kunst & design

Leen Loef
bij Galerie van Slagmaat

Van vrijdag 16 november 2012 tot en met zaterdag 19 januari 2013 verwelkomde de galerie met veel genoegen nieuwe objecten en schilderijen van Leen Loef (1950 Waddinxveen, Academie van Beeldende Kunst Rotterdam).

Leen Loef schept kunstwerken die tegelijkertijd een feest zijn voor het oog en voeding voor de ziel.

De intrige begint bij het schetsboek van Leen. Daarin worden invallen, tekeningen, patronen en observaties uit het dagelijkse leven vastgelegd. Losse elementen, die ooit een twee- of driedimensionaal kunstwerk zullen opleveren.

In Leens hoofd vormt zich een werk waarin ordening, balans, spanning en verrassing een belangrijke rol spelen. De keuze voor een twee- of driedimensionale uitvoering volgt uit dit plezierige scheppingsproces.

Leen verwerkt in zijn schilderijen vaak applicaties van uiteenlopende materialen. Deze verrijkingen gaan een onlosmakelijke verbinding aan met het geschilderde onderwerp. Zijn driedimensionale werk, meestal opgebouwd uit hout en perspex, wordt juist beschilderd om de beleving en de zeggingskracht van het object te vergroten.

In de uitvoering speelt het esthetische een grote rol. De objecten en schilderijen zijn herkenbaar door het sierlijke handschrift van Leen, ook letterlijk: zijn grafische voorliefde komt terug in de schitterende typografie.

De optelsom van dit alles levert boeiende en eigenzinnige creaties op. Raadsels voor de geest. Zoals Leen Loef zelf zegt "Als mensen maar eens verwonderd worden, dan wordt hun interesse vanzelf gewekt…"

Leen Loef exposeerde begin 2011 voor de eerste keer bij Galerie Van Slagmaat, waarbij wij elkaar in kunstzinnig opzicht de liefde hebben verklaard. Dan moet je elkaars werk op gezette tijden eens flink omarmen <3.

Leen Loef
A strange passenger (acryl op doek, potlood, perspex - 72x80cm)

Leen Loef
B. 2012 (acryl op walnoten paneel, perspex - 23x23cm)

Leen Loef
One. 2012
(acryl op mahonie paneel, perspex - 25x23cm)

Leen Loef
There is a woman in it (
acryl op walnoten paneel, perspex - 27x19cm)

Leen Loef
Workum 
(lindehout, acryl, stof, perspex - 44x16x8cm)