logo
kunst & design

Van 20 augustus tm 26 september 2021 exposeert beeldend kunstenaar Welmoed Reitsma (1956 Leeuwarden) transfers die ze presenteert in een bewerkte kluislade.

Welmoed Reitsma

Transfer nr. 4 uit de serie ‘Dwars door Europa’, oplage 3

Het zijn fotocomposities die ontstaan uit de actualiteit en die tegelijkertijd ruimte bieden voor eigen interpretatie. Welmoed wordt in haar werk geïnspireerd door de kwetsbaarheid maar ook door de kracht van mensen die hoop houden of zich hervinden in lastige omstandigheden.

Ze noem de fotocomposities ‘transfers’, naar het overzetten van het ene beeld in het andere waardoor de nieuwe compositie een andere betekenis krijgt. Door deze te presenteren in een opengewerkte kluislade benadrukt ze het beeld van een binnen- en buitenwereld.

Vrijdag 17 september 2021 van 15-17 uur is Welmoed in de galerie om je te ontmoeten! Je kunt binnen lopen zonder afspraak voor een praatje of een goed gesprek over haar werk.

Autonoom beeldend kunstenaar Welmoed Reitsma (1956 Leeuwarden) werkt graag thematisch - Hoop, Vogelvrij of vrije vogel?, Mens en Klimaat- maar níet naar de realiteit. De realiteit is wel een bron van inspiratie voor haar maar ze graaf net een laagje dieper. Ze zegt daar zelf over "Het doel van kunst is niet om het uiterlijk van de dingen weer te geven, maar het innerlijk, dat is de echte werkelijkheid."

De kunstwerken van Welmoed zijn ingetogen en subtiel. De één ziet er een stukje familiegeschiedenis in, de ander wordt geboeid door het oneindige van de vlakte waarin de ‘wandelaars’ dreigen te verdwijnen.

Welmoed Reitsma werkt sinds 2011 als autonoom beeldend kunstenaar in Leersum. Haar werk gaat over het zoeken naar wat betekenisvol is en dat doet ze vanuit betrokkenheid op mensen en schoonheid. Welmoed werkt met digitale fotografie en als kunstschilder.

De expositie van Welmoed Reitsma is te zien tm zaterdag 25 september en voor bezoekers van de Popronde ook nog op zondag 26 september 2021.

Vogelvrij of vrije vogel

Transfer nr. 9 uit de serie ‘Vogelvrij of vrije vogel’, oplage 3

Mens en klimaat

Transfer nr. 1 uit de serie ‘Mens en klimaat’, oplage 3

Dwars door Europa

Transfer nr. 5 uit de serie ‘Dwars door Europa’, oplage 3