logo
kunst & design

Routebeschrijving naar Galerie Van Slagmaat

Galerie Van Slagmaat is gevestigd aan Leidsestraatweg 36, 3443 BV Woerden.
LET OP: Navigatieadres is Leidsestraatweg 32 in Woerden.

De routebeschrijving staat onder de foto van de schoorsteen.

Schoorsteen achter Galerie Van Slagmaat

VANAF A12

Afslag Woerden (nr. 14): Volg Woerden West / Zegveld. Volg Zegveld, ga na de ophaalbrug over de Oude Rijn rechtsaf, dit is de Leidsestraatweg. De galerie zit na 350 meter aan je linkerhand.

Dit is in het laatste deel van de straat, na de Baanstraat, naast Stomerij TipTop.

Parkeren

Tot de Baanstraat en in straten achter de Leidsestraatweg kun je gratis parkeren.

Voor de deur van de galerie is een zone betaald parkeren: maan- tm zaterdag 10.00 tot 18.30 uur. Buiten die tijden gratis, ook op Nieuwjaarsdag, Goede Vrijdag, 2e Paasdag, Koningsdag (27 april), Bevrijdingsdag (5 mei), 2e Pinksterdag, Hemelvaartsdag en 1e en 2e Kerstdag. Tarief € 2,70 per uur. Met belparkeren betaal je per minuut, bij de betaalautomaat (pin of creditcard) per 6 minuten.

Iets goedkoper betaald parkeren kan in parkeergarage Castellum aan de Meulmansweg: rijdt de Leidsestraatweg uit, ga rechtdoor over Westdam. Ga rechtsaf op de centrumring (Meulmansweg) en volg de borden P. Klik hier voor de actuele tarieven. Neem na parkeren uitgang Meulmansweg, loop linksaf (Meulmansweg), ga na Restaurant ‘Loef & Lij’ linksaf (Westdam), ga rechtdoor bij de kruising (Leidsestraatweg). De galerie zit na 200 meter aan de rechterzijde van de straat.

VANAF NS-STATION WOERDEN

Lopen: Uitgang Stationsplein-Noord, richting Centrum: houd uiterst links aan, volg het voet-fietspad langs het spoor. Ga rechtdoor over de Nelson Mandelabrug naar Defensie-Eiland. Volg de weg (kasteel rechts), steek over (Wilhelminaweg) en loop rechtsom langs de Bonaventurakerk (Rijnstraat), vervolg in de Rijnstraat: winkelstraat met fietsers en ’s ochtends ook auto’s. (Spannond!) Aan het eind oversteken bij het zebrapad naar de Westdam en weg vervolgen. Je loopt vanzelf rechtdoor de Leidsestraatweg in. De galerie zit na 150 meter rechts.

Bus: Vanaf het station en vanuit de omgeving van Woerden is de galerie ook per bus te bereiken. Kijk voor actuele informatie op www.9292.nl. Kunt u de weg niet vinden, bel dan gerust: 06 487 29 544!

EEN STUKJE HISTORIE

Tot 2005 was in dit monumentale pand Wasserij Johanna gevestigd, een begrip in Woerden en omstreken. Al in 1770 werd op deze plek een wasserij gesticht die in 1871 overgenomen werd door overgrootvader Huibert van Slagmaat en zijn eerste vrouw, Johanna.

Huiberts tweede vrouw, Mariëttes overgrootmoeder Maria - de ‘Wed. H. van Slagmaat’ uit de tekst op de gevelsteen - bouwde de onderneming begin vorige eeuw uit en liet het huidige pand bouwen in 1926.

Mariëtte’s grootvader Paul en later vader Cor traden in Maria’s voetsporen, tot de laatste in 2005 besloot te stoppen met de wasserij.