logo
kunst & design

Objecten bij Galerie van Slagmaat

Frida Badoux heeft een (internationale) carrière achter de rug in de mode en interieur accessoires, onder andere als designer. Sinds 2014 maakt ze de vrolijke en toegankelijke ‘Objets Trouvés’, borstbeeldjes met beeldige porseleinen poppenkopjes, samengesteld uit allerlei gevonden materialen.

frida frida

Girl With Bow & Green feathers - Frida Badoux

frida frida

Unox Girl & The Globe Boy - Frida Badoux

Babette Degraeve (Brugge, België 1965; Hogeschool voor de Kunsten Arnhem) exposeerde twee keer solo in de galerie. Een selectie van haar kleinere werk is permanent verkrijgbaar in de galerie. Babette maakt puur werk. Het raakt. Het is prachtig en zorgvuldig uitgevoerd.

Andere kunstenaars zullen niet snel een dood ratje in brons uitvoeren. Babette wel. Zij gebruikt brons om de ‘Schoonheid van de overgave’ zichtbaar te maken. Het is wonderlijk: alle negatieve associaties vallen weg. Het glanzende, onvergankelijk brons maakt het diertje toegankelijk, vertederend en zelfs tactiel.

Babette Degraeve Babette Degraeve

Pup, brons, opl 7, ca 12 x 10 x 8 cm & Lappenpopje, brons, unica, ca 25 x 15 x 8 cm

Wood by Margriet is een samenwerking tussen Wood Sensation en Margriet Foolen van Studio Divers. De eerste snijdt met een laser bloemen, riet en varens uit 4 mm dik hout met eiken fineer, naar een ontwerp van Margriet. 55 tot ca 80 cm hoog.

Margriet exposeerde al in 2008 met haar ontwerpen in de galerie. Ze heeft zich sindsdien ontwikkeld tot een geliefd product designer. Haar ontwerpen zijn altijd functioneel, vaak circulair en zonder toeters en bellen maar met aandacht voor detail.

Ghajar Ghajar

Dhalia's & Monstera model A

Mo Cornelisse (1965 Enschede; Ambachtelijke Opleiding Keramische Technieken SBB) is een onorthodox keramiste. Ze zoekt de grenzen op van het materiaal en maakt gebruik van de nieuwste technologische ontwikkelingen om tot vernieuwende producten te komen. Ze maakt porseleinen portretten volgens een uniek proces, met een 3D-print als basis. In de galerie zijn ook Melting vases ‘Black Stripe’ met wit- of geelgouden rand te zien. Hiervoor werd ze geïnspireerd door de smeltende poolkappen.

Mo Cornelisse Mo Cornelisse

Mo Cornelisse

De producten van keramiste Ingrid Wens (1975; Fontys Hogeschool Tilburg) zijn stoer en frêle ineen. Ze draaide kommetjes voor een wijntje, koffie of een knabbeltje. Ze vormt sierborden uit plakken klei in een mal. Haar keramiek werkt ze af met terra sigillata en een glanzend wit glazuur dat zijn eigen weg zoekt. Soms versiert ze haar werk volgens een zelf ontwikkeld proces met een lithografische afdruk van een bloemendessin. Maar niet te braaf.

Ingrid Wens Ingrid Wens

Ingrid Wens