kunst & design

Marieke Hulsegge
bij Galerie van Slagmaat

Van vrijdag 17 juni tot en met zaterdag 28 augustus 2011 exposeerde Marieke Hulsegge haar figuratieve schilderijen in acryl.

Marieke is geboren in 1977 te Warnsveld, als dochter van kunstschilder/ illustrator Ben Hulsegge en portrettiste/docent tekenen Aafke Hulsegge Zijlstra. Ze erfde het talent van haar ouders en kreeg volop de gelegenheid dit te ontwikkelen. De stap naar de kunstacademie was dan ook een logische, hoewel dat doorzettingsvermogen vroeg vanwege haar dyslexie. Marieke volgde AKI in Enschede en studeerde in 2001 af als monumentaal kunstenares.

Al tijdens haar studie had ze een heel eigen teken- en schilderstijl, en dat werd niet altijd gewaardeerd. Ook hier komt dat doorzettingsvermogen weer om de hoek kijken: ze liet zich niet van de wijs brengen en hield haar stijl in stand.

Marieke schildert voornamelijk vrouwen, meestal portretten. De thema's in haar werk zijn meestal geïnspireerd op haar eigen leven. Van genadeloze wanhoop tot tevreden taferelen, steeds geschilderd in vrolijke en volle kleuren. Het kleurgebruik nuanceert de melancholie in het werk, het geheel verbeeld de zonnige en donkere kanten die in ieder mens te vinden zijn.

Marieke's werk is sierlijk, toegankelijk en levendig, net als zijzelf. Hier schildert een vrouw die bruist, die weet waar ze het over heeft, dat is duidelijk!

Marieke heeft veel plezier in het scheppen van een nieuw kunstwerk. Heel af en toe vraagt ze zichzelf af waarom ze in haar eentje in het atelier aan het ploeteren is. Gelukkig hebben we te maken met een doorzetter!

Dit was de eerste solo expositie van Marieke. De tijd is rijp, na 10 jaar. Het is een volgende stap op weg naar een groter publiek voor haar energieke werk. Ze exposeerde al samen met manlief, TV-presentator Eddy Zoëy. Nu staat ze alleen in de spotlights.

Marieke Hulsegge
Marieke Hulsegge - Hersenspinsels

Marieke Hulsegge
Marieke Hulsegge - Een moment van

Marieke Hulsegge
Marieke Hulsegge - Young but old

Marieke Hulsegge
Marieke Hulsegge - Is it me

Marieke Hulsegge
Marieke Hulsegge - Which me do you see