logo
kunst & design
SchilderijenObjectenSieradenSchilderijenObjecten TassenBoek & Foto

Routebeschrijving naar Galerie Van Slagmaat

LET OP: Sommige navigatiesystemen vragen of u naar de Leidsestraatweg in Harmelen (gemeente Woerden) wilt. Nee dus! De routebeschrijving staat onder de foto van de schoorsteen.

Galerie Van Slagmaat is gevestigd aan Leidsestraatweg 36, 3443 BV Woerden.

Tot voorkort was in dit monumentale pand Wasserij Johanna gevestigd. De wasserij is volgens de gevelsteen al in 1770 gevestigd door de familie Van Slagmaat. Mariëtte’s overgrootmoeder, de ‘Wed. H. van Slagmaat’ uit de tekst op de gevelsteen, bouwde de onderneming begin vorige eeuw uit. Haar grootvader Paul en vader Cor volgden op, tot de laatste in 2005 besloot te stoppen.

De galerie is bevindt zich in het deel van het complex dat in gebruik was als ketelhuis en kantine. Volgens de bouwtekeningen was de oorspronkelijke bestemming een pakhuis. Het pand heeft een hoogte van vier meter en door de glaspartijen een fraaie natuurlijke lichtinval.

In het interieur van de galerie is een vijf meter lange antieke sorteerkast uit de voormalige wasserij een blikvanger. Hierin vinden sieraden en ruimtelijke objecten een plek. De vooroorlogse inpaktafel doet nu dienst als toonbank.

Een doorkijkje naar de metershoge schoorsteen uit 1926, aan de achterkant van de galerie, maakt het prachtige plaatje van dit stukje industrieel erfgoed compleet.

Schoorsteen achter Galerie Van Slagmaat

Routebeschrijving auto

Vanaf de A12, afslag Woerden (afslagnr. 14): Volg Woerden West / Zegveld, volg Zegveld, na de ophaalbrug over de Oude Rijn rechtsaf, dit is de Leidsestraatweg.

De Galerie is gevestigd op Leidsestraatweg 36, 3443 BV Woerden, aan de linkerzijde van het laatste deel van de straat, net voorbij de Citroën dealer, naast Stomerij TipTop.

Parkeren: Tot de Citroëndealer en in straten achter de Leidsestraatweg kunt u gratis parkeren. Voor de deur van de galerie is het betaald parkeren van maan- tm zaterdag 09.00 tot 18.30 uur. Buiten die tijden gratis, ook op 2e Paasdag, 2e Pinksterdag, Hemelvaartsdag, 1e en 2e Kerstdag en Nieuwjaarsdag. Tarief € 0,50 per kwartier, maximum parkeerduur 4 uur. Betaling via kentekenparkeren, met een app, pin of creditcard.

Betaald parkeren kan ook in parkeergarage Castellum aan de Meulmansweg. Neem uitgang Meulmansweg, ga linksaf (Meulmansweg), ga na de haven linksaf (Westdam), ga rechtdoor bij de kruising (Leidsestraatweg). De galerie zit na 400 meter aan de rechterzijde van de straat.

Vanaf NS-station Woerden

Lopen: Uitgang Stationsplein-Noord, richting Centrum: rechtdoor Stationsweg over de brug linksaf Oostdam bij de kruising de wandelstraat in (Voorstraat) aan het einde rechtdoor Westdam over de brug rechtdoor: Leidsestraatweg De galerie zit na 400 meter rechts.

Bus: Vanaf het station en vanuit de omgeving van Woerden is de galerie ook per bus te bereiken. Kijk voor actuele informatie op www.9292.nl. Kunt u de weg niet vinden, bel dan gerust: 06 487 29 544!