kunst & design

Petra Vermeulen
bij Galerie van Slagmaat

Van 13 mei 2011 t/m 11 juni 2011 exposeerde Petra Vermeulen haar dierenportretten bij Galerie Van Slagmaat. Petra komt oorspronkelijk uit Woerden, maar leeft tegenwoordig met haar gezin in het landelijke Waarder. Als ze niet aan het tuinieren is of op haar paard zit, dan is de kans zeer groot dat ze achter de ezel staat.

Petra is opgegroeid met honden, katten en ponies. Ze kan zich een leven zonder dieren niet voorstellen. Fungeerden de dieren destijds als uitlaapklep voor haar gevoelens, tegenwoordig probeert zij de gevoelens van haar honden, katten, paarden en geiten te peilen. Ze weet door te dringen tot de ziel van het dier en ziet kans die essentie op papier of doek weer te geven. "Het is een kwestie van kijken, écht goed kijken, dan wordt je geraakt!"

Petra Vermeulen is autodidact. Ze kan zich inmiddels beroepen op jarenlange ervaring -en prullenbakken vol mislukte tekeningen ;-). Petra werkt heel graag met pastels, zowel op Hahnemölle velourspapier als op Ingrespapier. Ze voelt deze materialen erg goed aan en kan met bijna eindeloos geduld 'kneden' tot het resultaat voldoet aan haar hoge eisen. Daarnaast schildert Petra met ogenschijnlijk gemak in acryl -de koeien lopen zo ongeveer van het doek af!- en sinds kort ook met olieverf.

Petra maakt werk in opdracht, op voorwaarde dat ze een ‘klik’ heeft met het dier dat geportretteerd moet worden. Ze begint niet aan opdrachten onder tijdsdruk, daarvoor heeft ze teveel liefde voor het vak. Meer informatie is in de galerie verkrijgbaar.

Petra maakte in opdracht een prachtige pastel van Saar.

Petra Vermeulen
Petra Vermeulen - Saar (in opdracht)

Petra Vermeulen
Petra Vermeulen - Ruwharige Teckel

Petra Vermeulen
Petra Vermeulen - Jazz

Petra Vermeulen
Petra Vermeulen - Pink roodbont

Petra Vermeulen
Petra Vermeulen - Liggend veulen