logo
kunst & design

REGENBOOGEXPOSITIE ‘Kings & Queens in Woerden’

Donderdag 14 oktober tm zaterdag 13 november 2021. Coming Out Woerden organiseert voor de vierde keer een Regenboogweek en ik organiseer mijn derde groepsexpositie om LHBTI meer zichtbaar en bespreekbaar te maken. Je hoeft niet per se ‘bij de club’ te horen om de expositie te waarderen, ook in kunstzinnig opzicht is het weer een pareltje!

David & Sheeza Hoo

David & Sheeza Hoo

Het fotoproject ‘Kings & Queens’ van Léon Hendrickx en Snorella WC/Micha Schneijderberg vult dit jaar de muren van de Expositieruimte. Het is enerzijds een fotografisch hoogstandje - drag queens in een innige omhelzing met hun mannelijke zelf – en anderzijds een ontroerende ontmoeting van twee varianten van dezelfde persoon, die allebei levensecht zijn.

Illustrator Hilde Atalanta is non binair en de viering van diversiteit in leeftijd, huidskleur, geslacht en seksualiteit loopt als een rode draad door diens werk. In de expositie zijn items te koop van ‘The Vulva Gallery’ zoals het boek, een kwartetspel en kerstkaarten. Van de ‘You’re Welcome Club’, die staat voor diversiteit en inclusiviteit, zijn pins, een kleurboek en ansichtkaarten te koop.

LP Hout van de Woerdense Lex Polman zorgt voor een testosteronbommetje met sensuele streelbeelden van hout. Doe je ogen dicht en voel!

Veerle Berk (18) maakte dit jaar een indrukwekkend eindexamenwerkstuk ‘PROTEST’. Veerle uit in haar boek haar boosheid over onrecht zoals geweld tegen en dicriminatie van LHBT+-leden, ze beschrijft haar gevoel van machteloosheid hierover en ze belicht verschillende vormen van protest. Ze zet de lezer aan om óók in actie te komen in geval van onrecht: "...(ik) help je ook om je eigen stem te laten horen."

De feestelijk afsluiting van de expositie is zaterdag 13 november 2021 om 15.30 uur. Gratis entree (altijd!) frisje en een hapje. Speciaal maar niet exclusief voor jongeren tot en met 23 jaar. Breng gerust je vrienden mee!

Toegang met mondkapje. Houd 1,5 m afstand. Zitplaats verplicht tijdens fris & hapje.

Micha & Snorella WC

Micha & Snorella WC