logo
kunst & design

Schilderijen bij Galerie van Slagmaat

Nicoline Heemskerk (1967 Sassenheim; Wackers Academie) verrast me iedere keer weer met haar werk. Zij heeft het lef om veel verschillende thema’s te presenteren -pin ups, bloemen, portretten, vrouwen & wijn, stillevens, koeien etc-, die ondanks hun diversiteit op wonderlijke wijze een eenheid vormen. Je kunt de meeste schilderijen kwalificeren als feel good, uit het leven gegrepen, vertederend, om vrolijk van te worden.

Het thema van deze expositie levert aanstekelijke en aandoenlijke schilderijen met vrouwen op, een paar vlotte stillevens met wijn en zelfs eentje met bier. Maar dat is niet alles: drie levensechte vogeltjes fladderen op hun doekjes en een impressionistische diva ligt verleidelijk languit in haar rode robe. Er is in de expositie welgeteld één man te zien, in een sfeervol verhalend tafereel.

Nicoline is een veelzijdige vakvrouw die al haar hele leven en sinds 2003 als professional met enthousiasme en succes schildert, illustreert en les geeft. Haar werk is opgenomen in collecties in Europa, Amerika en Canada. Leuk om te weten: Voor Sterren op het Doek portretteerde ze Linda de Mol die over een koe sprong.

Deze expositie is te zien van donderdag 7 november 2019 tm zaterdag 11 januari 2020. Kijk op HOME voor de extra openingstijden in deze periode. Kijk bij Workshops enzo voor meer informatie over de schilderworkshop die Nicoline ook op verzoek kan geven.

Hier kun je de tekst van de vorige expositie lezen.

Belinda

‘Belinda’ - olieverf op linnen (80 x 100 cm)

Bank avondje

‘Bank avondje’ - olieverf op linnen - 60 x 80 cm

Suikerdiefje

‘Suikerdiefje’ - olieverf op linnen (30 x 30 cm)

Lekker bij vis en gevogelte

‘Lekker bij vis en gevogelte’ - olieverf op linnen (50 x 70 cm)

In het voorjaar van 2019 exposeerde Justyna Pennards-Sycz (1969 Polen; HKU) Ik kon het niet laten om een paar kleine kleurrijke schilderijtjes uit de serie Childhood Memories op te nemen in de collectie.

Justyna Pennards-Sycz Justyna Pennards-Sycz

The shadow of childhood dreams        Window (30 x 40 cm)
(40 x 20 cm)

Lisette Durinck (1972 Dordrecht, AKV/St. Joost Breda) exposeerde twee keer solo in de galerie. Haar grote werk is ogenschijnlijk lief maar heeft bij nadere beschouwing een verdraaid venijnig randje. Het is ge-wel-dig!

In de galerie zijn drie schattige kleine werkjes te koop. Gewoon echt lief.

Lisette Durinck Lisette Durinck

Lisette Durinck - Petit 02 en Petit 03 (acryl en papier op hout, 7,5x15cm)