logo
kunst & design

Expositie Dirk van der Vecht – Gerrit Peele - Ap Quist

Jubileumexpositie ter gelegenheid van de 80e verjaardag en 40 jaar kunstenaarschap van Dirk van der Vecht.

Het werk van de drie kunstenaars is enorm verschillend, maar er zijn raakvlakken. Allereerst delen zij de passie voor datgene wat ze doen. Dirk en Ap hebben een voorliefde voor bepaalde kleuren en onderwerpen. Dirk verwerkt deze kleuren in zijn schilderijen, voornamelijk portretten en landschappen. Ap Quist zoekt in de fotografie onderwerpen die bij voorkeur doorleefd en oud zijn en ‘knipt’ deze uit de werkelijkheid. Gerrit Peele bewerkt met minutieuze precisie alle steensoorten en bepaalt samen met de steen wat het hoogst haalbare is.

Voor de expositie hebben Dirk en Ap werk uitgekozen dat elkaar versterkt. Dirk mocht bij Gerrit in de werkplaats natuurstenen beelden uitzoeken die hij vond passen bij het werk van Ap en hemzelf. Daarbij had Dirk niet alleen oog voor de kleurstelling, maar ook voor de creativiteit en het vakmanschap van Gerrit.

De combinatie van het werk van de drie kunstenaars levert een buitengewoon boeiende expositie op, die te zien is in de Expositieruimte van Galerie Van Slagmaat, van vrijdag 10 tot en met zaterdag 25 november 2023, geopend elke vrij- en zaterdag van 10-17 uur en daarnaast ook op afspraak via 06 4872 9544.

De officiële opening van de expositie wordt verricht door Mariëtte van Slagmaat op zaterdag 11 november om 16.00 uur. Je bent van harte welkom!