logo
kunst & design

Van vrijdag 12 januari tot en met zaterdag 17 februari 2024 exposeert Anneke Peereboom (1950 Hoorn; Gerrit Rietveld Academie, Rijksakademie van Beeldende Kunsten; Master in Arts and Culture) voor de tweede keer in Woerden met haar kleurrijke, verhalende schilderijen.

‘Stromen, stuwen, sluizen’ – Anneke Peereboom, acryl op doek, 100 x 100 cm

Anneke laat een verrukkelijke selectie van haar werk zien, met water als onuitputtelijke bron van inspiratie. Verhalend, wonderlijk, sprekend tot de verbeelding. Het lijkt alsof in haar recente schilderijen meer connectie te zien is, daar waar eerder losse elementen een fraaie compositie vormde. Ze laat in elk geval haar zachtere kant zien, wat kleur betreft: naast intens blauw en warmrood nu ook pastel.

Klik hier voor een foto-impressie van de officiële opening op 13 januari jl. Was super!

Anneke Peereboom (1950 Hoorn; Gerrit Rietveld Academie, Rijksakademie van Beeldende Kunsten; Master in Arts and Culture) schildert al jaren wonderlijk verhalend en dat zie je. Haar ervaringen en indrukken belanden bewust en onbewust op het doek. In zekere zin ongeordend maar tegelijkertijd is er structuur of een samenhang. Het daagt de toeschouwer een beetje uit om er zijn of haar eigen verhaal in te herkennen.

Het werk is vaak kloek geschilderd, met veel verf, want het is hard werken totdat het goed is. Dat is Anneke ten voeten uit: ze blijft zich ontwikkelen, proberen, zoeken en experimenten en maakt het dan af met oog voor detail, zoals een topje goud.

In deze expositie is veel recent werk te zien, iets luchtiger van toon en kleur dan de vorige expositie, in 2020. Klik hier om nog eens te kijken wat er toen te zien was. De expositie is te zien van vrijdag 12 januari tot en met zaterdag 17 februari 2024.

Tresors d’automne – Anneke Peereboom, acryl op linnen, 60 x 60 cm

Water en Landen, scheiden en scheppen – Anneke Peereboom, acryl op doek, 80 x 140 cm

Residensia de Verano – Anneke Peereboom, acryl op linnen, 100 x100 cm (verkocht)