kunst & design

Leen Loef
bij Galerie van Slagmaat

Van 4 februari tot en met 7 mei 2011 exposeerde Leen Loef (1950 Waddinxveen, Academie voor Beeldende Kunst Rotterdam) met zijn schilderijen en objecten.

Leen Loef is een kunstenaar in hart en nieren, en dat sinds de kleuterschool. Zijn kunstenaarschap kwam lange tijd nú zijn vakmanschap als artdirector en designer maar gelukkig combineert hij nu beiden, en met succes!

Leens werk is origineel, zeer herkenbaar en intrigerend. Het ontstaat uit talloze schetsen en krabbeltjes, uit associaties en overeenkomsten, uit de voortdurende behoefte om dingen te ontdekken en verder te onderzoeken. Serieus, maar met plezier. Zelf omschrijft hij zijn werken als 'Loefmorfismen' en dat klopt als een bus. "Als mensen maar eens verwonderd worden, dan wordt hun interesse vanzelf gewekt…"

Helder kleurgebruik, strakke lijnen, verfijnde details, vaak gecombineerd met gepolijst plexiglas, maar net zo makkelijk ook met een lapje stof of een knoopje. Het maakt niet uit of het gaat om een schilderij of een object: de aanpak verschilt niet. Het is gewoon áf.

Leen Loef
Leen Loef - When the spirit moves me 2

Leen Loef
Leen Loef - Quote

Leen Loef
Leen Loef - Breast on table

Leen Loef
Leen Loef - Man in grey