logo
kunst & design

Van 26 november 2021 tot en met eind februari 2022 exposeert John Konijn (1979 Purmerend; HKU, AHK) met weergaloze olieverfschilderijen waarin de werkelijkheid dichtbij is maar waarbij ook ruimte is voor eigen interpretatie.

John schilderde portretten en landschappen met de suggestie van beweging erin. Hoe hij dat voor elkaar krijgt? Geen idee. Het is niet goed vast te leggen op foto, dus kom deze kunstwerken en de andere met eigen ogen bekijken.

John Konijn is een gedreven kunstschilder die zich niet in een hokje laat plaatsen. Hij schildert wat hij wil en hoe hij dat wil. Werkt altijd naar de realiteit, maar speelt met de uitwerking daarvan. Schilderen is voor hem essentieel. Zelf zegt hij daarover ‘Ik moet keihard schilderen. Daar haal ik het meeste plezier uit.’ Dat zie je terug in zijn werk.

John Konijn

Mariëtte en John bij de opening - Foto Dirk van der Vecht

John Konijn

Cape Verde

Soms zie je een kunstwerk dat je waarvan je denkt ‘Zag ik dat nou goed?’. Het geëxposeerde werk van John Konijn (1979 Purmerend; HKU, AHK) valt in die categorie.

Door de techniek die hij gebruikt lijkt het als of deze schilderijen een beweging in zich hebben als je langsloopt of als de zon erop schijnt. Wonderlijk! Het is dan ook opmerkelijk dat alle schilderijen tegelijkertijd een verstilling in zich hebben. De landschappelijke werken voelen aan als warme herinneringen aan een mooie dag. De portretten zijn zijdezacht, bijna aaibaar. Echt heel prettig om naar te kijken.

John is waarschijnlijk geboren als kunstschilder. Het schilderen is zo verweven met zijn leven dat er geen John Konijn is zonder het schilderen. Geïnspireerd door zijn nabije omgeving werkt hij rond meerdere thema’s -want waarom zou je jezelf een beperking opleggen?- en daarmee vertelt hij verhalen. Echte en fantasie verhalen, altijd vol emotie en recht uit het hart.

Ik kan pagina’s volschrijven over de schilderijen van John Konijn maar kom ze bekijken en je begrijpt wat ik bedoel.

De expositie van John Konijn is te zien van 26 november 2021 tot en met eind februari 2022.

John Konijn

El tren fantasma

John Konijn

The Danish