment zodat ze oneindig lang mooi blijven. In de galerie is nog een kleine mix uit de collectie verkrijgbaar, vanaf € 12,50 ("magneetje van Jeetje" met een klavertje vier, brengt geluk!)

Boeket op hout XL in giethars – Jeetje Design

Boeket op hout XL in giethars – Jeetje Design

Leen Loef (1950 Waddinxveen; Academie voor Beeldende Kunst Rotterdam) had in 2022 ein-de-lijk weer eens een solo-expositie in de galerie! Nu is een selectie van wat ouder werk te zien. Herkenbaar en onvoorspelbaar, als altijd.

‘Ten pence’, 50 x 46 cm & ‘Animals on wheels’, 21 x 21 cm, acryl e.a. materialen op doek met perspex lijst - Leen Loef

Debby van Zon (1965; Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten) exposeerde begin 2020 met haar levendige stillevens in de galerie: stillevens met modern serviesgoed en een parmantig rondstappende vogel! De handbeschilderde stammetjes met vogels zijn nog steeds verkrijgbaar in de galerie.

Boomstammetjes