kunst & design

Roland van den Heuvel
bij Galerie van Slagmaat

Roland van den Heuvel (Amsterdam 1947, Rietveld Academie) schildert op het snijvlak van abstractie en figuratie. Zijn atelier -op een statige buitenplaats in het Noord-Hollandse Bergen- straalt dezelfde rust uit als zijn schilderijen.

Roland van den Heuvel ademt kunst. Gedreven maakt hij al dertig jaar tijdloze schilderijen, in zijn eigen stijl. Het schilderen is een organisch proces, waarbij Roland zich laat leiden door de verf zonder vooropgezet plan. Aan zijn werk kun je aflezen dat hij experimenteert en onderzoekt, zo zie je de ene keer krassen of halfedelstenen in de verf, de andere keer gaat rigoureus de schuurmachine over het doek.

De schilderijen van Roland tonen vaak elementen die lijken te zweven. Fascinerend. Soms zelfs vervreemdend. Toch zijn de composities van Roland harmonieus en in balans. Zijn inspanningen leveren prachtige poëtische olieverfschilderijen op!

Enkele grote schilderijen van Roland van den Heuvel waren te zien bij mijn buren, in de showroom van Citroëndealer Auto Berkelaar Woerden, Leidsestraatweg 42-48 in Woerden.

Roland van den Heuvel
Roland van den Heuvel - Silent story

Roland van den Heuvel
Roland van den Heuvel - Nature

Roland van den Heuvel
Roland van den Heuvel - Between the lines

Roland van den Heuvel
Roland van den Heuvel - Sporen van verleden

Roland van den Heuvel
Roland van den Heuvel - Outstanding