logo
kunst & design

Van vrijdag 19 oktober tot en met zaterdag 24 november 2018 exposeert Angelique Mathijssen-van den Bosch (Eindhoven 1968; Academie voor Beeldende Vorming, Tilburg).

Angelique Mathijssen-van den Bosch

That’s my soul out there, 80 x 120 cm, olieverf op doek

Angelique schildert verstilde momenten van verwondering. Toevallige ontmoetingen met dieren, neergezet in prachtig licht zoals ze dat kent uit haar lievelingsland Noorwegen. Geen toeters en bellen maar puur. Elk schilderij geeft een stukje Angelique prijs, vaak letterlijk.

Schilderen geeft Angelique vleugels. Aardse beperkingen als tijd en fysiek lijken te verdwijnen met de kwast in de hand. Het resultaat is sterk en fragiel tegelijk. Liefdevol. Aantrekkelijk. Verhalend. Je herkent haar werk? Dat kan kloppen: in 2014 exposeerde Angelique ook in de galerie.

De officiële opening van de expositie was geslaagd! Aart Sliedrecht maakte mooie foto’s van ons.

Angelique Mathijssen-van den Bosch Angelique Mathijssen-van den Bosch

Angelique Mathijssen-van den Bosch Angelique Mathijssen-van den Bosch

De schilderijen van Angelique Mathijssen-van den Bosch (Eindhoven 1968; Academie voor Beeldende Vorming, Tilburg) nemen je mee naar haar droomwereld. Een wereld waarin zij onvergetelijke ontmoetingen uitlicht en waarin zij niet gehinderd wordt door grenzen.

De stijl van Angelique is herkenbaar: Het dier werkt ze volledig uit, het personage geeft ze weer in zwartwit en de achtergrond speelt steeds meer een ondergeschikte rol, wordt verder geabstraheerd. Het zijn schilderijen met symboliek en persoonlijke elementen, met een positieve vibe.

In de schilderijen van Angelique kun je je eigen verhaal kwijt. Ze nemen je mee, geven ruimte aan fantasie. Het raakt. Is dat verwonderlijk? Nee hoor. Zoals ze zelf zegt: “Verwondering is liefdevolle verbazing…”

Angelique richt zich sinds 2010 full time op de ontwikkeling van haar eigen werk. Ze exposeerde in Nederland en België. De expositie in Woerden is te zien tot en met zaterdag 24 november 2018.

Angelique Mathijssen-van den Bosch

Lazy Days 100 x 100 cm

Angelique Mathijssen-van den Bosch

Mother stands for comfort 100 x 100 cm

Angelique Mathijssen-van den Bosch

Once upon a time #1 (Klein Duimpje) 140 x 70 cm

Angelique Mathijssen-van den Bosch

Riverside (Under my skin) 120 x 100 cm