logo
kunst & design
SchilderijenObjectenSieradenSchilderijenBoek & Foto TassenBoek & Foto

Boek & Foto bij Galerie van Slagmaat

Een letter van Sint? Geef een notitieboek in de vorm van een letter!
Op bestelling verkrijgbaar in alle letters van het alfabet à € 20.
Voorbeeld in de galerie. Bestellen kan via mariette@galerievanslagmaat.nl

Letterboek Letterboek

19 x 14 x 3 cm, stevige blanco pagina’s, hardcover.

Susanne Middelberg (1968; Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten) exposeerde met portretten in de galerie, maar ze maakte ook beeldige bloemfoto's. Die zijn nog steeds verkrijgbaar!

Susanne is een rijzende ster in de kunstwereld. Haar werk valt de afgelopen jaren regelmatig in de prijzen, waaronder de Monochrome Awards, ND Awards, IPA awards en Fine Art Photography Awards.

Susanne Middelberg Susanne Middelberg

Susanne Middelberg

Geert Lemmers (1948 Beneden Leeuwen; Fotovakschool Apeldoorn, vrije richting) had voorjaar 2016 een solo expositie van zijn fotografische kunstwerken, fine photo art. Vanwege het succes is zijn werk permanent verkrijgbaar in de galerie, alsmede studies en proefdrukken voor een mooi prijsje.

De creaties van Geert vinden hun oorsprong in de chaotische wereld waarin we leven. Hij monteert foto’s die zijn fascinatie voor de mens laten zien, in al hun schoonheid, onzekerheid en (im)perfectie. Ze tonen zijn interesse in hun binnen- en buitenwereld. De fotomontages worden internationaal gewaardeerd en verkocht.

Geert Lemmers Geert Lemmers

Geert Lemmers

De Haagse papierkunstenares Imre van Buuren (1969; Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten) maakt unieke receptie- of herdenkingsboeken, met bijpassende dozen die op zichzelf al schitterende stillevens zijn. Imre bindt de boeken met de hand, uit verschillende papiersoorten van dun tot dik. Ze lijmt, stempelt, vouwt en vlecht. Hier en daar rijgt ze als versiering draadjes door pagina’s. De boeken zijn al pareltjes zónder dat er iets in geschreven wordt.

Imre van Buuren Imre van Buuren

Imre Buuren

Cahiers met gedichten van Gerrit Luidinga (1942; president at LIFE itself). Levensgenieter, markante Woerdenaar, (co-)auteur van kunstboeken, Johfra kenner, kunstbeschijver vol passie.

Luidinga schreef als dichter ‘in obscuro’ ruim 3.000 gedichten voordat hij met zijn werk in de openbaarheid trad. Zijn cahiers bevatten een selectie van werk vanaf 1991 en zijn verluchtigd met enkele foto’s van bevriende fotografen: Hans van Ommeren, Marianne Dams, Bart van Ulden, Robin van der Bij en Carla Vermeend. Cahier 5 Verhelderemanen is ook verkrijgbaar in een box, met fotokaarten van Carla Vermeend.

Gerrit Luidinga

Gerrit Luidinga

Woordkunstenares Petra Bakker draagt regelmatig & op aangename wijze voor in de galerie. Haar gedichten zijn verrassend, verwonderlijk en volwassen. Ze verzamelde haar mooiste werk in de DichtDoos. Deze geweldig mooi vormgegeven doos bevat 29 losbladige gedichten, 5 foto’s en 1 cd met 14 gedichten van Petra op muziek van gitarist Herwin Brillemans.

Petra Bakker

Petra Bakker (foto: drukwerkstudio.nl)

Ook in de galerie verkrijgbaar: het prachtige fotoboek ‘Verweven’ van de Woerdense fotograaf Barend Houtsmuller. Barend is gefascineerd door de verbeelding van het mysterie, waarin sensualiteit de boventoon voert. Hij fotografeert op urbex-locaties, die verlaten en vergeten zijn. Zijn modellen dragen creaties van de Harmelense textielkunstenares Lia Luijendijk.

Barend Houtsmuller

Barend Houtsmuller - Verweven

Het werk in de galerie inspireert dichters en zij dragen hun scheppingen onregelmatig voor tussen de kunst. Zo ook Marco van der Bij die zijn mooiste gedichten bundelde in ‘Later’. Verder verkrijgbaar van lokale helden o.a. : Sluiers en sleutels – dichtbundel van Marijke Abbink, De tijd van ons leven – dichtbundel van Marcel de Roos, Laatste zwaai – columns met schilderijen van Trudy ten Have, Woerden binnen de stadsgracht, 2e herziene druk – fotoboek over Woerden toen en nu door Peter de Jeu, Lex Albers en Fedor Kooijman, De schoonheid van het gemiddelde- fotoboek van Jasper van den Ham.

Marco van der Bij Marijke Abbink

Marcel de Roos Trudy ten Have

Peter de Jeu, Lex Albers en Fedor Kooijman

Jasper van den Ham