logo
kunst & design
SchilderijenObjectenSieradenSchilderijenBoek & Foto TassenBoek & Foto

Workshops enzo bij Galerie van Slagmaat

Galerie Van Slagmaat organiseert excursies, workshops en lezingen over kunst en design onder deskundige leiding; ook op verzoek. Kijk regelmatig op de website voor het actuele aanbod.

Workshop Indigo Monsters tekenen

In deze leuke zomerworkshop door beeldend kunstenaar Pepijn van den Nieuwendijk gaan we monsters tekenen! En als je denkt dat monsters alleen voor kinderen zijn heb je het mis. Deze workshop is ook enorm leerzaam voor volwassenen.

We werken met Gouache op papier. Laat je in de workshop inspireren door de kunstwerken van Pepijn van den Nieuwendijk want daar zit je tussenin!

De workshop is zowel voor beginnende als gevorderde creatievelingen vanaf 10 jaar. Nou ja, tenzij je 8 of 9 bent en je kunt hééél goed tekenen. Kom met je vrienden, ouders, opa of oma en teken monsters bij Pepijn!

De workshop duurt ca. 3 uur en wordt gegeven in de Galerie, tussen de kunstwerken van Pepijn. Prijs per persoon voor kinderen € 12,50 en vanaf 21 jaar € 20,00. De workshop gaat door bij minimaal 10 deelnemers.

Datum laatste workshop: donderdag 16 augustus van 14-17 uur. Vooraf aanmelden via info@galerievanslagmaat.nl of bel naar 06-4872 9544 o.v.v. voorkeursdatum en aantal deelnemers. Je krijgt een bevestiging per e-mail met betaalinstructie. Vol=Vol.

Roos een dagje in Woerden

Roos Arends (Vakschool Schoonhoven; Concept and Brands, AMFI) is al jaren de lievelingsgoudsmid van de galerie! Ze ontwerpt sieraden met een prachtige signatuur: classy, met een moderne twist. Ze is met enige regelmaat een zaterdag in de galerie in Woerden.

Eén van haar specialiteiten is het verwerken van sieraden die niet meer gedragen worden tot een nieuw juweel. Vaak worden sieraden bewaard vanwege de emotionele waarde en veel minder om de schoonheid van het stuk. Ze passen niet meer bij deze tijd of bij uw smaak, waardoor ze al jaren in een doosje achter in de kast liggen. Dat is niet nodig! Roos geeft u graag vrijblijvend advies over het transformeren van uw ongedragen emotiesieraden tot een nieuw juweel dat u weer met plezier draagt. Ze komt hiervoor regelmatig een zaterdag naar Woerden. U kunt u hiervoor aanmelden bij Mariëtte, tel. 06 4872 9544.

Roos Arends

Roos Arends - foto Manon van der Zwaal

Workshop Hoedmaken

Galerie Van Slagmaat organiseert binnenkort wederom in samenwerking met Jackie Habets van Hoedenatelier What’s Up absolutely hatware een workshop Hoedmaken. Deze workshop is ook geschikt voor niet-zo-handige-mensen.

Van cinamey (de soepele vezel van bananenblad) of van buntal (een stugger materiaal van ananasvezel en linnen) maak je een hippe, stijlvolle of gekke hoed, een headpiece of een corsage. Je kunt je creatie verfraaien met decoratiematerialen zoals veren, lint en voile. Na het modelleren en spelden kom je met naald en draad in actie. Jackie staat je met advies en vaardige hand ter zijde, zodat je een exclusief item in persoonlijke stijl mee naar huis neemt! De workshop duurt ca. 3 uur. De prijs is € 70 p.p. inclusief materiaal, koffie of thee en een lekker taartje. De workshop gaat door bij minimaal 7 deelnemers.

Aanmelden voor de workshop of vragen via mariette@galerievanslagmaat.nl (o.v.v. naam, adres, telefoonnummer en aantal deelnemers; individuele deelname is ook mogelijk), of telefonisch op vrijdag en zaterdag via tel. 06 487 29 544.

workshop hoedmaken