logo
kunst & design

John is een bevlogen kunstschilder die voor de tweede keer in de galerie te gast is. Zijn naaste omgeving is een bron van inspiratie maar pas als zijn fantasie met hem op de loop gaat, ontstaan intrigerende kunstwerken. De ene keer zie je dat in het beeld, de andere keer in de uitwerking. Er zijn terugkerende thema’s in Johns werk, zeker, maar juíst door zijn veelzijdigheid is het een waar genot om uit zijn werk een expositie samen te stellen. Alsof je een wonderlijk verhaal met vijf verschillende afslagen vertelt. Nu te zien in Woerden: bossen, parken, dromen en een spoorwegovergang.

Avond aan de rand van het bos,100 x 100 cm en Ardennen, 50 x 60 cm

Deze afbeeldingen geven slechts een impressie van Johns werk, meer dan anders. Bezoek de expositie om de olieverfgeur op te snuiven en het reliëf in zijn schilderijen van alle kanten te bekijken. Of ‘voel’ juist dat zijdezachte in weer andere werken.

De expositie is vanaf 15 december aangevuld met enkele nieuwe kunstwerken -yay!- en is te zien tot en met 23 december 2023.

Hoofdexposant John Konijn laat een staaltje van zijn kunnen zien in deze expositie die voornamelijk (landschappen met) bomen laat zien. Bomen vormen een bron van inspiratie voor John. Daarnaast: Bomen geven hem antwoorden, mensen roepen bij hem alleen maar meer vragen op. Wees niet bang dat je een traditioneel tafereel aantreft want daar doet hij niet aan. Elk schilderij is een snapshot uit zijn leven, even dynamisch als de man zelf.

Het werk van John is meestal niet in één blik te doorgronden. Het blijft boeien, ook als je er langer naar kijkt. Het is fantastisch geschilderd. Soms bijna agressief dan weer zacht als boter. Hij is niet bang voor kleur. In de avondzon lijken bomen bijna fluorescerend oranje. Het winterlandschap straalt met boomtoppen in magenta. En Ameland is even fluffy als een poederdonsje.

John exposeerde eind 2021 in de galerie met portretten en landschappen met fijne zigzagjes; klik hier voor een terugblik. Deze expositie is elke vrij- en zaterdag van 10-17 uur te zien van 4 november tot en met 23 december 2023.

Nimmerdor -John Konijn, olieverf op linnen, 100 x 100 cm

Nimmerdor -John Konijn, olieverf op linnen, 100 x 100 cm

Nimmerdor -John Konijn, olieverf op linnen, 100 x 100 cm