logo
kunst & design

Van 7 tm 14 okt is in Woerden de REGENBOOGWEEK, georganiseerd door Coming Out Woerden. Omdat ik het ook belangrijk vind dat LHBTI-ers meetellen en zich veilig voelen in Woerden - of eigenlijk overal- organiseer ik weer een expositie die het onderwerp bespreekbaar maakt. Ben je nieuwsgierig, om welke reden dan ook? Kom kijken!

In de Expositieruimte is ‘I am possible’ te zien, met schilderijen van Dorien Plaat. Dorien portretteerde transvrouwen, crossdressers en drag queens. Mensen die opvallen en er niet helemaal bij horen, een gevoel dat ze zelf herkent want ze groeide op als wit meisje in Ghana. Het lukt Dorien om hun kwetsbaarheid op een prachtige manier te verbeelden. Ik vind het mooi om te zien dat haar ‘modellen’(want ze bestaan niet echt) zichzelf kunnen zijn. Voor de toeschouwer kan dat verwarrend zijn: Waar kijk je nou eigenlijk naar? En dat roept de volgende vraag op: Doet dat er toe?

Je bent van harte welkom bij de officiële opening van de expositie op zaterdag 14 oktober 2023 om 15.30 uur. Dorien brengt Colline mee, die zich al jaren inzet voor de transgemeenschap. Colline kent het werk van Dorien goed en zij zullen elkaar interviewen. Over Doriens kunst en deze portretten in het bijzonder, over jezelf kunnen laten zien zoals je bent, over de rol van kunst voor de regenboog/LHBTI-community - en wat er verder ter sprake komt. Daarna heffen we met de organisatie van Coming Out Woerden en met elkaar het glas op de kunst!

I am possible – Dorien Plaat, acryl op doek, 160 x 100 cm