logo
kunst & design

Boek & Foto bij Galerie van Slagmaat

De Haagse papierkunstenares Imre van Buuren (1969; Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten) maakt unieke receptie- of herdenkingsboeken, met bijpassende dozen die op zichzelf al schitterende stillevens zijn. Imre bindt de boeken met de hand, uit verschillende papiersoorten van dun tot dik. Ze lijmt, stempelt, vouwt en vlecht. Hier en daar rijgt ze als versiering draadjes door pagina’s. De boeken zijn al pareltjes zónder dat er iets in geschreven wordt.

Ook zijn papieren wandobjecten van Imre te zien in de galerie. Kijk hier voor meer informatie.

Zaterdag 26 maart was Imre te gast in de galerie om te vertellen over haar werk!

Imre van Buuren en Mariëtte van Slagmaat

Imre van Buuren

Anchiens amoureux – Imre van Buuren

Imre van Buuren

Remembrance book ‘Toujours numéro un’ – Imre van Buuren

Geert Lemmers exposeerde in 2016, 2018 en 2020/2021 solo in de galerie met zijn fine photo art. Sinds deze laatste solo-expositie is zijn werk permanent in de galerie verkrijgbaar. Altijd zijn enkele werken aan te muur te bewonderen; meer is beschikbaar op afspraak. Verder zijn studies en proefdrukken het hele jaar door voor een mooi prijsje verkrijgbaar in de galerie.

Geerts fotomontages gaan altijd over mensen. Vaak belicht hij rafelrandjes in een ogenschijnlijk perfect wereldje, dat is gecreëerd om de schijn op te houden. De schijn van voorspoed, van schoonheid, van geluk; het móet geslaagd zijn. Hij zoomt graag in op het imperfecte stukje, dat wat ons menselijk maakt. Hij doet dat op geheel eigen wijze, door in zijn kunstwerken talloze vervreemdende details toe te voegen die verdraaid vertrouwd voelen. Het resultaat: niets is wat het lijkt. En als het wel ergens op lijkt, dan is het dat tóch niet.

In Geerts opinie is onze directe omgeving van invloed op geluk. Sterker nog: hij is van mening dat zijn kunst kan bijdragen aan jouw geluk! Hangt een Lemmers aan de muur en geluk zal uw deel zijn ;-)

Peper

‘Stilleven met peper II’- Geert Lemmers, 60X60 cm, Lambda c-print in lijst

opus

Verkocht Amsterdam View Opus 557 – Geert Lemmers

Kunstenares Dorette Ghajar (1973 Rotterdam) heeft al menig Woerdenaar creatief ‘gevoed’ met haar workshops en voorbeeld kunstwerken bij Hobbyshop Woerden. Ze maakte een luxe uitvoering van haar Art Journals. Het zijn fraaie én handige (dag)boekjes die in je handtas passen, waarin je kunt tekenen, schilderen, plakken etc. Handgemaakt en uniek!

Ghajar Ghajar

Art Journals -Dorette Ghajar - vanaf € 27,50

Susanne Middelberg (1968; Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten) exposeerde met portretten in de galerie, maar ze maakte ook beeldige bloemfoto's. Die zijn nog steeds verkrijgbaar!

Susanne is een rijzende ster in de kunstwereld. Haar werk valt de afgelopen jaren regelmatig in de prijzen, waaronder de Monochrome Awards, ND Awards, IPA awards en Fine Art Photography Awards.

Susanne Middelberg Susanne Middelberg

Susanne Middelberg

Cahiers met gedichten van Gerrit Luidinga (1942 Den Helder – 2019 Woerden; we zullen hem missen!). Levensgenieter, markante Woerdenaar, (co-)auteur van kunstboeken, Johfra kenner, kunstbeschijver vol passie.

Luidinga schreef als dichter ‘in obscuro’ ruim 3.000 gedichten voordat hij met zijn werk in de openbaarheid trad. Zijn cahiers bevatten een selectie van werk vanaf 1991 en zijn verluchtigd met enkele foto’s van bevriende fotografen: Hans van Ommeren, Marianne Dams, Bart van Ulden, Robin van der Bij en Carla Vermeend. Cahier 5 Verhelderemanen is ook verkrijgbaar in een box, met fotokaarten van Carla Vermeend.

Gerrit Luidinga

Gerrit Luidinga

Ook in de galerie verkrijgbaar: het prachtige fotoboek ‘Verweven’ van de Woerdense fotograaf Barend Houtsmuller. Barend is gefascineerd door de verbeelding van het mysterie, waarin sensualiteit de boventoon voert. Hij fotografeert op urbex-locaties, die verlaten en vergeten zijn. Zijn modellen dragen creaties van de Harmelense textielkunstenares Lia (Luijendijk) van Kesteren.

Barend Houtsmuller

Barend Houtsmuller - Verweven

Het werk in de galerie inspireert dichters en zij dragen hun scheppingen onregelmatig voor tussen de kunst. In de galerie zijn dichtbundels verkrijgbaar van lokale dichters. Sommigen lieten zich inspireren door kunstwerken in de galerie en de meeste hebben hun scheppingen wel eens voorgedragen tussen de kunst. Verkrijgbaar: de eerste dichtbundels van Merel Donkers en Modern Monk, Later als ik groot ben van Frieda de Geest-de Jong, Sluiers en sleutels van Marijke Abbink, De tijd van ons leven van Marcel de Roos, Laatste zwaai (columns met schilderijen) van Trudy ten Have.

Merel Donkers Marijke Abbink

Marcel de Roos Trudy ten Have

Vincent van den Berg