kunst & design

Annemarie Terlage
bij Galerie van Slagmaat

Van 2 mei tot en met zaterdag 14 juni 2014 exposeerde Annemarie Terlage (Castricum 1967; Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten, Den Haag) uit Den Haag met geabstraheerde landschappen. Annemarie laat zich inspireren door verlaten wegen en industrie- of havengebieden. Ze vermijdt vakkundig de desolaatheid die daar op de loer ligt en toont ons een aangename leegte, in uitgesproken kleuren.

Annemarie is klassiek geschoold en nog steeds geboeid door verf en techniek. Ze schildert meestal in olieverf, gelaagd en in prachtige kleuren. Ze experimenteert met epoxy voor de afwerking van haar schilderijen- helder, gepigmenteerd, (deels) geschuurd - alles om juist dát effect te krijgen dat het beeld versterkt. Zie hier de schoonheid van het moderne landschap!

In 2004-2005 exposeerde Annemarie in Woerden in het Stadsmuseum met de tentoonstelling ‘De ruimtelijke Ordening ,zes landschapsschilders van nu’. Haar werk werd destijds omschreven als ’ruig en romantisch tegelijk’. Tien jaar later heeft haar werk een groei doorgemaakt: de ruige streken steken her en der nog ondeugend de kop op maar worden –verrassend- afgewisseld met zachtheid. De details verdwijnen steeds meer naar de achtergrond, slechts de essentie zet Annemarie op. Laag over laag over laag. Het is geweldig om te zien hoe ze het thema verder uitdiept en hierin een balans heeft gevonden.


Annemarie Terlage
Annemarie Terlage - A7-NL-03 (olieverf en epoxy op doek, 60x80 cm)


Annemarie Terlage
Annemarie Terlage - Dokweg IJmuiden (olieverf en epoxy op doek, 80x120 cm)


Annemarie Terlage
Annemarie Terlage - A6-NL-01 (olieverf en epoxy op doek, 80x120 cm)


Annemarie Terlage
Annemarie Terlage - A6-NL-08 (olieverf en epoxy op doek, 60x80 cm)


Annemarie Terlage
Annemarie Terlage