logo
kunst & design

Dorien Plaat exposeerde voor de zomer in de galerie met schilderijen van dieren. Nu dus de expositie ‘I am possible’ in de aangrenzende Expositieruimte, met schilderijen van mensen, passend bij de Regenboogweek die aandacht vraagt voor tolerantie en acceptatie van LHBTI-ers.

Dorien heeft oog voor de buitenbeentjes in de maatschappij, misschien wel omdat ze er zelf ook vaak buiten viel. Ze schildert ze pakkend, in de voor haar zo herkenbare stijl. Het heeft een bepaalde lichtheid, is letterlijk transparant en tegelijkertijd indringend. Vooral die ogen…

Niet iedereen zal hard lopen naar een expositie met schilderijen van transvrouwen, crossdressers en drag queens. Toch is het een aanrader als je oog hebt voor de wereld om je heen. Want dát is wat Dorien op het doek zet: de mens in al zijn kwetsbaarheid, met een beetje humor en vaak ook kracht. Ze mogen er zijn. Van haar en van mij. En hopelijk ook van jou.

Werk van Dorien is in bezit van onder meer cabaretier Richard Groenendijk, Marc-Marie Huijbregts, Mylène d’Anjou en H.K.H. prinses Beatrix.

De expositie ‘I am possible’ is elke vrij- en zaterdag van 10-17 uur te zien van vrijdag 13 oktober tm zaterdag 4 november 2023. Daarnaast kun je ook op afspraak komen: bel 06 48729544.

N.B. Coming Out Woerden organiseert rondom Coming Out Day op 11 oktober sinds 2018 een week lang activiteiten, o.a. een theatervoorstelling, een kerkdienst, een borrel en ik stel jaarlijks een toepasselijke expositie samen of organiseer een lezing over kunst. De burgemeester en wethouder zijn trouwe supporters van de Regenboogweek want zij wensen ook een stad waarin iedereen zich veilig voelt.

Volg Coming Out Woerden op Facebook of Instagram als je hun initiatief ondersteunt!

Girl with pearls – Dorien Plaat, acryl op doek, 120 x 80 cm
Orange delight – Dorien Plaat, acryl op doek, 100 x 70 cm

Josephine – Dorien Plaat, acryl op doek, 40 x 30 cm