kunst & design

Nachtcultuur
bij Galerie van Slagmaat

Zaterdag 30 maart 2013 steeg Woerden boven zichzelf uit dank zij Nachtcultuur. Op 19 locaties in en om de binnenstad waren muzikale en kunstzinnige activiteiten te beleven.

Nachtcultuur

In de galerie en naastgelegen Expositieruimte v/h Wasserij ‘Johanna’ bruiste het tot 23 uur met een fantastisch programma. De voortreffelijke artiesten BruusQ, Daan de Jonge en Matt Winson zongen de sterren van de hemel. Dankzij de geweldige akoestiek kon dat zonder versterking. Ook de gedichten van Petra Bakker en Aalze Koster klonken als een klok. De vocale verrassing met Heleen Gombert bestond uit een onverwachte meezingsessie met het publiek. Onvoorstelbaar: van ongeoefend naar een meerstemmige canon binnen 10 minuten! 

Het Verhaal van Woerden door Lex Albers was vermakelijk en zijn demo van Layer –waarbij je smartphone fungeert als een meewandelende gids- kon rekenen op aandacht. Verder sprak Luuk Huiskes met belangstellenden over de geëxposeerde foto’s, maakte Maria Margraf foto’s (zie hieronder), werd goudsmid Roos Arends onverwachts gefilmd door RPL TV. De noodles van Edith Kookt waren heerlijk en Peter, Julius en Marty bemanden met verve de bar.

Een vet compliment voor de organisatie van Nachtcultuur: enorm goed gedaan! Dank aan iedereen die heeft meegewerkt aan Nachtcultuur onder de paraplu van Galerie Van Slagmaat; zonder jullie hulp was deze activiteit niet mogelijk geweest.

Ik heb genoten!
Mariëtte

Nagenieten? Dat kan:
Nachtcultuur aftermovie
Optreden van BruusQ
Foto’s van Hans Pieters

Nachtcultuur 2013

Nachtcultuur 2013       Nachtcultuur 2013

Nachtcultuur 2013

Nachtcultuur 2013

Nachtcultuur 2013

Nachtcultuur 2013