logo
kunst & design

Activiteiten bij Galerie Van Slagmaat

Intrigerende exposities, genietende kunstliefhebbers. Educatie, showtime en verdieping. Onderstaand een overzicht van kunstzinnige activiteiten in de galerie, de Expositieruimte van de galerie en/of met mij. Het wordt regelmatig aangevuld met actuele items. Als je meer wilt weten over een activiteit, wandel dan gerust binnen. Ik zie je graag!

Groet van de leukste galeriehoudster van Woerden, Mariëtte

Activiteiten die voorbij zijn kun je hier vinden!

Vr 28 februari tm za 11 april 2020 – Galerie Van Slagmaat

Expositie schilderijen van Anneke Peereboom.
De galerie heeft he-le-maal geen last van de grauwe luchten met regen en ook niet van de stormen. Het kleurrijke werk van Anneke verlicht de hele tent! Kom er ook van genieten!
Vr 6 tm za 14 maart 2020 – Expositieruimte van Galerie Van Slagmaat

‘Models Incorporated’, de eerste solo-expositie van de Woerdense Astrid Custers. Wie met deze titel glitter en glamour verwacht komt bekocht uit. Al jaren is Astrid geïntrigeerd door de typische houdingen van modellen in reclamefolders of tijdschriften. Afgelopen maanden ging ze op zoek naar (haar) verhalen achter die modellen. Ze zijn aanwezig in haar werk, maar toch ook niet.
Zaterdag 7 maart 2020 15.30 uur – Galerie Van Slagmaat

Feestelijke opening expositie Anneke Peereboom. Kom gerust een kijkje nemen, dat vinden we hartstikke leuk!

Je kunt de expositie bekijken, brandende vragen aan Anneke stellen (of niet), je eigen verhaal verzinnen bij een schilderij van Anneke, luisteren naar de speech over het werk van Anneke, glaasje drinken, hapje eten, en dat allemaal voor nop!
Zondag 8 maart 2020 – 14.00 uur Theater het Klooster € 5 p.p.

VROUWEN VAN WOERDEN – Editie 5. Waargebeurde levensverhalen van vrouwen die wonen in Woerden, afgewisseld met live muziek. Vrijwilligersinitiatief, georganiseerd door Mieneke van Varik en Mariëtte van Slagmaat.

VROUWEN VAN WOERDEN biedt vrouwen afkomstig uit alle windstreken die nu in Woerden wonen letterlijk een podium om hun levensverhaal te laten vertellen. Echte verhalen van vrouwen die bij jou in de buurt wonen. Het concept staat als een huis: Acht verhalen van acht duo’s. Eén van hen vertelt het verhaal van de ander. Tussendoor live muziek en na afloop gelegenheid om elkaar te ontmoeten onder het genot van (gratis) lekkere hapjes uit verschillende werelddelen.

VROUWEN VAN WOERDEN zijn jong en oud, staan op verschillende treden van de maatschappelijke ladder, wonen om verschillende redenen in Woerden. Hun verhalen geven een beeld van de sociale, culturele en economische geschiedenis van de afgelopen 90 jaar. Het zijn verhalen van krachtige vrouwen, die raakvlakken met elkaar en met de toehoorders hebben.

VROUWEN VAN WOERDEN staat voor eenheid, met de wetenschap dat er diversiteit is en mag zijn. Samen maken ze Woerden tot de stad die het is.
Vr 20 tm za 28 maart 2020 – Expositieruimte van Galerie Van Slagmaat

GEANNULEERD

PULP staat voor 'Paper Uniqueness from Leftover Plants' en is papier gemaakt van afval uit de bloemenbranche. Het doel is om dit papier toe te passen in hoogwaardig vakwerk, de branche te inspireren en bewustwording te kweken over recyclen.

Op 19 maart 2020 wordt de Proeve van Meesterschap van Malou van der Burg (eigenaresse van Blooming floral art in Woerden) met het onderwerp PULP in besloten kring beoordeeld. Dit is een opleiding binnen de bloemenbranche om erkend bloemsierkunstenaar / meester in de bloemsierkunst te worden. Hierbij worden papieren objecten gepresenteerd gemaakt van afval uit de bloemenbranche.
Kom je de objecten bekijken tijdens de expositie? Malou is er zelf op 20,21 en 27 maart!
Maandag 30 maart 2020 – Galerie Van Slagmaat

GEANNULEERD

Van 28 tm 31 maart 2020 is het tweede Opera Viva Festival in Woerden. Onder de voorstellingen is een gratis toegankelijk Theeconcertje in de galerie, net als vorig jaar. Zo leuk!

Deur open 15.30 uur, concert van 16.00-16.30 uur.

Graag vooraf aanmelden i.v.m. beschikbare stoelen en theekopjes. Dat kan in de galerie op vrij- en zaterdag van 10-17 uur of via concert@galerievanslagmaat.nl

Steun lokale ondernemers