logo
kunst & design

Objecten bij Galerie van Slagmaat

Babette Degraeve (Brugge, België 1965; Hogeschool voor de Kunsten Arnhem) exposeerde twee keer solo in de galerie. Een selectie van haar kleinere werk is permanent verkrijgbaar in de galerie. Babette maakt puur werk. Het raakt. Het is prachtig en zorgvuldig uitgevoerd.

Knuffel Dekendragertje

Knuffel en Dekendragertje - Babette Degrave

Imre van Buuren (1969; KABK Den Haag) is sinds december 2015 vaste exposant. Tot voorkort waren allerlei variaties van haar prachtige herdenkboeken in doos verkrijgbaar.

Vorig jaar kwamen daar ‘zwermen’ papieren wandbloemen bij, in wit en blauw. Ze zijn teer en stoer tegelijk. Je bevestigt ze aan de muur met een spijkertje of met dubbelzijdig tape. Nu presenteert Imre een nieuwe variant: klei- en papierknoppen. Alsof de bloemknoppen zich juist openen! Imre zal aanwezig zijn bij de officiële opening van de zomerexpositie op zaterdag 19 augustus 2023 om 15.30 uur. Wil je haar ontmoeten en praten over haar werk, dan ben je van harte welkom!

Miniatuur

49 witte klei- en papierknoppen (en een racefiets)– Imre van Buuren

Smeltend ijs

Imre en Mariëtte in 2022 voor 45 witte rozetten

In de expositie ‘Jong Talent & Verfrissende kunstenaars’ is o.a. werk te zien van Lieke Broekhuizen (Artemis Academie Amsterdam, oud-Minkema). Ze verkocht haar eindexamenkunstwerk (een prachtige kop met heel veel spijkers en lapjes) in 2021 ‘per ongeluk’ in de galerie :-)

Nu is haar tweede kunstwerk te koop, opgebouwd uit barbiepoppen, met de illustere titel ‘Kijkdoos’. Ze voegt daar wat raadselachtig aan toe ‘Just say hi, don’t get shy…’. Graag nodig ik je uit!

Lieke Broekhuizen ‘Kijkdoos’

Hanke Wiegand (1971 Bussum; St. Joost Breda, KABK Den Haag) is een beeldend kunstenaar wiens werk meandert tussen vrolijke onbezorgdheid en bespiegelde dromerigheid.

Haar lezende meisjes (zonder e-reader ;-) doen bijna nostalgisch aan. Lezende vrouwen zitten dwars in een grote oorfauteuil en worden opgeslokt door hun boek. Ze zijn vast lid van een hele leuke leesclub ;-)

Hanke Wiegand en Mariëtte van Slagmaat

9 april was Hanke te gast in de galerie. Ze bezocht haar Singelkunst-werk ‘Vrijmens’ in het Westdampark. Marga Miltenburg kocht een lezende vrouw!

Hanke Wiegand

Meisje met Boek – Hanke Wiegand (kunsthars)

Frida Badoux heeft een (internationale) carrière achter de rug in de mode en interieur accessoires, onder andere als designer. Sinds 2014 maakt ze de vrolijke en toegankelijke ‘Objets Trouvés’, borstbeeldjes met beeldige porseleinen poppenkopjes, samengesteld uit allerlei gevonden materialen.

frida frida

Girl With Bow & Unox Girl - Frida Badoux

Wood by Margriet is een samenwerking tussen Wood Sensation en Margriet Foolen van Studio Divers. De eerste snijdt met een laser bloemen, riet en varens uit 4 mm dik hout met eiken fineer, naar een ontwerp van Margriet. 55 tot ca 80 cm hoog.

Margriet exposeerde al in 2008 met haar ontwerpen in de galerie. Ze heeft zich sindsdien ontwikkeld tot een geliefd product designer. Haar ontwerpen zijn altijd functioneel, vaak circulair en zonder toeters en bellen maar met aandacht voor detail.

Ghajar Ghajar

Dahlia en Monstera model A

Mo Cornelisse (1965 Enschede; Ambachtelijke Opleiding Keramische Technieken SBB) is een onorthodox keramiste. Ze zoekt de grenzen op van het materiaal en maakt gebruik van de nieuwste technologische ontwikkelingen om tot vernieuwende producten te komen. Ze maakt porseleinen portretten volgens een uniek proces, met een 3D-print als basis. In de galerie zijn ook Melting vases ‘Black Stripe’ met wit- of geelgouden rand te zien. Hiervoor werd ze geïnspireerd door de smeltende poolkappen.

Mo Cornelisse Mo Cornelisse

Mo Cornelisse