kunst & design

Katja Hoogeboom
bij Galerie van Slagmaat

De schilderijen van Katja Hoogeboom (Scapino Dansacademie; Mode Academie Montaigne) zijn imposant en dat komt niet alleen doordat de verf dik opgebracht is met het paletmes. De vrouwen die Katja meer dan levensgroot portretteert stralen zelfbewust de toeschouwer tegemoet.

Katja’s werk heeft zich de afgelopen jaren ontwikkeld tot de essentie. Ze kiest ongewone standpunten die ze benadrukt door de afsnede. Ze gebruikt passionele kleurcombinaties, soms zelfs ronduit gewaagde kleurtoetsen. Het resulteert niet bepaald in zoete plaatjes, maar in onstuimige en heerlijk kleurrijke vrouwenportretten.

Katja Hoogeboom vindt in de vrouw een onuitputtelijke bron van inspiratie. De kiem was er en werd gevoed door de opleidingen die ze heeft gevolgd, en daarna door haar werk als designer in de modebranche. Je ziet dat ze een ervaren ‘kijker’ is en dat het esthetische belangrijk is. Ze houdt duidelijk niet van ‘meer van hetzelfde’ en druk haar eigen stempel met haar eigen handschrift.

De expositie met schilderijen –in groot en klein formaat, in kleur maar ook een paar in zwartwit- van Katja Hoogeboom is te zien van vrijdag 19 juni tot en met zaterdag 15 augustus 2015. Het werk van Katja is opgenomen in diverse particuliere collecties in Nederland en het buitenland, o.a. Duitsland.


Katja Hoogeboom
Katja Hoogeboom (120x250cm)


Katja Hoogeboom
Katja Hoogeboom (100x100cm)


Katja Hoogeboom
Katja Hoogeboom (100x100cm)


Katja Hoogeboom
Katja Hoogeboom (100x100cm)


Katja HoogeboomKatja Hoogeboom