logo
kunst & design

Vanaf vrijdag 2 september tm zaterdag 29 oktober 2022 exposeert Leen Loef (1950 Waddinxveen; Academie voor Beeldende Kunst Rotterdam) met nieuwe objecten. Wat ben ik blij daarmee!

Sienna - Leen Loef

Sienna (detail) – Leen Loef, 23 x 38 x 20,5 cm met perspex cover

Wat kun je zeggen over het werk van Leen Loef? Het is onvergelijkbaar. Dat is het meest duidelijke.

Leens objecten zijn herkenbaar – in de verste verte, maar toch. Het heeft iets vertrouwds. Het uitgangspunt is meestal heel gewoon en uit zijn nabije omgeving, maar als zijn fantasie met het onderwerp aan de haal gaat dan is het hek van de dam! In Leens handen ontstaan complexe of wonderlijke wezens, met verfijnde details waar je uren naar kunt kijken.

De expositie werd zaterdag 3 september jl. officieel geopend door Dirk den Hoed, kunstenaar uit Schipluiden, met een zeer toepasselijk gedicht.
Klik hier voor een foto-impressie en het gedicht.

De objecten van Leen Loef (1950 Waddinxveen; Academie voor Beeldende Kunst Rotterdam) zorgen voor de vierde keer voor een opgewonden siddering in Woerden!

Leens werk is met geen pen te beschrijven, maar ik doe een poging. Stel je een imaginaire wereld voor, met pasteltinten en een vleugje zwart en wit. Verfijnde constructies, vloeiende lijnen. Kwasten zijn haren. Kralen voor de sier. Figuren die aaibaar zijn, soms een tikje vicious, staan op een voetstuk. Gepolijst perspex. Je vraagt je af… wat dit is, hoe iemand zoiets kan verzinnen. En verdraaid: zie ik daar nu het witte paard van de Rode Ruiter?

De geëxposeerde werken zijn gemaakt van balsahout, geschilderd met acrylverf (laagje voor laagje voor laagje) en gedecoreerd met andere materialen, altijd in perspex cover, soms om neer te zetten maar vaker om aan de muur te hangen. Zeer zorgvuldig afgewerkt en gepresenteerd.

Te zien vanaf vrijdag 2 september tm zaterdag 29 oktober 2022.

The dance of an angular warrior - Leen Loef

The dance of an angular warrior – Leen Loef, wandobject, 49 x 47 x 9 cm met perspex cover

The dance of an angular horse – Leen Loef

The dance of an angular horse (detail) -– Leen Loef, wandobject, 49 x 47 x 9 cm met perspex cover