logo
kunst & design

Vanaf 10 maart tot en met 8 april 2023 exposeert Iris Duchateau (1969; Artez, Codarts).

Wandelen

‘Wandelen’ – Iris Duchateau, 80 x 60 cm, olieverf op doek

De titel van dit schilderij zegt alles: Loop de galerie binnen en maak een soort boswandeling tussen de schilderijen van Iris. In haar derde solo expositie in Woerden ligt de focus op zonlicht dat door groen gebladerte heen sijpelt op smalle bospaadjes. Af en toe kom je een vrouw tegen.

Iris schildert de natuur met vlotte toets in een prachtig palet. Moderne landschappen, van klein (20 x 20 cm) tot groot (140 x 100 cm), de tuin, het bos, de bergen. Ritmisch geschilderd, met veel zin in het voorjaar!

Je bent van harte welkom bij de feestelijke opening van de expositie op zaterdag 11 maart 2023 om 15.30 uur in aanwezigheid van Iris. Ter verhoging van de feestvreugde hebben we – uitsluitend op zaterdag 11 maart -  een mooie aanbieding: schilderijtjes van 20 x 20 cm van € 125 voor € 99!

Iris Duchateau zei ‘Weet je wat ik mooi zou vinden: Een expositie alsof je in een bos wandelt.’ Dat is gelukt!

Heel erg moeilijk was dat niet want Iris schildert met verve de natuur, want daar houdt ze ontzettend van. Met vlotte toets zet ze het landschappelijke neer, het verlangen naar het voorjaar is voelbaar.

Soms is daar die leuke vrouw weer, aan het werk in de tuin. Ben jij dat? Zou zo maar kunnen!

Wandelen Wandelen

De meeste werken in de expositie geven iets van de Nederlandse natuur prijs, maar er zijn ook enkele heuvel- en berglandschapjes. Ter gelegenheid van de opening is op zaterdag 11 maart een speciale aanbieding: schilderijtjes van 20 x 20 cm van € 125 voor € 99!