logo
kunst & design

Boek & Foto bij Galerie van Slagmaat

GEERT LEMMERS (1948, Beneden Leeuwen; Fotovakschool Apeldoorn, vrije richting) exposeerde solo in de galerie met zijn fine photo art in 2016, 2018, 2020/2021 en 2023. Sinds 2020 is zijn werk permanent in de galerie verkrijgbaar. Altijd zijn enkele werken aan te muur te bewonderen, meer werk is te zien op afspraak. Ook is de bak met studies en proefdrukken voor een prettig prijsje altijd goed gevuld.

In Geerts opinie is onze directe omgeving van invloed op geluk. Sterker nog: hij is van mening dat zijn kunst kan bijdragen aan jóuw geluk! Hangt een Lemmers aan de muur en geluk zal uw deel zijn ;-)

High summer colours 40 - Geert Lemmers

Interior with chicken -Geert Lemmers, fine art print, 60 x 80 cm

New archeology Opus 64 – Geert Lemmers, fine art print, 50 x 50 cm

Susanne Middelberg (1968; Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten) exposeerde twee keer solo in de galerie.

Susanne is een rijzende ster in de kunstwereld. Haar werk valt de afgelopen jaren regelmatig in de prijzen, waaronder de Monochrome Awards, ND Awards, IPA awards en Fine Art Photography Awards.

Susanne Middelberg Susanne Middelberg

Susanne Middelberg

‘Schaduwspellen’ is de nieuwste bundel van de Woerdense dichter Marco van der Bij. Zoals hij zelf zegt; ‘ Best heftig, confronterend, vaak minder toegankelijk en vooral persoonlijk.’ De poëzie in deze bundel schuurt langs maatschappelijke problemen, erotiek en het donkere wat altijd rond tolt in je hoofd, maar dan op zijn Marco's... U bent gewaarschuwd.

Woerdenaar John Blok (1964) is in willekeurige volgorde triatleet, bassist, eigenaar van een opnamestudio, hoofd oefenruimtes Babylon/Podium Bredius, hoofdrolspeler in zijn one man show (met gasten) over zichzelf, steun en toeverlaat van leerlingen (en hun moeders) op Minkemalaan én hij schrijft vierregelige rijmpjes bij foto’s die hij maakt. Van die ohohohohahaha rijmpjes. Met een twist, een beetje naar en verdraaid vaak waar. Sinds 11 januari 2023 is hij ook nog eens winnaar van de Cultuurprijs Woerden 2021/2022, vanwege zijn verdienste voor het brede culturele veld in Woerden!

In de galerie vind je van John Blok het boek Rijmpjes (helemaal uitverkocht), het spiksplinternieuwe kinderboek Op laarsjes met illustraties van Laura Prins, Nare/Rare Kaarten en de Onderwijskalender.

Het boek Rijmpjes is UITVERKOCHT net als de voorstelling ‘Wat is nou echt belangrijk?’ die John maakt met zijn favoriete muzikanten op zaterdag 26 oktober 2024 20.15 uur in Theater Het Klooster in Woerden. Gelukkig komt er een tweede show op zondag 27 oktober 20.15 uur!

Rijmpjes - John Blok & Op laarsjes - John Blok & Laura Prins

Beatrijs Wind maakte niet alleen de prachtige mandala in de Regenboogexpositie LABYRINT, maar ze is ook de kunstenares achter ‘Poskuns’. Dat is Uteregs voor postkunst, je kunt een abo nemen van een half jaar waarna maandelijks een envelop op je mat valt. Beatrijs heeft een selectie gemaakt uit 6 jaar Poskuns en die is in boekvorm verschenen. Te koop voor €35

Poskuns

Gerrit Luidinga wordt herinnerd als levensgenieter, markante Woerdenaar, (co-)auteur van kunstboeken, Johfra kenner, kunstbeschrijver vol passie.

Luidinga schreef als dichter ‘in obscuro’ ruim 3.000 gedichten voordat hij met zijn werk in de openbaarheid trad. Zijn cahiers bevatten een selectie van werk vanaf 1991 en zijn elk verluchtigd met enkele foto’s van bevriende fotografen: Hans van Ommeren (uitverkocht), Marianne Dams (uitverkocht), Bart van Ulden, Robin van der Bij en Carla Vermeend.

Ook verkrijgbaar is het prachtige boekje ‘Dreamscapes’, met ruim 80 gedichten bij kunstwerken.

Gerrit Luidinga

Gerrit Luidinga

Ook in de galerie verkrijgbaar: het prachtige fotoboek ‘Verweven’ van de Woerdense fotograaf Barend Houtsmuller. Barend is gefascineerd door de verbeelding van het mysterie, waarin sensualiteit de boventoon voert. Hij fotografeert op urbex-locaties, die verlaten en vergeten zijn. Zijn modellen dragen creaties van de Harmelense textielkunstenares Lia (Luijendijk) van Kesteren.

Barend Houtsmuller

Barend Houtsmuller - Verweven

Het werk in de galerie inspireert dichters en zij dragen hun scheppingen onregelmatig voor tussen de kunst. In de galerie zijn dichtbundels verkrijgbaar van lokale dichters. Sommigen lieten zich inspireren door kunstwerken in de galerie en de meeste hebben hun scheppingen wel eens voorgedragen tussen de kunst. Verkrijgbaar o.a. ‘De tijd van ons leven’ van Marcel de Roos, ‘Sluiers en sleutels’ van Marijke Abbink, ‘Laatste zwaai’ (columns met schilderijen) van Trudy ten Have, twee bundels van Vincent van den Berg en een bundel van Marco van der Bij.

Marijke Abbink Marcel de Roos

Trudy ten Have Vincent van den Berg