logo
kunst & design

Sieraden bij Galerie van Slagmaat

Sieraden nemen een prominente rol in bij Galerie Van Slagmaat. Momenteel exposeren er meerdere ontwerpers, elk met een geheel eigen stijl en techniek.

Roos Arends (Vakschool Schoonhoven; Concept and Brands, AMFI) is al jaren de lievelingsgoudsmid van de galerie! Ze ontwerpt sieraden met een prachtige signatuur: classy, met een moderne twist. Haar sieraden zijn uniek, op een enkele uitzondering na, die in kleine oplage vervaardigd wordt. Ze werkt vaak in opdracht.

In de galerie is het werk van Roos op afspraak verkrijgbaar, met uitzondering van een collectie schelphangers met zoetwaterparels, waar altijd keuze uit is. Draag ze aan je eigen gouden of zilveren ketting of spang, of aan een satijnen lintje of stoer koordje.

Je kunt in de galerie het prachtige Inspiratieboek van Roos Arends in zien. Daarin staan foto’s van haar vrije werk en opdrachten van de laatste jaren. Het geeft een heel goed beeld van haar vakmanschap, creativiteit en signatuur. Je wordt er gewoon hebberig van!

Roos Arends

Snoer van apatiet met clip van wit goud

Roos Arends     Roos Arends

Aanschuifringetjes resp. schelphangers met zoetwaterparel


Edelsmid Evelien Scharphorn (Vakschool Schoonhoven) vervaardigt draagbare, sierlijke sieraden. In de galerie is een deel van haar collectie verkrijgbaar. Ze combineert zilver met andere materialen zoals titanium, dat in meerdere kleuren verkrijgbaar is.

Roos Arends

Zilveren collier met hanger in zilver en titanium

Roos Arends

Zilveren klapcreolen met creoolhanger in zilver en titanium

Roos Arends

Zilveren draadspang met bollen van geborsteld zilver en titanium


Karen Klein (1963 Hilversum; Academie voor Edelsmeden) is sinds 2010 zelfstandig edelsmid. Ze presenteert in de galerie een selectie in zilver uit haar moderne sieraadcollectie, die soms verwijst naar art deco. Opvallend is de toepassing van acrylhars en koud-email.

Karen Klein Karen Klein


Martijn Homan (1975, Academie voor Kunst en Vormgeving St. Joost, Breda; Hogeschool voor de Kunsten, Utrecht) werkt sinds 2002 als zelfstandig productvormgever onder de naam labelh. Zijn collectie bestaat onder andere uit unieke en gelimiteerde sieraden en accessoires. Martijn verkent op een speelse manier de psychologische wortels van een product en de interactie tussen sieraad en drager. Dat levert verrassende ontwerpen op!

Martijn Homan

Martijn Homan

Teknik lederen herenarmband model ‘Trans Mit’


Hester Zagt (1967 Waddinxveen, Hogeschool Utrecht) wordt geinspireerd door de Nederlandse cultuur, met name door klederdracht in al haar vormen, zoals sieraden, stoffen en kant. Deze cultuuruiting dreigt tot haar spijt uit te sterven. Daarom wil Hester deze cultuur graag op een andere manier uitdragen.

Hester maakt sieraden die een afdruk zijn van de Zeeuwse knop. Hierbij maakt ze gebruik van nieuwe technieken, waarbij ze driedimensionaal ontwerpt met behulp van software. Een gespecialiseerd bedrijf maakt van de 3d-ontwerpen stereolithografiën, die de basis vormen voor de uiteindelijke sieraden.

Hester Zagt Hester Zagt