kunst & design

Marieke Hulsegge
bij Galerie van Slagmaat

Van vrijdag 17 mei tot en met zaterdag 29 juni exposeerde Marieke Hulsegge kleurrijke figuratieve schilderijen in acryl.

In 2011 beleefde Marieke Hulsegge (Warnsveld 1977, AKI Enschede) haar eerste -en succesvolle- solo tentoonstelling bij Galerie Van Slagmaat. De afgelopen twee jaar is haar werk nog boeiender en intenser geworden; een goede reden voor een tweede expositie. Daarnaast is haar oeuvre uitgebreid met naakten en gebruiksvoorwerpen. Ook krijgen de mannen meer ruimte op het doek: groot en imposant zijn ze.

Marieke Hulsegge blijft trouw aan haar stijl, die zich kenmerkt door een uitbundig kleurpalet en een sierlijk lijnenspel. Haar creaties zijn nog meer doorleefd en verfijnd, hoewel keiharde melancholie niet geschuwd wordt. Compleet met bungelende traan, hoewel dat soms niet eens nodig is. De droefheid is in het doek gekropen.

Marieke weet op geweldige wijze stemmingen te vangen op het doek. Ze schildert elegante verschijningen met grote ogen die je zelfbewust en onbevangen aankijken, maar ook mannen die je met één blik een heel verhaal vertellen.

Soms lijkt een werk op het eerste gezicht luchtig en vrolijk, doch een langere studie maakt de onderliggende emotie zichtbaar. Een pracht voorbeeld is ‘Black Light’ waar een gezicht schuil gaat onder uitbundige bloemenpracht, en bij nadere beschouwing vier ogen en twee monden te zien zijn. Ronduit verwarrend. Laten we het er maar op houden dat liefde alles overwint, want waartoe dienen anders al die hartjes?

Marieke geeft met haar nieuwe werk kijkjes in haar ziel en dat raakt. Het vrolijke, onderzoekende, nieuwsgierige, donkere, onzekere, energieke en dromerige: allemaal stukjes Marieke die je terug ziet in haar schilderijen.

In Woerden zijn ook enkele gebruiksvoorwerpen te koop die door Marieke beschilderd zijn, waaronder dozen en een kamerscherm.

Marieke Hulsegge ontwikkelde al op zeer jonge leeftijd haar eigen tekenstijl met sierlijke lijnen en veel kleur. Ze heeft haar creativiteit geërfd van haar ouders, beiden beeldend kunstenaar. Na de verplichte Mavo, die vanwege haar dyslexie met tegenzin werd bewandeld, volgde Marieke de vooropleiding voor kunstacademie (DEVA) om uiteindelijk op de academie AKI in Enschede te belanden. Daar blonk ze uit door volledig haar eigen pad te volgen. In 2001 studeerde ze af in de richting Monumentaal.

Marieke Hulsegge is getrouwd met TV presentator Eddy Zoéy, die zelf ook graag en succesvol schildert, en ze is moeder van twee kindertjes.

Marieke Hulsegge
Black light (100x120cm, acryl op linnen)

Marieke Hulsegge
Gloomy (100x120cm, acryl op linnen)

Marieke Hulsegge
Golden lady (100x120cm, acryl op doek)

Marieke Hulsegge
Thinking (120x100cm, acryl op linnen)

Marieke Hulsegge
Caf� (100x120cm, acryl op linnen)

Marieke Hulsegge
Chick (120x100cm, acryl op linnen)