kunst & design

Rob Jacobs
bij Galerie van Slagmaat

Van 14 mei tot en met 14 augustus 2010 exposeerde kunstschilder Rob Jacobs in de galerie.

Rob Jacobs (Meerveldhoven 1960, Academie voor Kunst en Vormgeving 's-Hertogenbosch) is een impressionistische schilder met een sublieme toets. Hij werkt het liefst buiten en is dan ook een echte "plein air" schilder, die met doek en ezel op de fiets op pad gaat.

Toen Rob in 1990 de academie verliet, was figuratief schilderen niet bepaald "in", maar toch ontdekte hij vrij snel dat daar zijn hart lag en dat is hij trouw gebleven. Het werken in de buitenlucht maakte daarna het plaatje compleet. Zoals Rob zelf zegt "Geen gepieker of getob in een atelier, maar zelf bespeeld worden door licht en lucht, door kleur en geur, door weer en wind."

Rob Jacobs wil de visuele werkelijkheid niet per se vangen, maar meer een visuele impressie geven die het werk dicteert en overheerst. Eigenlijk doet het er volgens hem zelfs niet zoveel toe wat hij schildert - alles leent zich daartoe- "maar je moet wel het punt bereiken waarop het schilderij jou bespeelt. Niet stilstaan en hoekjes "oppimpen", maar doek, oog en hand vormen een steeds werkende en wisselende drie-eenheid. Deze kent simpel geen stilstand, alleen het moment dat gestopt moet worden. En zelfs dat moment wordt doorgaans door de tijd bepaald.", zegt de kunstenaar.

Het werk van Rob Jacobs raakt velen en het vindt gretig aftrek onder kunstliefhebbers. Rob heeft gedurende de expositie in Woerden geschilderd. Hij  werkt daarbij ook in opdracht. Altijd al een impressionistisch schilderij willen hebben van een mooi stukje Woerden? Neem dan nu contact op met Mariëtte van Slagmaat (tel. 06 48729544) voor meer informatie.

Rob Jacobs
Rob Jacobs - Hogewoerd

Rob Jacobs
Rob Jacobs - V&D

Rob Jacobs
Rob Jacobs - Symphony

Rob Jacobs
Rob Jacobs - Snellestraat

Rob Jacobs
Rob Jacobs - Loempia & vis

Rob Jacobs
Rob Jacobs - Parade II

Rob Jacobs
Rob Jacobs - Paradiso II

Rob Jacobs
Rob Jacobs - Koning Winter

Rob Jacobs
Rob Jacobs - Plaatselijke visvereniging

Rob Jacobs
Rob Jacobs - Schapenmarkt

Rob Jacobs
Rob Jacobs - Vughterstraat