logo
kunst & design

De feestmaand begint in de galerie heel toepasselijk met een expositie waar je hebberig van wordt: fine photo art van Geert Lemmers (Beneden Leeuwen 1948; Fotovakschool). Geert ‘schildert’ met foto’s. Elk kunstwerk dat op deze wijze ontstaat, bestaat uit een montage van ontelbare beelden, gesmeed tot een harmonieus kunstwerk dat wonderbaarlijk genoeg niet ingetogen maar meestal zeer theatraal is. Heerlijk!

De werelden die Geert creëert, zijn niet-bestaand, vaak raadselachtig en soms zelfs onmogelijk. Toch ogen ze aangenaam vertrouwd door zijn gevoel voor proporties, kleur en schoonheid. Niet verwonderlijk, na een lange carrière als modefotograaf. Sinds 2008 werkt Geert aan zijn artistieke carrière. In 2016 exposeerde hij voor de eerste keer solo in Woerden en sindsdien is zijn werk permanent in de galerie verkrijgbaar.

De expositie wordt op koopzondag 2 december 2018 om 15.30 uur officieel geopend in aanwezigheid van Geert. Je bent van harte welkom om met ons het glas te heffen op zijn mooie foto’s. Je hoeft je hiervoor niet aan te melden; we vinden het erg leuk als je komt!

Geert Lemmers

Tess, woman of the Moorland

Van vrijdag 30 november 2018 tot en met zaterdag 12 januari 2019 exposeert GEERT LEMMERS (1948 Beneden Leeuwen; Fotovakschool). Deze professional maakte 10 jaar geleden de switch van modefotografie naar zijn passie: het combineren van foto’s via digitale post-processing. Hij is nog steeds ongekend blij met de mogelijkheden die de digitale revolutie hem bracht.

Op de fotografische spektakelstukken die Geert maakt, raak je niet gauw uitgekeken. Er is veel te zien en het werk nodigt uit om je gedachten te laten gaan, en dat is niet zonder reden.

Geert is zeer geïnteresseerd in de ons onbekende wereld. Dat interpreteert hij breed: het kan gaan om de wereld om ons heen die bevreemd overkomt, door het bekijken van onze wereld vanuit een ander cultureel perspectief of door het creëren van een fantasiewereld. Het verklaart de diversiteit in zijn oeuvre. Het werk van Geert Lemmers kan dromerig zijn maar net zo makkelijk ongemakkelijk imperfect of maatschappelijk relevant.

Met regelmaat wint Geert (internationale) vakprijzen, iets dat niet alleen iets zegt over zijn kunde, maar ook over zijn gedrevenheid als fotograaf. Zijn werk wordt wereldwijd verkocht, waarbij de Amsterdam Views goed scoren!

De fotomontages van Geert Lemmers zijn verkrijgbaar in een oplage van 8 in diverse uitvoeringen en formaten. In de galerie is een goede doorsnede daarvan te zien; onderstaand een aantal werken dat geëxposeerd wordt. De foto’s worden geleverd met een gesigneerd certificaat van echtheid. Meer informatie kun je vrijblijvend opvragen bij Mariëtte van de galerie.

Geert Lemmers

My own secret world

Geert Lemmers

Amsterdam View Opus 83

Geert Lemmers

Dinand 77-II