logo
kunst & design

Van 9 augustus tot en met 14 september 2019 sieren fraaie natuurfoto’s van een ‘jong’ talent de muren. Mariëlle de Valk-Langeslag (1963 Woerden; autodidact) beleeft haar eerste echte expositie in een galerie, in de stad waar ze opgroeide!

Zoals zo velen, ontdekte Mariëlle het plezier van fotograferen dankzij de camera van haar smartphone. Na een half jaar volgde de aanschaf van haar eerste spiegelreflexcamera omdat ze meer mogelijkheden wilde hebben. In de vijf jaar die volgden heeft Mariëlle zich als fotografe verder ontwikkeld.

Haar passie ligt bij natuurfotografie, die ze - soms liggend in de modder - esthetisch verbeeld. Het uiteindelijke beeld moet allereerst mooi zijn en ten tweede herkenbaar, maar het hoeft zeker geen exacte weergave van de werkelijkheid te zijn.

De expositie “Into the woods” laat de diversiteit van het bos zien in landschappen en macro-opnamen, evenals de kwaliteit en veelzijdigheid van Mariëlle als fotografe.

Je bent van harte welkom bij de officiële opening van de expositie op zaterdag 17 augustus 2019 om 15.30 uur. Samen met Mariëlle heffen we het glas op haar mooie werk!

Substitution

Substitution

Mariëlle de Valk-Langeslag (1963 Woerden; autodidact) fotografeert met ontzettend veel plezier in de natuur. De afgelopen vijf jaar heeft zij haar eigen stijl ontwikkelt, waarin ze laveert tussen ontwapenend en onheilspellend, doch immer uitnodigend. Haar soms onconventionele werk leverde al menige vakprijs en eervolle vermelding op.

Ik kwam haar fotografie een paar jaar terug via Facebook op het spoor. Wat ik daar zag was niet die ene toevalstreffer, maar een gedreven fotografe die alleen het beste van haar werk laat zien. Chapeau!

In de expositie in Woerden is de Hollandse natuur te zien, maar Mariëlle fotografeert ook in het buitenland. Op dit moment wordt gewerkt aan een coffeetable book met foto’s die zij maakte bij de Masaï in Kenia.

De expositie van Mariëlle de Valk is elke vrij- en zaterdag van 10-17 uur te zien van 9 augustus tot en met 14 september 2019; zie Openingstijden op HOME voor de extra openstellingen.

The dark way out Whats behind the hill?
The dark way out Whats behind the hill?
The man in the mist Standing all alone
The man in the mist Standing all alone

RPL TV interviewde Mariëtte over de expositie van Mariëlle de Valk!