logo
kunst & design

Carmen

‘Carmen’ - Nicoline Heemskerk, 70 x 140 cm, olieverf op linnen

Vanaf donderdag 7 november 2019 tm zaterdag 11 januari 2020 is kunstschilder Nicoline Heemskerk (1967 Sassenheim; Wackers Academie) voor de derde keer te gast in de galerie. Ze exposeert met olieverfschilderijen van vrouwen en drank, soms zelfs gecombineerd. Het plezier spat van het doek af, zowel bij de prachtige vrouwen als bij de vlotte stillevens met wijn!

In de vorige expositie speelden bloemen de hoofdrol en de eerste was in fifties style. Nicoline schildert graag naar de realiteit, altijd kleurrijk -haar motto: een schepje er bovenop doet wonderen- en met een vlotte toets. Haar werk oogt ongecompliceerd maar zit verdraaid goed in elkaar. Ze houdt van het observeren van mensen, dat blijkt ook nu weer.

'Suikerdiefje' – Nicoline Heemskerk – olieverf op linnen (30 x 30 cm € 295)

Nicoline Heemskerk (1967 Sassenheim; Wackers Academie) verrast me iedere keer weer met haar werk. Zij heeft het lef om veel verschillende thema’s te presenteren -pin ups, bloemen, portretten, vrouwen & wijn, stillevens, koeien etc-, die ondanks hun diversiteit op wonderlijke wijze een eenheid vormen. Je kunt de meeste schilderijen kwalificeren als feel good, uit het leven gegrepen, vertederend, om vrolijk van te worden.

Het thema van deze expositie levert aanstekelijke en aandoenlijke schilderijen met vrouwen op, een paar vlotte stillevens met wijn en zelfs eentje met bier. Maar dat is niet alles: drie levensechte vogeltjes fladderen op hun doekjes en een impressionistische diva ligt verleidelijk languit in haar rode robe. Er is in de expositie welgeteld één man te zien, in een sfeervol verhalend tafereel.

Nicoline is een veelzijdige vakvrouw die al haar hele leven en sinds 2003 als professional met enthousiasme en succes schildert, illustreert en les geeft. Haar werk is opgenomen in collecties in Europa, Amerika en Canada. Leuk om te weten: Voor Sterren op het Doek portretteerde ze Linda de Mol die over een koe sprong.

Deze expositie is te zien van donderdag 7 november 2019 tm zaterdag 11 januari 2020. Kijk op HOME voor de extra openingstijden in deze periode. Kijk bij Workshops enzo voor meer informatie over de schilderworkshop die Nicoline ook op verzoek kan geven.

Hier kun je de tekst van de vorige expositie lezen.

Belinda

‘Belinda’ - olieverf op linnen (80 x 100 cm)

Bank avondje

‘Bank avondje’ - olieverf op linnen - 60 x 80 cm

Suikerdiefje

‘Suikerdiefje’ - olieverf op linnen (30 x 30 cm)

Lekker bij vis en gevogelte

‘Lekker bij vis en gevogelte’ - olieverf op linnen (50 x 70 cm)