kunst & design

Katinka Krijgsman
bij Galerie van Slagmaat

Van vrijdag 7 maart tot en met vrijdag 25 april 2014 exposeerde Katinka Krijgsman (1964, Academie voor Beeldende Kunsten Utrecht) met olieverfschilderijen en enkele tekeningen gevat in acrylaat.

Katinka is een veelzijdige kunstenaar. ‘Als fotograaf, vormgever en schilder communiceer ik in beelden. Het beeld waarover ik wil vertellen of waar mijn opdrachtgever naar vraagt, ontstaat de ene keer al experimenterend met mijn camera en Photoshop, de andere keer door middel van verf op een doek. Het zijn beiden ambachten, die ik gebruik om mijn fascinatie voor de natuur en de gecultiveerde mens neer te zetten.’

Afgestudeerd in theatervormgeving, zet Katinka de personages of dieren in haar schilderijen op een podium en in de –zorgvuldig gerichte- spotlights. Door deze bijzondere lichtval, de vervreemdende setting en het opvallende kleurgebruik, hebben sommige werken iets van magisch realisme. In andere taferelen voert humor de boventoon, met verve en soms wat ondeugend weergegeven.

Katinka exposeert al vele jaren met succes. Binnenkort staat een expositie in New York op de agenda. Ze is buitengewoon actief lid van de Nederlandse Vereniging van Zeeschilders.


Katinka Krijgsman
Katinka Krijgsman - Tafelzilver (olieverf op doek, 70x70cm)


Katinka Krijgsman
Katinka Krijgsman - De presentatie van een vis (olieverf op doek, 80x120cm)


Katinka Krijgsman
Katinka Krijgsman - Rauwe vis (olieverf op doek, 80x100cm)


Katinka Krijgsman
Katinka Krijgsman - Jump (olieverf op doek, 120x120cm)


Katinka Krijgsman
Katinka Krijgsman - De waker en de dromer (olieverf op doek)


Katinka Krijgsman
Katinka Krijgsman - Niet voor de poes (olieverf op doek, 120x120cm)