kunst & design

Lisette Durinck
bij Galerie van Slagmaat

De galerie verwelkomt met veel genoegen Lisette Durinck (1972 Dordrecht, AKV/St. Joost Breda) voor haar tweede solo-expositie in Woerden!

In 2013 toonde Lisette ogenschijnlijk poëtische plaatjes die bij nader inzien een scherp randje hadden. Daar doet ze nu een flinke schep bovenop. Het kleurrijke is er nog steeds, maar subtiliteit lijkt ver te zoeken. Tot je de symboliek in het werk ontdekt. Zoals talloze verwijzingen naar die ene strohalm. De aller-aller-laatste.

Lisette’s werk raakt toeschouwers. Soms levert het zelfs een openhartig verhaal van een bezoeker op, iets waar ik als galeriehoudster elke keer weer van onder de indruk raak. Het geeft het schilderij nóg meer lading.

Als kunstenaar verkent Lisette de psychologische randen en het functioneren van de moraal in ons brein. Zo schildert ze vol overgave kinderen in scenes die niet passen bij hun jeugdige leeftijd. Dat beeld is bizar en aandoenlijk tegelijk.

Lisette maakt regelmatig series waarvan het werk meestal los te koop is. Ze werkt vrijwel altijd in olieverf maar op wisselende ondergronden, van linnen (met aluminium frame) tot golfkarton. Dat laatste wordt schitterend gepresenteerd op MDF in grote perspex boxen. Er is ook piepklein werk te zien, met een hoog schattigheidsgehalte.


Lisette Durinck
Lisette Durinck - Hemel of hel op aarde (olieverf op linnen, 100x110cm)


Lisette Durinck
Lisette Durinck - Dualistic II (olieverf op golfkarton op hout in perspex bak, 56x39cm)


Lisette Durinck Lisette Durinck
Lisette Durinck - Petit 02 en Petit 03 (acryl en papier op hout, 7,5x15cm)


Lisette Durinck
Lisette Durinck - Kanker Zooi (olieverf op linnen, 120x200cm)