logo
kunst & design

Schilderijen bij Galerie van Slagmaat

Monique van Stokkum (1952 Groesbeek; Academies Tilburg en Rotterdam) is een veelzijdig kunstenares. Ze schildert in verschillende klassieke technieken, tekent en mengt deze werkwijzen. Daarnaast maakt ze ook nog (bewaar)objecten; die laatste zijn in deze expositie niet te zien.

Monique doet inspiratie op uit ervaringen in het leven en tijdens haar reizen zoals naar Ierland waar ze dit jaar voor de derde leer Artist in Residence is. In haar atelier nabij de Wall schetst ze losse beelden, wordt getekend, geschilderd. Ze voegt samen. Monique experimenteert: wel goed, of toch niet? Verder zoeken, andere combinaties, andere technieken. Samenhang in beeld en uitvoering: dat gaat goed. Potlood in de olieverf. Aquarel op de tekening. Ze zoekt naar dat ene, dat nog nodig is. En dan ineens: BAM! dat is het!

In Woerden zijn met name olieverfschilderijen, aquarellen en tekeningen te zien – hoewel crossovers niet helemaal uitgesloten kunnen worden. De sfeer van het werk vormt een rode, warme draad door de expositie. Grote en grootse tekeningen, soms verfijnde details maar ook bijna abstract werk in mooie kleuren. Of in zwart en wit...

De expositie van Monique van Stokkum was te zien van vrijdag 20 april tot en met zaterdag 9 juni 2018.

Monique van Stokkum

Monique van Stokkum - While wondering the shadow grows
(tekening op papier in potlood, kleurpotlood, aquarel en houtskool, 152x112cm)

Monique van Stokkum

Monique van Stokkum - Sometimes it rains

Monique van Stokkum

Monique van Stokkum - Meanwhile in my dahlia garden

Monique van Stokkum

Monique van Stokkum - Girl from the woods