logo
kunst & design

Op zaterdag 7 maart 2020 was de officiële opening van de expositie van Anneke Peereboom (1950 Hoorn; Gerrit Rietveld Academie, Rijksakademie van Beeldende Kunsten; Master in Arts and Culture) met haar luchtige en fantasierijke schilderijen. Haar expositie is verlengd tot en met zaterdag 27 juni 2020; kijk bij BOEK EEN BEZOEK voor de verruimde mogelijkheden om de galerie te bezoeken.

Een tafel fol oantinkens

Een tafel fol oantinkens – Anneke Peereboom, acryl op linnen, 100 x 120 cm

Anneke schildert verhalen in een heerlijk handschrift. Prettige composities met veel vrolijk makende details, vol liefde geschilderd in intense kleuren. Soms herkenbaar, vaak een beetje raadselachtig. Ik hou ervan, want bij dergelijk werk krijg ik verhalen van bezoekers cadeau.

Een landschap, een stromende rivier, bogen van bruggen. Daarom heen schilderde ze nog veel meer. Je raakt dan ook niet gauw uitgekeken op deze schilderijen, die net zo boeiend als overweldigend kunnen zijn. Mijn advies in dat laatste geval? Blijf kalm. Haal diep adem. Kijk nog eens goed. Zó zien levensvreugde en optimisme eruit!

Deze expositie bevat groot en klein werk met aantrekkelijke prijzen. Ook is het boek ‘Blauw Bleu Blue’ verkrijgbaar, waarin 14 schilderijen van Anneke (in ….blauw!), 6 gedichten van Leonore Hatt en een pagina Blauw van Ivo de Wijs.

De officiële opening van de expositie was erg leuk, met wel twee kunstenaressen: Anneke Peereboom en Astrid Custers, wiens expositie Models Inc te zien was in de Expositieruimte van de galerie. Hieronder een kleine collage van de feestelijkheden!

Opening

Models Inc

Anneke Peereboom (1950 Hoorn; Gerrit Rietveld Academie, Rijksakademie van Beeldende Kunsten; Master in Arts and Culture) was hoofdexposant van 28 februari tm 28 juni 2020. Omdat de galerie vanwege de coronauitbraak lang gesloten is geweest, is de expositie met haar verrukkelijk kleurrijke schilderijen inpandig verplaatst naar de Expositieruimte van Galerie Van Slagmaat. Daar is het werk tm 31 juli aanstaande op afspraak te bezoeken. Zie Home, BOEK JE BEZOEK.

Gebaseerd op schetsen naar de werkelijkheid componeert Anneke schilderijen die stuk voor stuk Fantasiewereldjes Van Anneke Peereboom zijn. Boeiende wereldjes, waarbij niet direct klip-en-klaar is wat er speelt. Dat is ook niet nodig: gebruik gewoon je eigen fantasie.

Jaren van kijken, beleven, tekenen en schilderen komen samen op het doek. Vaak een geordende structuur, altijd ritmisch. Veel lagen verf, een beetje goud. Meer of minder herkenbare elementen op de juiste plek. Wat kijken ze lekker!

In de galerie is een fraaie selectie van het werk van Anneke Peereboom te zien. Laat je overdonderen door de Woeste Rode Doeken! (Woest… ach woest…? eigenlijk valt dat wel mee. Ze zijn om je erop te verheugen!) Of de grote blauwe, ook zo’n heerlijke. En dat stadje onder de zon dan. Pláátje! Een bezoek is deze keer met recht een ontdekkingstocht of een wereldreis.

Kleurrijke geschiedenis

‘Kleurrijke geschiedenis’- Anneke Peereboom, acryl op linnen, 100 x 110 cm

Waterwegen

‘Waterwegen’ - Anneke Peereboom, acryl op linnen, 130 x 150 cm, ingelijst

Deseo de luz

‘Deseo de luz’- Anneke Peereboom, acryl op linnen, 110 x 120 cm