logo
kunst & design

Van 17 januari tot en met 22 februari 2020 exposeert kunstschilder Debby van Zon (1965; Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten). Haar moderne stillevens zijn herkenbaar aan de combinatie van fijnschilderwerk, een stukje reliëf en vogels. Wees niet bang voor neergeschoten gevogelte: op Debby’s schilderijen stappen de merels, roodborstjes, ganzen en eenden parmantig rond!

Ingetogen kleurgebruik, subtiele visuele grapjes en vakmanschap zijn sleutels voor het succes van Debby’s werk. Ze lééft voor het schilderen, blijft nieuwsgierig en verkent de mogelijkheden van haar kunnen steeds opnieuw. Kom zelf het resultaat van haar inspanningen bewonderen; het is meer dan de moeite waard.

De feestelijke opening van de expositie is op zaterdag 25 januari 2020 om 15.30 uur. Belangstellenden zijn van harte welkom om met Debby en Mariëtte het glas te heffen op een succesvolle expositie.

Silence in gold 2

‘Silence in gold 2’ – Debby van Zon, 85 x 130 cm, acryl op linnen met aluminium frame

Debby van Zon (1965; Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten) liet in 2015 voor het eerst haar werk zien in Woerden. In de tussenliggende jaren is zij zeer productief geweest en heeft haar werk weer een ontwikkeling ondergaan.

Onveranderd is haar speelse benadering van een klassiek genre.

Deze expositie toont onder andere spiksplinternieuwe schilderijen, vier bizons in verschillende formaten, rotganskuikens op het strand en met vogels beschilderde boomstammetjes en mini-schilderijtjes op mini-ezeltjes. Iets voor elke portemonnee.

Het werk van Debby is opgenomen in binnen- en buitenlandse collecties van particulieren en bedrijven.

Silence in grey

‘Silence in grey’- Debby van Zon, 100 x 70 cm, acryl op linnen

Silence in Delfts blue

‘Silence in Delfts blue’ – Debby van Zon, 80 x 100 cm, acryl op canvas

It’s all about blue 2

‘It’s all about blue 2’ – Debby van Zon, 70 x 140 cm, acryl op canvas

Bi Zon 1

‘Bi Zon 1’-Debby van Zon, 150 x 120 cm, acryl op linnen