logo
kunst & design

Van vrijdag 15 september tm zaterdag 28 oktober 2023 exposeert beeldend kunstenaar Geert Lemmers (1948, Beneden Leeuwen; Fotovakschool Apeldoorn, vrije richting) met schilderijen én fine photo art. Deze expositie met voornamelijk kleurrijke non-figuratieve schilderijen afgewisseld met nieuwe foto’s, laat de relatie tussen de schilderijen en Geerts fine photo art zien. Terugkerende elementen en de details uit schilderijen die terugkomen op foto’s: dat is typisch Geert!

Family matters I -Geert Lemmers (acryl- en olieverf, houtskool en krijt op doek)

GEERT LEMMERS (1948, Beneden Leeuwen; Fotovakschool Apeldoorn, vrije richting) is bij de meeste galeriebezoekers bekend vanwege zijn fine photo art. Niet velen weten dat hij ook een bevlogen schilder is, maar daar komt nu verandering in. Geert exposeerde in 2016, 2018 en 2020/2021 solo in de galerie met zijn fine photo art. Sinds deze laatste solo- expositie is zijn werk permanent in de galerie verkrijgbaar. Altijd zijn enkele werken aan te muur te bewonderen, meer werk is te zien op afspraak.

Deze keer vijf nieuwe fine art prints tussen tien schilderijen, om de relatie te laten zien tussen Geerts schilderijen en fotomontages. Wat fotografie betreft een hoog abstract gehalte, met verrukkelijke kleuren en vormen. Voor de liefhebber van figuratief werk is er High summer colours 40.

Op twee werken na zijn de getoonde schilderijen ook non figuratief. Geert zegt hierover: ‘Het fijne van abstracte kunst is, dat het geen waarheden laat zien net zoals filosofie nooit uitgaat van vaste waarheden. Abstracte kunst brengt je wél verder en geeft je steeds weer andere inzichten bij het beschouwen, of je nu het gehele kunstwerk bekijkt of kleine details.’ Verder zegt hij meer algemeen over zijn kunst: ‘Ik denk dat kunst ons -de creator en de beschouwer- in een vernieuwde staat teruggeeft aan onszelf.’

De expositie liep van 14 september tm 28 oktober 2023.

Liberation of the mind 4 – Geert Lemmers
Sacrifycing my bad habits – Geert Lemmers

Golden Calix – Geert Lemmers
High summer colours 40 – Geert Lemmers