logo
kunst & design

Schilderijen bij Galerie van Slagmaat

Hoofdexposant John Konijn laat een staaltje van zijn kunnen zien in deze expositie die voornamelijk (landschappen met) bomen laat zien. Bomen vormen een bron van inspiratie voor John. Daarnaast: Bomen geven hem antwoorden, mensen roepen bij hem alleen maar meer vragen op. Wees niet bang dat je een traditioneel tafereel aantreft want daar doet hij niet aan. Elk schilderij is een snapshot uit zijn leven, even dynamisch als de man zelf.

Het werk van John is meestal niet in één blik te doorgronden. Het blijft boeien, ook als je er langer naar kijkt. Het is fantastisch geschilderd. Soms bijna agressief dan weer zacht als boter. Hij is niet bang voor kleur. In de avondzon lijken bomen bijna fluorescerend oranje. Het winterlandschap straalt met boomtoppen in magenta. En Ameland is even fluffy als een poederdonsje.

John exposeerde eind 2021 in de galerie met portretten en landschappen met fijne zigzagjes; klik hier voor een terugblik. Deze expositie is elke vrij- en zaterdag van 10-17 uur te zien van 4 november tot en met 2 december 2023.

Nimmerdor -John Konijn, olieverf op linnen, 100 x 100 cm

Nimmerdor -John Konijn, olieverf op linnen, 100 x 100 cm

Nimmerdor -John Konijn, olieverf op linnen, 100 x 100 cm

Lisette Durinck (1972 Dordrecht, AKV/St. Joost Breda) had twee solo-expositie in de galerie, waarbij een doek van 200 x 120 cm niet ongebruikelijk was. Nu te zien: vier kleinere werken, portretten in perspex. Na al die tijd nog steeds even indrukwekkend!

‘The Mask I’ en ‘The Mask II’- Lisette Durinck, olieverf op mdf tussen perspex

Droogbloemen in een nieuw jasje: op hout of op een (oud) tegeltje met een vette laag giethars er overheen! Jeetje Design prepareert de droogbloemen met extra pigment zodat ze oneindig lang mooi blijven. In de galerie is nog een kleine mix uit de collectie verkrijgbaar, vanaf € 12,50 ("magneetje van Jeetje" met een klavertje vier, brengt geluk!)

Boeket op hout XL in giethars – Jeetje Design

Boeket op hout XL in giethars – Jeetje Design

Leen Loef (1950 Waddinxveen; Academie voor Beeldende Kunst Rotterdam) had in 2022 ein-de-lijk weer eens een solo-expositie in de galerie! Nu is een selectie van wat ouder werk te zien. Herkenbaar en onvoorspelbaar, als altijd.

‘Ten pence’, 50 x 46 cm & ‘Animals on wheels’, 21 x 21 cm, acryl e.a. materialen op doek met perspex lijst - Leen Loef

Debby van Zon (1965; Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten) exposeerde begin 2020 met haar levendige stillevens in de galerie: stillevens met modern serviesgoed en een parmantig rondstappende vogel! De handbeschilderde stammetjes met vogels zijn nog steeds verkrijgbaar in de galerie.

Boomstammetjes