kunst & design

Treasurelab
bij Galerie van Slagmaat

Marianne Aulman (Amsterdam 1956)  is een kundig en veelzijdig kunstenaar: na het afronden van de Academie voor Beeldende Vorming Amsterdam (textiel) bekwaamde zij zich in Den Haag aan de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten in tekenen en schilderen.

Marianne maakt kleurrijke schilderijen en litho’s met elementen uit oude beschavingen. Daarnaast maakt zij sieraden (met kledingknoopjes en fijn haakwerk) en tassen van stof.  Dit laatste doet ze met Lon Buttstedt en Caroline van Rijn onder het label Treasurelab.  Haar liefde voor textiel stamt uit de tijd dat zij theaterkostuums ontwierp en maakte.

Marianne toonde romantische colliers en broches van fijn haakwerk met medaillons van beroemde vrouwen. Ook haakt Marianne colliers van talloze kledingknoopjes in alle soorten en maten met hier en daar  kralen. De verpakking is minstens zo bijzonder! Nieuw van haar hand zijn broches met afbeeldingen van tulpen, voorzien van fijn haakwerk.

Marianne Aulman  Marianne Aulman

Opvallende stoffen tassen van Marianne Aulman met medaillons, borduur en andere versieringen. Groot en klein, voor elk wat wils!

Marianne Aulman 
Marianne Aulman

Marianne Aulman haalt inspiratie uit haar vele reizen en ze is gefascineerd door oude culturen, architectuur, mythologie en historische figuren. Zowel in haar schilderijen als in haar litho’s zijn deze onderwerpen terug te vinden. Samen met het opvallend frisse kleurgebruik zorgt dit voor een herkenbare stijl. In de galerie waren schilderijen (acryl) en litho's  te zien.

Marianne Aulman 'Tulp I'  Marianne Aulman 'Piazza Venezia III'
Lon Buttstedt (Amsterdam 1950, Academie voor Beeldende Kunsten Utrecht) is eveneens een veelzijdig kunstenaar met een lange staat van dienst! 

In haar werk – naast schilderijen en litho’s maakt Lon ook tassen, sieraden én objecten- verwerkt ze verschillende symbolen, ontleend aan uiteenlopende culturen. 

Op haar vele reizen heeft Lon een uitgebreide collectie ‘gevonden voorwerpen’ verzameld en deze voorwerpen geven haar in willekeurige combinaties inspiratie. In haar werkt plaatst zij terugkerende elementen boven elkaar of symmetrisch, zodat de compositie in evenwicht is. Wonderlijke combinaties geven haar werk iets raadselachtigs. Intrigerend. In de galerie waren schilderijen (acryl) en litho's  te zien.

Lon Buttstedt 'Desert tulips'


Ook in de galerie: de prachtig bewerkte stoffen tassen van Lon Buttstedt

Lon Buttstedt  Lon Buttstedt
Caroline van Rhijn vervaardigt colliers van (glas-)kralen en parels waarin zij porseleinen miniaturen of oosterse elementen verwerkt.

Tulpensieraad Lon Buttstedt  Sieraad dubbel Caroline van Rhijn