logo
kunst & design

Van vrijdag 24 augustus tot en met zaterdag 13 oktober 2018 exposeerde Ellen-Claire Boomsma-Hulsegge (1973 Warnsveld; Academie Minerva en Klassieke Academie voor Schilderkunst, Groningen).

Ellen-Claire Boomsma-Hulsegge

Zonder titel, olieverf en bladgoud op doek, 100 x 70 cm

Deze eerste solo-expositie van Ellen-Claire toont waar ze waanzinnig goed in is:
Portretten van krachtige vrouwen met ogen die alles, maar dan ook alles zeggen.
Ze dagen je uit, ze verleiden en doorgronden je.
Ze twijfelen, zijn standvastig, maken keuzes of blijven twijfelen.
Ze zijn eigenwijs, zacht, lief.
Ze zijn stoer, sterk en onzeker.
Misschien zijn het allemaal zelfportretten van Ellen-Claire. Wie zal het zeggen?

Ellen-Claire schildert omdat het zó bij haar hoort dat ze niet zonder kan.
Ze werkt in olieverf, acryl, met bladgoud. Rechthoekige doeken of ronde panelen.
Verfijnd en tegelijk vlot geschilderd.
Gepassioneerd.

Dat is ook de mens Ellen-Claire, die zich op gezette tijden voelt als de godin Gaia, ontstaan uit de Chaos: Als fulltime kunstschilderende vrouw met een dynamisch huishouden blijf je overeind in de chaos die dat soms met zich meebrengt ;-)

De expositie van Ellen-Claire is zaterdag 25 augustus 2018 officieel geopend met medewerking van een ander gevoelsmens: The Wanderer. Ze zongen driestemmig hun prachtige teksten, die wat sfeer betreft zo mooi passen bij het werk van Ellen-Claire en eigenlijk ook bij haarzelf. Hier een video van een song bij de opening. Op 12 oktober komt hun eerste album uit. De week erna kregen we blosjes op de wangen vanwege een mooie column van Mirte Damen ‘Kunst met de grote k’ over Ellen-Claire en de expositie. Lief! En geen woord gelogen. Ook stond het persbericht in dezelfde Woerdense Courant.

Hier een paar plaatjes (met dank aan Marieke, Peter, Elly en videostill The Wanderer)

Ellen-Claire Boomsma-Hulsegge

Ellen-Claire Boomsma-Hulsegge

Ellen-Claire Boomsma-Hulsegge

Ellen-Claire Boomsma-Hulsegge

Schilderijen

Een enorme scheppingsdrang heeft zich meester gemaakt van Ellen-Claire Boomsma-Hulsegge. Het lijkt wel of ideeën van jaren ineens hun weg vinden naar het doek. Dat klinkt overigens romantischer dan het is want het is gewoon keihard werken. Maar daar krijgt de wereld wel veel moois voor terug!

Vrouwen spelen de hoofdrol in haar werk, in allerlei verschillende uitvoeringen. Stukjes Ellen-Claire verschijnen op het doek, herkenbaar voor velen. Dat beperkt zich niet tot alleen vrouwen, ook mannen identificeren zich met haar werk en bewonderen het.

Deze solo is een nieuwe stap in de carrière van Ellen-Claire, die als een raket gaat! Afgelopen april was haar werk te zien op de KunstRAI. En nu dus in het episch centrum van cultuur: Woerden ;-)

Trouwe bezoekers aan de galerie kennen de naam Hulsegge. Ellen-Claires zus Marieke Hulsegge exposeerde al menig maal in Woerden en ook van vader Ben was werk te zien. Om het plaatje compleet te maken: Moeder Aafke Zijlstra is een begenadigd portrettiste, dus Ellen-Claire heeft haar talent van geen vreemde.

De expositie van Ellen-Claire is elke vrijdag en zaterdag van 10-17 uur te zien tot en met zaterdag 13 oktober 2018. De galerie is extra geopend op zondag 7 oktober 2018 van 10-17 uur.

Ellen-Claire Boomsma-Hulsegge

Ellen-Claire Boomsma-Hulsegge

Ellen-Claire Boomsma-Hulsegge