logo
kunst & design

Groepsexpositie van vrijdag 9 oktober tm zaterdag 7 november 2020 en online lezing op woensdag 14 oktober 2020 vanwege de Regenboogweek, voor meer acceptatie van LHBTI-ers.

Ik zie je!

EXPOSITIE ‘Ik zie je!’ gaat over ontmoetingen. Blije, toevallige en openhartige ontmoetingen, maar ook over het elkaar niet kunnen ontmoeten. Het gaat over verlangen naar elkaar, verlangen naar zijn zoals je werkelijk bent, over je letterlijk en figuurlijk blootgeven. Galeriehoudster Mariëtte van Slagmaat stelde een verrassende expositie samen voor LHBTI-ers én hetero’s, met werk van kunstenaars die deels uit Woerden komen en soms uit de LHBTI-gemeenschap.

De officiële opening was op zaterdag 10 oktober, uitsluitend voor genodigden vanwege beperkingen door corona. Het was een hele leuke dag, met bezoek van de exposerende kunstenaars en veel Woerdense mannen die model stonden voor het fotoproject van Margo de Wijk. Een delegatie van de gemeente en Coming Out Woerden, met onder andere burgemeester Victor Molkenboer en wethouder George Becht (o.a. Cultuur en Inclusie), deed de galerie aan na het hijsen van de Regenboogvlag.

Burgemeester Victor Molkenboer en Annemiek Pie (Coming Out Woerden) namen een speech op vanwege de Regenboogexpositie ‘Ik zie je!’ die je hier kunt bekijken.

ONLINE LEZING ‘De mannen van Michelangelo’ door drs. Krzysztof Dobrowolski-Onclin Michelangelo Buonarroti (1475-1564) liet de wereld een immense hoeveelheid kunstschatten na, die een half millennium na hun ontstaan nog steeds versteld doen staan zoals het beeld van David, de fresco’s in de Sixtijnse Kapel en het gebouw van de Sint Pieter. Michelangelo was schilder, beeldhouwer, dichter en architect. Een typische homo universalis van de Renaissance. En homo. Hoe kon Michelangelo enerzijds toespelingen op homoliefde maken en anderzijds opdrachtnemer van meerdere pausen zijn? Kunsthistoricus Krzysztof laat op aanstekelijke wijze en met humor zien hoe daar destijds tegenaan gekeken werd en in welke context Michelangelo zijn meesterwerken schiep. Lezing: Woensdag 14 oktober 2020, 20 uur; duur incl. pauze (haal zelf iets lekkers in huis ;-) ca 2 uur Aanmelden: tot en met 12 oktober 2020 via lezing@galerievanslagmaat.nl Tickets € 5 p.p. Na aanmelding ontvang je een betaalverzoek en na ontvangst van de betaling een link. Volg de lezing thuis op je computer of tablet en zie de afbeeldingen die je anders in de galerie zou zien. Je hoort de spreker live en kan hem als je wilt ook zien. En je kunt vragen stellen! Mede mogelijk gemaakt door Cultuur Platform Woerden, Gemeente Woerden, COC Midden-Nederland en Coming Out Woerden