logo
kunst & design

Cultuurprijs

Genomineerd voor Cultuurprijs Woerden 2019 zijn deze vier kanjers, die uiteraard allemaal op mijn pad kwamen. Van harte, mensen!

De jury wens ik succes met kiezen: zware taak want allemaal leukerdanleuk!

Cultuurprijs Kandidaten

Van links naar rechts, van boven naar beneden:

Fanfarecorps Excelsior. Voor het fanfareorkest presenteer ik het Proms- en Singelgrachtconcert met koor en solisten, dat is supergaaf! Excelsior is erg veelzijdig want ‘speelt’ ook als drumband, met majorettes, vormt de Egerländerkapel ‘Die Original Rheinstädter Musikanten’, ze organiseren o.a. het Oktoberfest en misschien ken je hun dweilorkest ‘De Speeldozen’. Gedreven, energiek, gezellig, goed georganiseerd. Ze zoeken nog leden!

Kunstpark & Akoestival, op de eerste zondagmiddag na de zomervakantie in het Westdampark. Kunstpark wordt georganiseerd door de übercreatieve roodwit gestreepte vrijwilligers van Cultuur Platform Woerden. Ze toveren de ene helft van het park om tot een culturele vrijplaats met kraampjes, kunstenaars en acts én een openlucht editie van het Cultuurcafé dat ik presenteer. Aan de andere kant van het bruggetje en in bootjes bouwen de kanjers van Akoestival een dans- en luisterfeestje!

Rie Theater maakte ooit bij gebrek aan een vaste locatie een tussenstop in mijn galeRIE met een concert van jazz diva Lils Mackintosh met combo. It was awesome. Er werd zelfs gedanst – in WOERDEN!!!!! Sinds 2015 huist ‘het Rie’ in een kelder aan de Fransesteeg, onder leiding van Marcel en Dave. In hun eigen woorden: het lijkt op niets en zal ook in de toekomst op niets willen lijken. Dan maar een paar feiten: buitengewoon fijne en bij vlagen onorthodoxe line up; jamsessies; hoezo kleedkamer?; lekkere driezits; alleen toegang met een goed humeur; filmhuis; zelf je drankje afrekenen. Ik sta er wel eens op het podium, ook supertof!

Koor Bravour is één van de beste zeemanskoren in Nederland en organisator van het jaarlijkse Chantyfestival in Woerden. Ze zijn met zo’n 40 man en een vrouwelijke dirigent. Het festival is één geweldige zaterdagmiddag met 18 koren op 6 podia. Sfeermakers, tranentrekkers, meezingers en luisterliedjes. Bravour zou nog steeds een keer komen zingen in de galerie 😉, tenminste dat beloofde voorzitter Ad de Goey (3e van rechts op de foto van het Cultuurcafé in 2015 in de galerie). Daar moeten we maar eens een datum voor prikken, of ze winnen of niet!