kunst & design

Merian van Rooijen
bij Galerie van Slagmaat

Merian van Rooijen (1974 Woerden; Willem de Kooning Academie) maakt werk dat heel tastbaar is. De vormen, het lijnenspel, het materiaal: de kunstwerken hebben een grote mate van herkenbaarheid en verwantschap. De mens als gestileerd, maar daarom niet minder tedere figuur speelt een hoofdrol in haar oeuvre.

Merian maakt sculpturen in hout en metaal. Het zijn uitgebreidere vormen van haar ‘platte’ werk –of is het omgekeerd en zijn de 3D-werken de uitgebreidere versies van haar 2D-werk?

De titel van de expositie, Strijklicht, is een knipoog naar de voormalige wasserij waarin zij exposeert en verwijst naar het feit dat de kunstenares voor haar werken altijd het mooiste strijklicht op zoekt.

Emarentia Adriana Gisela (Merian) van Rooijen studeerde Beeldende Kunst & Vormgeving aan de Willem de Kooning Academie. Binnen de richting Autonoom specialiseerde ze zich in beeldhouwen en grafiek. Eerder volgde ze de opleiding Vormgeving & Communicatie. Naast vrij werk en werk in opdracht (particulieren & bedrijven), geeft ze workshops en werkt ze als projectmanager / adviseur op het gebied van beeldende kunst en vormgeving. Merian ontwierp in opdracht van Winq twee awards: Winq/Workplace Pride Awards en Winq Award/Winq Magazine.

Merian van Rooijen
Merian van Rooijen - Body and Soul (gelakt MDF, 100x35x7,5cm)

Merian van Rooijen
Merian van Rooijen - Nice (gespoten MDF, 35x95x1cm)

Merian van Rooijen
Merian van Rooijen - Zebrano wandreliëf (Zebrano, 45x70x4cm)

Merian van Rooijen
Merian van Rooijen - Infinity (Textiel, mortel en tempera op linnen, 100x150x5cm)