logo
kunst & design

Van 14 april tot en met 20 mei 2023 is de expositie ‘Jong Talent & Verfrissende Kunst’ te zien. Jonge oud-leerlingen (en eindexamenleerlingen) van het Minkema College exposeren met professionele kunstenaars die jong van hart zijn. Het is een expositie waar je hart een sprongetje van maakt!

Flyer

(Klik op de afbeeldingen om te vergroten)

Kijkdoos Achter de Wolken

Lieke Broekhuizen bij ‘Kijkdoos’ & Minke Peeters bij ‘Achter de Wolken’

De stad Kameleon

Wietske Hoogland bij ‘De stad’ 9-luik en bij ‘Kameleon’

Impressie Peteruskerk

Bram Mackenbach (HKU, oud-Minkema sinds 2022) ontwierp een anischtkaart ‘Impressie Petruskerk’ voor Cultuur Platform Woerden, links op de foto. Gratis verkrijgbaar! Rechts, in de typemachine een heus Rijmpje door John Blok (ook oud-Minkema/R.S.G., winnaar Cultuurprijs Woerden 2021/2022).

In de expositie ‘Jong Talent & Verfrissende kunstenaars’ is o.a. werk te zien van Wietske Hoogland (eindexamenklas VWO 22/23). Ze maakte het kunstwerk ‘De Stad’, een negen-luik in een combinatie van fotografie en aquarel.

Ook te zien in de expositie Jong Talent & Verfrissende Kunst: ‘Kameleon’ van Wietske Hoogland (eindexamenklas VWO 22/23). Dit kleurrijke wandobject maakte ze onder andere van knopen en kralen die ze op zolder vond.

Wietske Hoogland ‘Kameleon’ & detail van ‘Kameleon’

Ook te zien in de expositie Jong Talent & Verfrissende Kunst ‘Voorbij de Wolken’ van Minke Peeters (eindexamen VWO 22/23). Deze installatie (wand en vloer) vormt een drieluik in hout, klei, papier-maché en verf. Eindeloos geduld en gevoel voor verhoudingen maken dit kunstwerk tot een eye catcher, die niet zou misstaan in een bedrijfslobby!