logo
kunst & design
SchilderijenObjectenSieradenSchilderijenBoek & Foto TassenBoek & Foto

Boek & Foto bij Galerie van Slagmaat

Susanne Middelberg (1968; Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten) exposeerde met portretten in de galerie, maar ze maakte ook beeldige bloemfoto's. Die zijn nog steeds verkrijgbaar!

Susanne is een rijzende ster in de kunstwereld. Haar werk valt de afgelopen jaren regelmatig in de prijzen, waaronder de Monochrome Awards, ND Awards, IPA awards en Fine Art Photography Awards.

Susanne Middelberg Susanne Middelberg

Susanne Middelberg

Geert Lemmers (1948 Beneden Leeuwen; Fotovakschool Apeldoorn, vrije richting) had voorjaar 2016 een solo expositie van zijn fotografische kunstwerken, fine photo art. Vanwege het succes is zijn werk permanent verkrijgbaar in de galerie, alsmede studies en proefdrukken voor een mooi prijsje.

De creaties van Geert vinden hun oorsprong in de chaotische wereld waarin we leven. Hij monteert foto’s die zijn fascinatie voor de mens laten zien, in al hun schoonheid, onzekerheid en (im)perfectie. Ze tonen zijn interesse in hun binnen- en buitenwereld. De fotomontages worden internationaal gewaardeerd en verkocht.

Geert Lemmers Geert Lemmers

Geert Lemmers

Toos van Poppel (1958 Gilze-Rijen; Koninklijke Academie voor Kunst en Vormgeving te ’s-Hertogenbosch) werkt sinds 1996 als kunstschilder. In 2008 exposeerde zij met haar abstracte schilderijen in de galerie. In 2013 toonde zij daarnaast ook objecten. Recent exposeerde Toos in de Expositieruimte van de galerie met schilderijen, objecten én art prints, die soms weer verwerkt waren in een schilderij. Ondanks haar onderzoekende aard, is Toos haar kleurpalet –aardetinten, grijzen en zandtinten- trouw gebleven, ook in de fotografie. In de galerie zijn artprints in formaat 20 x 20 cm verkrijgbaar.

Toos van Poppel Toos van Poppel

Toos van Poppel

Woordkunstenares Petra Bakker draagt regelmatig & op aangename wijze voor in de galerie. Haar gedichten zijn verrassend, verwonderlijk en volwassen. Ze verzamelde haar mooiste werk in de DichtDoos. Deze geweldig mooi vormgegeven doos bevat 29 losbladige gedichten, 5 foto’s en 1 cd met 14 gedichten van Petra op muziek van gitarist Herwin Brillemans.

Petra Bakker

Petra Bakker (foto: drukwerkstudio.nl)

De Haagse papierkunstenares Imre van Buuren (1969; Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten) maakt unieke receptie- of herdenkingsboeken, met bijpassende dozen die op zichzelf al schitterende stillevens zijn. Imre bindt de boeken met de hand, uit verschillende papiersoorten van dun tot dik. Ze lijmt, stempelt, vouwt en vlecht. Hier en daar rijgt ze als versiering draadjes door pagina’s. Of ze plakt er een velletje bladgoud in. De boeken zijn al pareltjes zónder dat er iets in geschreven wordt.

Imre van Buuren Imre van Buuren

Imre Buuren

Het werk in de galerie inspireert dichters en zij dragen hun scheppingen onregelmatig voor tussen de kunst. Zo ook Marco van der Bij die zijn mooiste gedichten bundelde in ‘Later’. De bundel die uit kwam bij zijn afscheid als stadsdichter van Woerden is ook in de galerie verkrijgbaar.

Prachtig vormgegeven fotoboek met ongewoon mooie plekjes in Woerden, naar verluidt ‘de meest gemiddelde stad van Nederland’. Als nieuwe inwoner ging Jasper van den Ham (1978, HKU) met zijn camera op pad om te ontdekken wát dat gemiddelde is en om te onderzoeken of hij zich er kon thuisvoelen. Jasper won met door dit boek de Cultuurprijs Woerden 2015. Gefeliciteerd!

Jasper van den Ham

Jasper van den Ham - Schoonheid van het gemiddelde

Ook in de galerie verkrijgbaar: het prachtige fotoboek ‘Verweven’ van de Woerdense fotograaf Barend Houtsmuller. Barend is gefascineerd door de verbeelding van het mysterie, waarin sensualiteit de boventoon voert. Hij fotografeert op urbex-locaties, die verlaten en vergeten zijn. Zijn modellen dragen creaties van de Harmelense textielkunstenares Lia Luijendijk.

Gegrepen door de fotografie, ging Barend op zijn 25e in de Verenigde Staten en Venetië in de leer bij Ansal Adams, Nathan Lions, Duane Michals, JeanLoup Sieff en Christian Vogt. Werk van Barend is opgenomen in de collecties van het Stedelijk Museum Amsterdam, The International Polariod Collection en La Bibliothèque Nationale Paris.

Barend Houtsmuller

Barend Houtsmuller - Verweven

Cahiers met gedichten van Gerrit Luidinga (1942; president at LIFE itself). Levensgenieter, markante Woerdenaar, (co-)auteur van kunstboeken, Johfra kenner, kunstbeschijver vol passie.

Luidinga schreef als dichter ‘in obscuro’ ruim 3.000 gedichten voordat hij met zijn werk in de openbaarheid trad. Zijn cahiers bevatten een selectie van werk vanaf 1991 en zijn verluchtigd met enkele foto’s van bevriende fotografen: Hans van Ommeren, Marianne Dams, Bart van Ulden, Robin van der Bij en Carla Vermeend. Cahier 5 Verhelderemanen is ook verkrijgbaar in een box, met fotokaarten van Carla Vermeend.

Gerrit Luidinga

Gerrit Luidinga