logo
kunst & design
SchilderijenObjectenSieradenSchilderijenBoek & Foto TassenBoek & Foto

Workshops enzo bij Galerie van Slagmaat

Galerie Van Slagmaat organiseert excursies, workshops en lezingen over kunst en design onder deskundige leiding; ook op verzoek. Kijk regelmatig op de website voor het actuele aanbod.

Roos een dagje in Woerden

Roos Arends (Vakschool Schoonhoven; Concept and Brands, AMFI) is al jaren de lievelingsgoudsmid van de galerie! Ze ontwerpt sieraden met een prachtige signatuur: classy, met een moderne twist. Ze is met enige regelmaat een zaterdag in de galerie in Woerden.

Eén van haar specialiteiten is het verwerken van sieraden die niet meer gedragen worden tot een nieuw juweel. Vaak worden sieraden bewaard vanwege de emotionele waarde en veel minder om de schoonheid van het stuk. Ze passen niet meer bij deze tijd of bij uw smaak, waardoor ze al jaren in een doosje achter in de kast liggen. Dat is niet nodig! Roos geeft u graag vrijblijvend advies over het transformeren van uw ongedragen emotiesieraden tot een nieuw juweel dat u weer met plezier draagt. Ze komt hiervoor regelmatig een zaterdag naar Woerden. U kunt u hiervoor aanmelden bij Mariëtte, tel. 06 4872 9544.

Roos Arends

Roos Arends - foto Manon van der Zwaal

Workshop Pimp your Bag!

Galerie Van Slagmaat organiseert in samenwerking met Malou Bags & Accessories regelmatig de workshop Pimp your Bag!

Tijdens de workshop maak je van een lederen basis model met accessoires een tasje in je eigen stijl. Het basis model is gemaakt door tassenontwerpster Malou Poelmans van Malou Bags & Accessories . Malou geeft op professionele wijze advies en biedt je de helpende hand als dat nodig is. De workshop duurt ca. 3½ uur. De prijs is € 60 p.p. inclusief materiaal, koffie of thee en een lekker taartje. De workshop gaat door bij minimaal 7 deelnemers.

Aanmelden voor de workshop of vragen via mariette@galerievanslagmaat.nl (o.v.v. naam, adres, telefoonnummer en aantal deelnemers; individuele deelname is ook mogelijk), of telefonisch op vrijdag en zaterdag via tel. 06 487 29 544.

Tassenontwerpster Malou Poelmans verzorgde al meerdere workshops Pimp your Bag! in de galerie. De deelneemsters maakten allemaal een prachtige lederen tas, kijk maar eens naar de foto’s!

Pimp your bag!  Pimp your bag!  Pimp your bag!

Pimp your bag!

Workshop Hoedmaken

Galerie Van Slagmaat organiseert binnenkort wederom in samenwerking met Jackie Habets van Hoedenatelier What’s Up absolutely hatware een workshop Hoedmaken. Deze workshop is ook geschikt voor niet-zo-handige-mensen.

Van cinamey (de soepele vezel van bananenblad) of van buntal (een stugger materiaal van ananasvezel en linnen) maak je een hippe, stijlvolle of gekke hoed, een headpiece of een corsage. Je kunt je creatie verfraaien met decoratiematerialen zoals veren, lint en voile. Na het modelleren en spelden kom je met naald en draad in actie. Jackie staat je met advies en vaardige hand ter zijde, zodat je een exclusief item in persoonlijke stijl mee naar huis neemt! De workshop duurt ca. 3 uur. De prijs is € 60 p.p. inclusief materiaal, koffie of thee en een lekker taartje. De workshop gaat door bij minimaal 7 deelnemers.

Aanmelden voor de workshop of vragen via mariette@galerievanslagmaat.nl (o.v.v. naam, adres, telefoonnummer en aantal deelnemers; individuele deelname is ook mogelijk), of telefonisch op vrijdag en zaterdag via tel. 06 487 29 544.

workshop hoedmaken

Inside out

Galerie Van Slagmaat is een verrassende samenwerking aangegaan met Growing Unlimited. Samen ontwikkelden we onder de titel ‘Inside Out’ activiteiten in de galerie. Angélique Nijman van Growing Unlimited richt zich op training en coaching, Mariëtte neemt de organisatie en het kunstzinnige deel voor haar rekening. Het ochtendprogramma van deze prettige (bedrijfs)training van één dag bestaat uit een inhoudelijke training. Na een homemade lunch is er ’s middags aandacht voor de buitenkant – en dat kan heel divers worden ingevuld. De inspirerende omgeving van de galerie geeft een extra dimensie aan het geheel. We leveren maatwerk voor bedrijven en organiseren thematische workshops voor individuele deelnemers. Heb je vragen, heb je wensen of wil je een prijsopgave, neem dan telefonisch contact op met Mariëtte, tel. 06 487 29 544, via mariette@galerievanslagmaat.nl of kom langs in de galerie.

Growing Unlimited en Galerie Van Slagmaat organiseren in samenwerking met de polderwachter binnenkort weer een speciale editie van Inside Out. ‘s Morgens de inhoud, na een homemade lunch het hoofd leegmaken en je verwonderen in de frisse buitenlucht. We sluiten af met een borrel. Resultaat: Verhelderende inzichten en een blos op de wangen! Lees hier ter illustratie het programma van een eerdere editie. Aanmelden of meer informatie bij Mariëtte, tel. 06 487 29 544, via mariette@galerievanslagmaat.nl of kom langs in de galerie.