logo
kunst & design

Sieraden bij Galerie van Slagmaat

Sieraden nemen een prominente rol in bij Galerie Van Slagmaat. Momenteel exposeren er meerdere ontwerpers, elk met een geheel eigen stijl en techniek.

Roos Arends (Vakschool Schoonhoven; Concept and Brands, AMFI) is al jaren de lievelingsgoudsmid van de galerie! Ze ontwerpt sieraden met een prachtige signatuur: classy, met een moderne twist. Haar sieraden zijn uniek, op een enkele uitzondering na, die in kleine oplage vervaardigd wordt. Ze werkt vaak in opdracht.

In de galerie is het werk van Roos op afspraak verkrijgbaar, met uitzondering van een collectie schelphangers met zoetwaterparels, waar altijd keuze uit is. Draag ze aan je eigen gouden of zilveren ketting of spang, of aan een satijnen lintje of stoer koordje.

Je kunt in de galerie het prachtige Inspiratieboek van Roos Arends in zien. Daarin staan foto’s van haar vrije werk en opdrachten van de laatste jaren. Het geeft een heel goed beeld van haar vakmanschap, creativiteit en signatuur. Je wordt er gewoon hebberig van!

Roos Arends

Snoer van apatiet met clip van wit goud

Roos Arends     Roos Arends

Aanschuifringetjes resp. schelphangers met zoetwaterparel


Edelsmid Evelien Scharphorn (Vakschool Schoonhoven) vervaardigt draagbare, sierlijke sieraden. In de galerie is een deel van haar collectie verkrijgbaar. Ze combineert zilver met andere materialen zoals titanium, dat in meerdere kleuren verkrijgbaar is.

Roos Arends

Zilveren collier met hanger in zilver en titanium

Roos Arends

Zilveren klapcreolen met creoolhanger in zilver en titanium

Roos Arends

Zilveren draadspang met bollen van geborsteld zilver en titanium


Natuurlijk Anders

Twee schoonzussen, twee stijlen, één passie. Wil en Janny Molenaar maken samen sieraden die hoofdzakelijk bestaan uit natuurlijke materialen. De sieraden zijn handgevormd, uniek en goed betaalbaar.

Wil weet veel van bloemen, planten en papier. Janny is geschoold in boetseren en het bewerken van steen en metaal. Meestal ontstaat een ontwerp na een gezamenlijke brainstorm. Soms ligt de basis van het ontwerp bij de één en voegt de ander er iets aan toe. Hun samenwerking levert bijzonder mooie sieraden op!

Gezwam

‘Gezwam’ (achterkant) - hanger van zwam en Murano glas aan aluminium spang

Krab op krab

‘Krab op krab’ – hanger van krabbenschild, zeepokken, kraaltjes van glas en metaal aan draad


Edelsmid Mei Ling ontwerpt en maakt schitterende sieraden in goud en zilver. In Woerden is een heel bijzonder ontwerp van haar hand te koop: ‘Knoopje’tinjeoren’, parelmoeren oorbellen in een doosje als een macaron. Een heel mooi budgetcadeautje!

oorbellen oorbellen