kunst & design

Donna Corbani
bij Galerie van Slagmaat

Donna Corbani (Santa Barbara, USA 1972; Sarah Lawrence College New York, USA) was de allereerste exposant van de galerie, in 2007. Ze hielp met het inrichten van de expositie, iets dat toen hard nodig was ;-)

Haar werk is nog steeds kleurrijk en ook zijn de hoofdpersonen onveranderd gestileerde mensfiguren met een spiraal gezicht. Donna schildert ze met krachtige lijnen, uit de losse hand. Alleen nóg beter dan toen!

Haar schilderijen zijn vrij minimalistisch, een tikje romantisch en geïnspireerd op Pop Art. Dat is zichtbaar in haar werk als ultieme mix, die maakt dat ze een hele eigen sierlijke stijl heeft. Ook de elegante sculpturen passen naadloos in haar oeuvre. In deze expositie is een forse aluminium sculptuur te zien, maar ze maakt ook bronzen.

Was het werk van Donna vroeger meestal vrolijk en ongecompliceerd, nu heeft het meer diepgang en ze kiest vaker onderwerpen die haar emotioneel raken. Volle kleuren maakten plaats voor kleurverloop en soms dook er pastel op. Haar laatste schilderijen zette ze abstract op in felle kleuren, waarna ‘in the flow’ mensfiguren werden toegevoegd.

In 10 jaar tijd is veel veranderd in de wereld en met name de laatste tijd komen de US vaak negatief in het nieuws. Dat roert Donna zelfs aan de andere kant van de oceaan. Het schilderij ‘Defence’ maakte ze als protest: Omarm de verschillen want dat maakt het leven juist zo kleurrijk!

In 2015 (solo) en 2017 (Kunstcollectief ZAND) exposeerde Donna succesvol in de Expositieruimte van de galerie. De expositie was te zien van 19 januari tot 3 maart 2018.


Donna Corbani
Donna Corbani - Defence (olieverf op linnen, 100x140cm)


Donna Corbani
Donna Corbani - Arctic (olieverf op linnen, 70x100cm)


Donna Corbani
Donna Corbani - Vrijheid (aluminium, 100x50cm)


Donna Corbani
Donna Corbani - Cosmic Connection (olieverf op linnen, 80x100cm)