logo
kunst & design

Schilderijen bij Galerie van Slagmaat

Hoofdexposant is Anneke Peereboom (1950 Hoorn; Gerrit Rietveld Academie, Rijksakademie van Beeldende Kunsten; Master in Arts and Culture) met haar verrukkelijk kleurrijke schilderijen.

Gebaseerd op schetsen naar de werkelijkheid componeert Anneke schilderijen die stuk voor stuk Fantasiewereldjes Van Anneke Peereboom zijn. Boeiende wereldjes, waarbij niet direct klip-en-klaar is wat er speelt. Dat is ook niet nodig: gebruik gewoon je eigen fantasie.

Jaren van kijken, beleven, tekenen en schilderen komen samen op het doek. Vaak een geordende structuur, altijd ritmisch. Veel lagen verf, een beetje goud. Meer of minder herkenbare elementen op de juiste plek. Wat kijken ze lekker!

In de galerie is een fraaie selectie van het werk van Anneke Peereboom te zien. Laat je overdonderen door de Woeste Rode Doeken! (Woest… ach woest…? eigenlijk valt dat wel mee. Ze zijn om je erop te verheugen!) Of de grote blauwe, ook zo’n heerlijke. En dat stadje onder de zon dan. Pláátje! Een bezoek is deze keer met recht een ontdekkingstocht of een wereldreis.

Het werk van Anneke Peereboom is te zien van 28 februari tot en met 11 april 2020.

Kleurrijke geschiedenis

‘Kleurrijke geschiedenis’- Anneke Peereboom, acryl op linnen, 100 x 110 cm

Waterwegen

‘Waterwegen’ - Anneke Peereboom, acryl op linnen, 130 x 150 cm, ingelijst

Deseo de luz

‘Deseo de luz’- Anneke Peereboom, acryl op linnen, 110 x 120 cm

Debby van Zon (1965; Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten) exposeerde begin 2020 met haar levendige stillevens in de galerie: stillevens met modern serviesgoed en een parmantig rondstappende vogel! De handbeschilderde stammetjes met vogels zijn nog steeds verkrijgbaar in de galerie.

Boomstammetjes

In het voorjaar van 2019 exposeerde Justyna Pennards-Sycz (1969 Polen; HKU) Ik kon het niet laten om een paar kleine kleurrijke schilderijtjes uit de serie Childhood Memories op te nemen in de collectie.

Justyna Pennards-Sycz Justyna Pennards-Sycz

The shadow of childhood dreams        Window (30 x 40 cm)
(40 x 20 cm)