logo
kunst & design

We vieren de zomer met keramiek van Willeke Dokter (1961 Amsterdam; SBB Gouda) en schilderijen en tekeningen in gemengde techniek van Conny Kruithof (1960 Zoetermeer; KABK, Den Haag). Hun kunst wordt geflankeerd door de tere en tegelijkertijd stoere papieren wandbloemen van Imre van Buuren (1969; KABK Den Haag) en door de houten panelen en tegels met droogbloemen in een modern jasje van Jeetje Design. Te zien tot en met za 27 augustus 2022.

Gele boom – Willeke Dokter Heiligen – Conny Kruithof

Gele boom - Willeke Dokter & Heiligen (20*18 cm p.st.) – Conny Kruithof

45 papieren Bloemen – Imre van Buuren Boeket op hout XL in giethars – Jeetje Design

45 papieren Bloemen – Imre van Buuren & Boeket op hout XL in giethars – Jeetje Design

Conny Kruithof (1960 Zoetermeer; KABK, Den Haag) werkt graag met olieverf op papier met was. De transparantie past goed bij haar favoriete onderwerp: de mens. Vaak baseert ze haar kunstwerken op oude, vormelijke foto’s en portretten van al lang gestorven en vergeten mensen. Conny tovert ze op papier met was en olieverf weer tot leven.

Met elk kunstwerk vertelt Conny en nieuw verhaal en herschrijft ze op tedere wijze de geschiedenis. Ook is haar fascinatie voor rituelen en beelden van heiligen te zien in een serie kleine kunstwerken die je gerust kunt omschrijven als moderne devotie. Te koop vanaf € 95.

Conny Kruithof

Heiligen, olieverf en was op papier, 20 x 18 cm p.st.

Conny Kruithof

Z.T., olieverf op was, 48 x 30 cm