logo
kunst & design
SchilderijenObjectenSieradenSchilderijenObjectenTassenBoek & Foto

Workshops enzo bij Galerie van Slagmaat

Galerie Van Slagmaat organiseert excursies, workshops en lezingen over kunst en design onder deskundige leiding; ook op verzoek. Kijk regelmatig op de website voor het actuele aanbod.

LEZING ‘GODDELIJKE LHBT’: KUNST MET ROZE RANDJE

In de galerie is maandagavond 8 oktober een heerlijke lezing over mythologische liefdes in de kunst. Kunsthistoricus Krzysztof Dobrowolski-Onclin laat zien dat de Romeinen blijkbaar openminded waren, hoewel zij zich daar niet van bewust waren. Aanleiding voor de lezing is de eerste Regenboogweek georganiseerd door Coming Out Woerden, maar de avond is ook een aanrader voor niet-LHBTI-ers.

De goden uit de Oudheid waren soms net mensen. Ze werden verliefd, ze gingen vreemd, ze werden jaloers en ze namen wraak. In de 'Metamorfosen' van de Romeinse schrijver Ovidius wemelt het van bijzondere verhalen over onder andere lesbische liefde, homoaffaires en transgenderhelden. Deze verhalen werden vervolgens in de kunst verbeeld. In deze lezing komen ze allemaal aan bod en zijn ze te zien.

Aanmelden voor de lezing kan via lezing@galerievanslagmaat.nl, telefonisch op 06 4872 9544 of op vrij- en zaterdag in de galerie. Toegangsprijs voor de lezing is € 5 p.p. De galerie is maandag 8 oktober open vanaf 20.00 uur; aanvang van de lezing is 20.30 uur. De lezing duurt 2 uur, inclusief een pauze van een kwartiertje.

Goddelijke LHBT

Krzysztof Dobrowolski-Onclin is cum laude afgestudeerd in de kunstgeschiedenis en verzorgt sinds 2006 cursussen en lezingen over kunstgeschiedenis en hij is als coördinator bij het COC Amsterdam verantwoordelijk voor de voorlichting over seksuele diversiteit.

Workshop Indigo Monsters tekenen

In samenwerking met beeldend kunstenaar Pepijn van den Nieuwendijk organiseert de galerie op verzoek een geweldig leuke workshop monsters tekenen. Als je denkt dat monsters alleen voor kinderen zijn heb je het mis want deze workshop is ook enorm leerzaam voor volwassenen! We werken met gouache op papier; Pepijn zorgt voor materialen en natuurlijk dienen zijn monsters als voorbeeld. De workshop is geschikt voor beginnende en gevorderde creatievelingen vanaf een jaar of 10. Kom met je vrienden, ouders, opa of oma en teken monsters bij Pepijn! Prijs op aanvraag bij Mariëtte.

Roos een dagje in Woerden

Roos Arends (Vakschool Schoonhoven; Concept and Brands, AMFI) is al jaren de lievelingsgoudsmid van de galerie! Ze ontwerpt sieraden met een prachtige signatuur: classy, met een moderne twist. Ze is met enige regelmaat een zaterdag in de galerie in Woerden.

Eén van haar specialiteiten is het verwerken van sieraden die niet meer gedragen worden tot een nieuw juweel. Vaak worden sieraden bewaard vanwege de emotionele waarde en veel minder om de schoonheid van het stuk. Ze passen niet meer bij deze tijd of bij uw smaak, waardoor ze al jaren in een doosje achter in de kast liggen. Dat is niet nodig! Roos geeft u graag vrijblijvend advies over het transformeren van uw ongedragen emotiesieraden tot een nieuw juweel dat u weer met plezier draagt. Ze komt hiervoor regelmatig een zaterdag naar Woerden. U kunt u hiervoor aanmelden bij Mariëtte, tel. 06 4872 9544.

Roos Arends

Roos Arends - foto Manon van der Zwaal

Workshop Hoedmaken

Galerie Van Slagmaat organiseert binnenkort wederom in samenwerking met Jackie Habets van Hoedenatelier What’s Up absolutely hatware een workshop Hoedmaken. Deze workshop is ook geschikt voor niet-zo-handige-mensen.

Van cinamey (de soepele vezel van bananenblad) of van buntal (een stugger materiaal van ananasvezel en linnen) maak je een hippe, stijlvolle of gekke hoed, een headpiece of een corsage. Je kunt je creatie verfraaien met decoratiematerialen zoals veren, lint en voile. Na het modelleren en spelden kom je met naald en draad in actie. Jackie staat je met advies en vaardige hand ter zijde, zodat je een exclusief item in persoonlijke stijl mee naar huis neemt! De workshop duurt ca. 3 uur. De prijs is € 70 p.p. inclusief materiaal, koffie of thee en een lekker taartje. De workshop gaat door bij minimaal 7 deelnemers.

Aanmelden voor de workshop of vragen via mariette@galerievanslagmaat.nl (o.v.v. naam, adres, telefoonnummer en aantal deelnemers; individuele deelname is ook mogelijk), of telefonisch op vrijdag en zaterdag via tel. 06 487 29 544.

workshop hoedmaken