logo
kunst & design

Activiteiten bij Galerie Van Slagmaat

Intrigerende exposities, genietende kunstliefhebbers. Educatie, showtime en verdieping. Onderstaand een overzicht van kunstzinnige activiteiten in de galerie, de Expositieruimte van de galerie en/of met mij. Het wordt regelmatig aangevuld met actuele items. Wil je meer weten over een activiteit, kom langs of bel me op 06 4872 9544.

Groet van de leukste galeriehoudster van Woerden, Mariëtte

Activiteiten die voorbij zijn kun je hier vinden!

Vr 4 augustus tm vr 8 september 2023 – Galerie

Zomerexpositie met kunstschilders Nicoline Heemskerk, Iris Duchateau en beeldend kunstenaar Conny Kruithof met prachtige, prettig geprijsde zomerse kunst. Ook te zien: stoere lederen tassen van nieuwe exposant Jet, van Vandinther Tassen, de kleurrijke sophisticated lederen tassen die Corien maakt voor haar label Dutch Creek Bags en frêle wandbloemen in wit papier en klei van Imre van Buuren
Vr 8 september 2023 – Galerie en Expositieruimte

Dat was weer een klein feestje: ik kreeg 130 leerlingen uit groep 7 en 8 over de vloer vanwege Klassendag! Ze kregen een voorproefje van Monumentendag Woerden op zaterdag 9 september, in samenwerking met KUVO Woerden en Gilde Woerden.

De leerlingen waren erg geïnteresseerd in het pand en onder de indruk van het aantal kinderen dat mijn overgrootvader had (20). Uiteraard hadden ze een mening over de kunst ;-) We bespraken ook nog even de prijsstelling daarvan: € 75 voor een schilderij is écht niet te duur. En wist je dat je in de galerie al iets kunt kopen voor € 1?! Volgend jaar weer!
Vr 8 tm za 22 september 2023 – Expositieruimte

Bijzondere expositie van #PatMethenyNews met een prachtige verzameling posters, foto’s en t-shirts van wereldwijde optredens van de merikaanse jazzgitarist Pat Metheny. Je ziet hem als jonge gast maar ook is er recent materiaal waarop hij te zien is met zijn weelderige grijze haardos.

Fans en verzamelaars mogen dit niet missen!
Za 9 september 2023 – Galerie
Optredens 14.00 en 15.00 uur (en misschien 16.00 uur)

Het is Monumentendag en je bent weer van harte welkom in de galerie, die is gevestigd in een gemeentelijk en industrieel monument.

Om 14 en 15 uur (en bij belangstelling ook om 16 uur) kun je gratis genieten van een optreden van ca 20 minuten van zanger Adriaan Slob op gitaar. Hij zingt o.a. covers van Danny Vera.

Verder is een mini-expositie ingericht, belangwekkende zaken zijn voorzien van een uitlegbordje en Mariëtte vertelt je graag over de familiegeschiedenis, over de voormalige wasserij en over het pand.

Het programma van Monumentendag in de gemeente Woerden is gratis af te halen.
Vr 14 september tm za 28 oktober 2023 – Galerie

Fine photo art en schilderijen van Geert Lemmers . (Meer informatie volgt.) Van Geert is altijd werk te koop in de galerie. Misschien ken je ‘m van z’n msterdam Views, zoals die hiernaast?
Vr 29 september tm zo 8 oktober 2023 - Expositieruimte

Atelierroute Groot Woerden. Overzichtsexpositie met één werk van elke deelnemer aan de route te zien op 29 en 30 september en 6, 7 en 8 oktober van 10-17 uur. Plattegrond met dressen deelnemers is gratis af te halen in de galerie. Hierop staan ook de adressen van de deelnemers aan het Kunstlint in het Stadshart van Woerden.
Za 7 en zo 8 oktober 2023 – Galerie en Expositieruimte

Atelierroute Groot Woerden: 52 deelnemers exposeren op 7 en 8 oktober in hun atelier of (vanaf 2 sep) in een etalage in de binnenstad van Woerden. Ateliers zijn geopend van 11-17 uur. De overzichtsexpositie in de Expositieruimte van Galerie Van Slagmaat is te zien van 10-17 uur.
Vr 13 oktober tm za 4 november 2023 – Expositieruimte

Expositie ‘I am possible’ met portretten van Dorien Plaat. Prachtige expo waarbij haar modellen mogen zijn wie ze willen. (Meer informatie volgt.) Regenboogexpositie in samenwerking met Coming Out Woerden. Klik hier voor het lokale programma van 7 tm 14 oktober 2023.
Za 14 oktober 2023 15.30 uur – Expositieruimte

Feestelijke opening van de expositie ‘I am possible’ met portretten van Dorien Plaat. Special guest is Colline, die haar ervaringen deelt. Aanmelden niet nodig, entree gratis. Je bent van harte welkom!!
Vr 3 november tm za 2 december 2023 – Galerie

John Konijn exposeert weer met zijn schilderijen in Woerden! Je kent ‘m vast nog wel van het portret hiernaast. Nu een ander thema. Meer informatie volgt.
Za 4 november 2023 15.30 uur – Galerie

Feestelijke opening van de expositie van John Konijn.
Vr 10 tm za 25 november 2023 - Expositieruimte

Dirk van der Vecht exposeert vanwege zijn 80 e verjaardag en 40-jarig jubileum als kunstschilder.
Vr 1 tm za 9 december 2023 - Expositieruimte

Wintersalon van Kunstkring Woerden
Vr 8 decemmber 2023 tm za 27 januari 2024 - Galerie

Anneke Peereboom exposeert. Zin in! Meer informatie volgt.
Vr 15 tm za 23 december 2023 – Expositieruimte en Galerie

December Darlings in samenwerking met Silvia Veldkamp!

Vier hele dagen koopgeluk (15,16,22 en 23 december) voor de leukste, mooiste, bijzonderste handgemaakte items en kunstwerken van kunstenaars en kunstzinnigen uit heel Nederland. (Meer info volgt!)