logo
kunst & design

Activiteiten bij Galerie Van Slagmaat

Intrigerende exposities, genietende kunstliefhebbers. Educatie, showtime en verdieping. Onderstaand een overzicht van kunstzinnige activiteiten in de galerie, de Expositieruimte van de galerie en/of met mij. Het wordt regelmatig aangevuld met actuele items. Wil je meer weten over een activiteit, kom langs of bel me op 06 4872 9544.

Groet van de leukste galeriehoudster van Woerden, Mariëtte

Activiteiten die voorbij zijn kun je hier vinden!

Vr 5 tm za 27 mei 2023 – Expositieruimte van de galerie

‘KIND IN INDIË’ op reis
De expositie laat 25 werken van Herma van Bolhuis zien die zij schilderde voor het boek ‘Kind in Indië – opgroeien in de kloof tussen kolonialisme en onafhankelijkheid’. Michelle van den Berg schreef het boek, waarvoor zij acht personen interviewde over de herinneringen aan hun kindertijd in Indië, waaronder haar eigen oma.

Veel werd weggestopt, vaak werd niet gesproken over nare ervaringen van de kinderen en hun ouders. Dat was toen de tijdgeest, maar soms was het ook te pijnlijk om alles weer op te rakelen. Zelfs nu maken de herinneringen emoties los, door Michelle met zorg opgetekend in haar boek.

Za 20 mei 2023 vanaf 14 uur – Expositieruimte van de galerie Indische middag
Georganiseerd rond het boek ‘Kind in Indië’ door Michelle van den Berg en kunstschilder Herma van Bolhuis. Entree gratis!

Het boek is te koop voor € 27,50 en kan deze middag gesigneerd worden door Michelle.
(klik om te vergroten)
Vr 26 mei tm za 1 juli 2023 – Galerie

Dorien Plaat (1960 Kumasi, Ghana; autodidact) exposeert met haar schilderijen in de galerie. Grote portretten - 1.60 x 1.00 meter, op ééntje na van dieren - en een paar kleintjes. Vlot geschilderd, het onderwerp staat centraal, geen gedoe met achtergronden.

Maar nu komt het. Er zit wat ongemak in sommige werken. Niet heel erg, een piepklein puntje, maar je herkent het en denkt ‘Ach toch…’. Vooral bij de mensen. Een beetje onbeholpen zijn ze. Zo aandoenlijk.

Je bent van harte welkom bij de officiële opening van de expositie op zaterdag 27 mei 2023 om 15.30 uur. Dorien en ik heffen graag op ongedwongen wijze het glas met je op haar virtuoze schilderijen met ietwat onbeholpen creaties!
Vr 2 tm za 17 juni 2023 - Expositieruimte van de Galerie

VROEGER EN NU – De Dakpannenfabriek WODAST

Foto-expositie van Aart Sliedrecht
(klik om te vergroten)
Vr 7 tm za 22 juli 2023 – Galerie & Expositieruimte van de Galerie

Gesloten vanwege vakantie