logo
kunst & design
SchilderijenObjectenSieradenSchilderijenObjecten TassenBoek & Foto

Activiteiten bij Galerie Van Slagmaat

2019 is in Woerden rustig begonnen, op een paar Nieuwsjaarsconcerten na dan. Onderstaand een overzicht van kunstzinnige activiteiten in de galerie, de Expositieruimte van de galerie en/of met mij. Het zal regelmatig aangevuld worden met actuele items. Als je meer wilt weten over een activiteit, wandel dan gerust binnen. Ik zie je graag! Groet van uw galeriehoudster Mariëtte

Wanneer "Wie, wat en waar"  
Vr 18 januari tm za 23 februari 2019 Expositie ‘De Magie van Water’, schilderijen van Francisca Kalmijn Klik hier voor meer informatie.
Za 19 januari 2019 15.30 uur Officiële opening van de expositie met medewerking van dichter Marco van der Bij, die zich laat inspireren door de schilderijen van Francisca. Je bent van harte welkom om het glas met ons drieën te heffen!

Daarna wordt de winnaar van de cadeaubon van € 50 bekend gemaakt. Deze bon wordt verloot onder de mensen die op 1, 12 of 23 december 2018 een aankoop deden in de galerie.
Francisca KalmijnFrancisca Kalmijn
Wo 6 februari 2019 Welkom Minkema Stein! Sinds 2015 verzorgt Mariëtte voor KUVO een reeks rondleidingen voor derdeklassers van het Minkema College aan de Steinhagenseweg.

Het is onwijs leuk: vraaggestuurd kijken naar kunst, ontdekken, een opdracht maken waarbij ze een selfie maken met het mooiste kunstwerk. #zinin
minkema
Wo 20 februari 2019 20.00 uur
rie
Franse Steeg 6
Cultuurplatform Woerden organiseert Cultuurcafé 2.0, presentatie door Maarten Tuit en uw lieftallige galeriehoudster.

Programma van een uur met in vliegende vaart highlights uit de Woerdense culturele scene en een muzikale bijdrage. Daarna netwerken. Gratis entree.
cultuurprijsDeze keer is o.a. de organisatie van Cultuurprijs Woerden te gast om hun eerste Aanmoedigingsprijs Cultuur uit te reiken. Spannond!
Vr 1 maart tm za 9 maart 2019 In de Expositieruimte van de galerie: Foto-expo van de Zweedse/Woerdense Mio Norrman. Verlaten boerderijen in Noord Engeland en meer…
Za 2 maart 2019 15.30 uur Officiële opening expositie  
Vr 8 maart 2019 19.30 uur
Theater Het Klooster, Wilhelminaweg 77
Kaartverkoop à € 5 start medio februari via Het Klooster
Vierde editie Vrouwen van Woerden, georganiseerd door Mieneke van Varik en Mariëtte van Slagmaat.

Internationale Vrouwendag, 8 maart, staat in het teken van solidariteit tussen vrouwen overal ter wereld.

Vrouwen vanuit alle windstreken die in Woerden wonen krijgen een podium om hun levensverhaal te vertellen. Negen verhalen van negen duo’s. Eén van hen vertelt het verhaal van de ander. De vertellingen worden afgewisseld met live muziek en korte voordrachten.

Na het programma is er gelegenheid om elkaar te ontmoeten en verder te praten, onder het genot van lekkere hapjes uit verschillende werelddelen.

Vrouwen van Woerden benadrukt de eenheid, met op achtergrond de wetenschap dat er diversiteit is en mag zijn.

Samen maken we Woerden tot de stad die het is!
vrouwen van woerden
Za 16 maart 2019 20.00 uur

Sporthal Snellerpoort
Steinhagenseweg 3B

Kaartverkoop à € 10 bij Muziek Van Vliet en Cafetaria Friendly’s of online via deze link
Excelsior goes Broadway!
Het 19e Promsconcert van het orkest van het Woerdense fanfarecorps Excelsior, onder leiding van dirigent Hans van Hees.

Met medewerking van solisten Marcel Fokker, Martine Zuidam, Elize Verlaan, Peter Ravensberg, Anke Smits, Bastiaan Sparnaay, Ben Pernot en Sofie de Bruijn; zangkoor Rhythm & Friends en Dansschool D’joy.

Presentatie: Koos van Geest en Mariëtte van Slagmaat

De Proms kent weer een heel divers programma. Behalve musicalhits bevat de playlist veel populaire en klassieke toppers, zoals van Aretha Franklin, Dvorak, Gershwin, John Williams, Queen, Tina Turner en Verdi.

Het is onvoortelbaar dat niet héél Woerden –en de rest van de wereld -weet van dit geweldige concert. Komt allen!
excelsior

Steun lokale ondernemers