kunst & design

Elvira Overmars
bij Galerie van Slagmaat

Met veel plezier verwelkomde Galerie Van Slagmaat  voor de tweede maal Elvira Overmars (Krommenie, 1963, Koninklijke Academie voor Schone Kunsten, Antwerpen) met haar olieverfschilderijen.

In de afgelopen vijf jaar heeft Elvira’s werk een ontwikkeling doorgemaakt, al blijft ze trouw aan de naakte vrouw. Oorspronkelijk waren de poses en houdingen van haar modellen het belangrijkste in haar werk, maar geleidelijk kreeg ze behoefte aan meer variatie in vorm en kleur. De aanduiding ‘huidskleur’ kreeg mede daardoor een hele nieuwe betekenis.

Elvira begon haar vrouwen te kleden, wat ze sensueler maakte. In 2009 waren in Woerden de eerste naakten met kleding te zien, al was het minimaal: een gestreept mutsje of een gestippelde beenwarmer. Door deze patronen kon Elvira haar fantasie meer laten gaan. Daarna vergrootte ze de spanning in het schilderij door personen, dieren of voorwerpen toe te voegen.

In haar recente werk speelt Elvira met het contrast tussen de strenge zwart-wit vormen van de achtergrond, de zwoele huidtinten en de sprankelende kleuren van de kostuums. De Zuid-Franse zon –Elvira woont al jaren in Agde- straalt nog altijd van het doek af.


Elvira Overmars
Elvira Overmars - èté 2014-8 (olieverf op linnen, 120x105 cm)


Elvira Overmars
Elvira Overmars - Les oiseaux de Paradis 8 (olieverf op linnen, 33x100 cm)


Elvira Overmars
Elvira Overmars - Le chat et moi 4 (olieverf op linnen, 50x50 cm)


Elvira Overmars
Elvira Overmars - La parole 8 (olieverf op linnen, 130x100 cm)