kunst & design

Hier schijnt de zon!
bij Galerie van Slagmaat

Van vrijdag 29 november 2013 tot en met zaterdag 11 januari 2014 exposeerden 4 kunstenaars in Galerie Van Slagmaat:

Seeger Baas (Bergen 1979, Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten, maar dan wel zonder diploma) weet met zijn kleine schilderijtjes precies de juiste snaar te raken. Ze komen recht uit het hart, zonder vooropgezet plan. Mooie herinneringen, verlangen naar, rake observaties. Liefdevol vastgelegd op doek.

Het werk van Seeger is geselecteerd voor de expositie ‘Hier schijnt de zon!’ omdat het warmte geeft. Verkrijgbaar: veel kleine schilderijtjes maar ook een paar ‘grote’ van wel 50 x 70 cm.


Seeger Baas
Seeger Baas - Opblaasbootjes


Seeger Baas
Seeger Baas - AmerikanenRob Jacobs (Meerveldhoven 1960, Academie voor Kunst en Vormgeving 's-Hertogenbosch) is een impressionistische schilder met een vlotte toets. Hij exposeerde in 2010 voor het eerste in de galerie. Rob is een echte ‘plein air’-schilder, die met doek en ezel op de fiets op pad gaat om buiten te schilderen.

Robs werk is uitgekozen voor deze expositie omdat hij de Hollandse zon weet te vangen in zijn doeken. Verkrijgbaar: kleine doeken in verschillende maten, een paar langgerekte landschappen en een stadsgezicht van Woerden, olieverf op doek.


Rob Jacobs
Rob Jacobs - Het Bossche Broek


Rob Jacobs
Rob JacobsMo Cornelissen (Enschede 1965, Ambachtelijke Opleiding Keramische Technieken SBB) ontwikkelde zich de afgelopen tien jaar van textielkunstenares tot keramiste met een geheel eigen stijl. In 2012 beleefde zij haar ‘coming out’ als keramiste, en met succes: haar porselein is inmiddels tot in New York te verkrijgen!

Mo vond een pure vorm voor haar glooiende wandobjecten. Ze doen denken aan verstrooide lichtreflecties op de muur. Melting vases zijn geïnspireerd op smeltende ijskappen, en ontstaan uit een zoektocht naar de grenzen tussen ambacht en design.

Het werk van Mo Cornelissen is uitgekozen voor de expositie ‘Hier schijnt de zon!’ omdat haar vormentaal sprankelt! Verkrijgbaar in de galerie: wandobjecten in verschillende groottes, tafelobjecten, Melting vases en misschien zelfs Crying dolls…

Monique Cornelissen
Monique Cornelissen - Melting vases (foto: Denise Keus Fotografie)

Monique Cornelissen
Monique Cornelissen - Wandobject Half Way (foto: Denise Keus Fotografie)Wil Jansen (Rotterdam 1954, Willem de Kooning Academie) exposeerde eerder in 2011 in de galerie, met extreem pasteuze olieverfschilderijen. Haar werk is kleurrijk, expressief en geïnspireerd door natuurlijke vormen. Zorgvuldig ‘bouwt’ Wil haar werk op, tot een centimeters dik schilderij dat veel weg heeft van een sculptuur. Het werk groeit als het ware onder haar handen, een proces dat haar veel voldoening geef.

De schilderijen van Wil mochten op deze expositie niet ontbreken omdat de uitbundige kleuren je tegemoet stralen, als ware het een bonte, wuivende bloemenzee in de blinkende zon. Verkrijgbaar: een zestal kleine doekjes en twee van een groter formaat (100 x 120 cm), olieverf op linnen.


Wil Jansen
Wil Jansen - Zonder titel


Wil Jansen
Wil Jansen - Zonder titel